Lumino City

iOS (Apple)/Android (Google)/Windows/Mac OS, anbefales fra syv år.

Lumino City er en unik kunstopplevelse som bare må oppleves. Løs logiske hindringer og nyt en vakker spillverden. Anbefales fra syv år.

Det er alltid spennende når apper og spiller bygger på originale ideer.

Mest unikt med Lumino City er at alle omgivelsene i spillet er laget først for hånd og deretter fotografert og animert inn i spillet. Grafikken blir dermed helt spesiell og gjør spillet til en ordentlig kunstopplevelse. Lagt oppå dette igjen har man vakker musikk, en skjønn handling og logisk hjernetrim.

Hovedpersonen i spillet er en liten jente som heter Lumi. Hun får litt av et sjokk når bestefaren på mystisk vis blir kidnappet og ført bort. Da må Lumi påta seg helterollen og dra ut på et eventyr for å redde bestefaren tilbake igjen.

For å komme dit må hun løse en rekke hindringer som krever tålmodighet, utprøving og feiling. Det kan være en lås som må åpnes på et bestemt vis, sitroner som må settes ihop i et sikringsskap for å gi strøm, spaker som skal dras til riktig sted, passord og maskiner som må beherskes og mer.

Og omgivelsene er rett og slett imponerende og unike.

Som det står i beskrivelsen til spillet, utforsker man «en håndlaget by. Alt du ser på skjermen er laget med papir, papp og lim, miniatyrlys og motorer.» Dette gir en effekt og bildebruk som man rett og slett ikke klarer å gjenskape kun i dataanimasjon alene.

Barn og unge vil kunne engasjere seg i musikken og de vakre bildene. Å fullføre de mange logiske hindringene kan også gi en mestringsfølelse, så lenge barna er tålmodige nok til å lete etter løsningen så klart. Den står nemlig ikke alltid like åpenbart forklart.

Ellers er det også enkelt å bli inspirert av Lumis heltemot. En liten jente som nekter å gi opp i håp om å få bestefaren trygt tilbake igjen. Hun hjelper også ulike personer som hun møter på ferden sin. Altså så har hun gode egenskaper og hun løser problemene uten å ty til vold.

Lumino City

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Kategori: Spill
Utvikler: Noodlecake Studios Inc

Egnethet

Lumino City har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år fra PEGI i Play Store (Android).

Spillet har allikevel en vanskelighetsgrad på grunn av de logiske hindringene som gjør at vi anbefaler spillet fra syv år og oppover.

Det er ingen reklame eller muligheter for kjøp i app. Men man kan bli lenket videre til en bildebok som viser hvordan spillet ble utviklet.

Her kan barn se prosessen fra ide til ferdig spill. Hvordan modeller blir bygget, sketsjer, lese om lysbruk, animasjoner og mer (tekst er på engelsk).

Ellers kan barn utvikle ferdigheter som problemløsning, logisk tenking og evne til å se mønstre i dette spillet her.

Merk at noe tekst i appen er på engelsk. Barn kan behøve hjelp av en voksen for å oversette dette.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser