Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale

App med anbefalt aldersgrense 12 år fra PEGI og 12+ år fra App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

Dette er et førstepersonskytespill med moden tematikk til tross for Minecraft og Roblox-inspirert grafikk. Spillet etterligner battle royale-sjangeren som Fortnite er kjent for, og tilbyr ellers mange ulike spillmodus og et variert våpenutvalg.

Battle royale er en sjanger innen dataspill der et stort antall spillere konkurrerer mot hverandre til en person eller ett lag står igjen som eneste vinner. Sjangeren ble enormt populær takket være spill som blant annet Fortnite og PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Så snart en dataspillsjanger blir enorm, forsøker mindre spillutviklere å ta sin del av fortjenesten. Ofte ved å skape spill som på ulike vis etterligner de større navnene i markedet. Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale har kastet seg på trenden og forsøker å lokke spillere ved å navngi sjangeren i spilltittelen.

Med en gang man blir med i et spill her, mer bestemt battle royale-delen, så ser man likheten med Fortnite. Selve kartet ligner veldig, og det samme gjelder for valg av fallskjermer og glidere som man kan kjøpe etter hvert.

Spillet het tidligere kun Pixel Gun 3D, men inneholder nå et eget modus for battle royale. Her blir spillere sluppet ut i fallskjerm og må lande på en øy. Her ligger det strødd våpen rundt omkring som man kan plukke opp for å eliminere fienden. Man kan enten spille alene eller på lag med andre. Det er også mulig å kjøre i ulike kjøretøy.

Spillområdet krymper stadig slik at man tvinges inn i konfrontasjon mot andre. Dette skjer ved at en sirkel på kartet krymper og alt som står utenfor sirkelen blir såret. Derfor må man alltid bevege seg mot midten av sirkelen.

Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale

Format: Android (Google)/ iOS (Apple)
Kategori: Spill
Utvikler: Pixel Gun 3D

I appen konkurrere man altså på nett. Det finnes flere modus å velge fra som lagspill der to lag kjemper mot hverandre. Så har man «deatmatch» der alle kjemper mot alle. Etter hvert som man spiller spillet går man opp i nivå og får tilgang til flere spillmodus som co-op survival, duell og siege.

Appen virker ellers som om den låner elementer fra flere spill. Grafikken er Minecraft-inspirert. Lånt fra Roblox er det her muligheter for å tilpasse egen spillfigur og kjøp av kjæledyr. Også er det så klart battle royale-sjangeren som ligner på det Fortnite har utviklet, både i design og utforming.

Ellers har appen mange ulike spillmodus og det er såpass mye innhold her at det er lett å gå seg bort eller bli overveldet ved første øyekast.

Spillet har i tillegg til kamper på nett, også oppdrag der man spiller alene. Her blir handlingen fortalt gjennom tegneseriestriper og man kjemper blant annet mot monstre og zombier. Til hjelp har man våpen av ulike slag, sverd og granater. Arsenalet varierer fra snikskytterrifler til hagler og maskingevær.

Innimellom kampene er det mulig å opprette vennelister og man kan spille og samarbeide med venner. Spillet inneholder også chattemuligheter. Det er muligheter for å kjøpe nye- og oppgradere våpen i spillet. Dette kan man gjøre ved å bruke ekte penger for å kjøpe digital valuta, eller så kan man tjene dette opp ved å spille selv (tar lengre tid).

Man kan også innrede sin egen base ved å bruke digital valuta og legge til gjerder, bakgrunner, bygninger, pynt og mer.

Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale har mye innhold å by på. Det er enkelt å hoppe inn i en kamp og selve gangen i spillet er intuitiv og enkel å sette seg inn i. Dessverre er knappene knotete å trykke på og svært frustrerende til tider. Alt skjer ved hjelp av virtuelle knapper, og responsen er bare ikke grei å ha å gjøre med.

Samtidig sliter også alle motstanderne med det samme. Så dette blir et actionfylt spetakkel der man opplever mestring når man overvinner fiender, og hygger seg med samarbeid når man har kjente med på lag. Grafikken er også enkel, men med spillkart som er pent utformet. De store battle royale-kartene har kjøretøy, bygninger, vann og trær som ikke ser så aller verst ut.

Det er allikevel ikke til å legge skjul på at det er insentiver til å bruke penger her. Ved å kjøpe bedre våpen og utstyr kan man være bedre rustet i kamp enn motstanderne.

Egnethet

Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale har fått anbefalt aldersgrense 12 år fra PEGI og 12+ år fra App Store. PEGI-vurderingen er at spillet inneholder moderate mengder med vold. Apple beskriver at spillet inneholder sjeldne/milde skrekk-/frykttemaer og hyppig/intens animasjons- eller fantasivold.

Til tross for enkel Minecraft-inspirert grafikk, har spillet en moden tematikk og etterligner krigsspill. Spillet baserer seg på bruk av våpen der målet er å eliminere motstanderne og få høyest mulig poengsum for antall eliminasjoner. Spillet kan allikevel sies å ha en mildere form for vold sammenlignet med skytespill med høyere anbefalt aldersgrense.

Det er også chattemuligheter og funksjoner for nettkontakt. Blant annet med egne vennelister og chatteområder i spillet.

Chat i spill er positivt når man samarbeider med venner. Da kan man kommunisere og planlegge hva man skal gjøre i kamp. Samtidig kan det også her oppstå utfordringer som med all annen form for kommunikasjon på nett. Man kan skru av muligheten for chat i menyinnstillingene. Men barn kan enkelt skru dette på igjen ved en senere anledning.

Spillet har en enkel grafikk, der volden blir begrenset av den grunn. Men man skyter mot medspillere, og skjermen og motstandere blinker rødt når de blir truffet. Det er også en del mørke og skumle scener med tilhørende musikk. Her kjemper man mot monstre og zombier.

Appen er merket med innhold av annonser i Google Play. Man kan blant annet bli belønnet med spillpenger når man ser på reklamefilmer i appen. Foreldre har henvendt seg til Barnevakten og fortalt om innhold i disse reklamevideoene som var skremmende/ubehagelig. Utover det at innholdet i reklamevideoene kan være upassende, er det også et dilemma i seg selv om det er greit å la barna bli eksponert for denne type reklame stadig vekk. Man «selger» på et vis barnets tid i bytte mot digital valuta.

Husk å sett restriksjoner for kjøp i app og snakk med barna om pengebruk i spill.

Testet på iOS

Reklamefilm:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten