Foto: Barnevakten/Altibox. Bildet viser ansatte i organisasjonene.

Barnevakten inngår samarbeid med Altibox

Samarbeidet vil styrke arbeidet med å gjøre barn og unge trygge og bevisste i sin atferd på nettet.

Barnevakten har inngått et samarbeid med Altibox som blant annet leverer strømmetjenester og internett-tilgang. Kundene i Altibox vil få tilgang til en del av Barnevaktens webinarer og artikler om nettvett og spill. Altibox vil på sin side sponse Barnevaktens foredrag «Kveldsskolen» på en rekke barneskoler. FAU eller annen foreldregruppe kan søke om støtte her. Også skoleledelsen kan søke.

Leif Gunnar Vestbøstad Vik, daglig leder i Barnevakten.

– Vi er svært glade for at Altibox ønsker å bidra aktivt til at flere barn og unge er trygge og bevisste mediebrukere gjennom dette samarbeidet. Denne avtalen gjør det mulig å nå enda lenger ut med nyansert og kvalitetssikret informasjon som forebygger blant annet nettmobbing og nettovergrep og bidrar til at barn og unge får gode medieopplevelser gjennom spill, film og lærerike apper, sier daglig leder Leif Gunnar Vestbøstad Vik i Barnevakten.

Barnevaktens formidling retter seg både mot unge og deres foreldre.

Foto: Elisabeth Tønnessen, Altibox.
Administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox. Foto: Elisabeth Tønnessen, Altibox.

– I vårt ønske om å bidra til at alle gode foreldre der ute også er gode digitale foreldre, finnes det ikke en bedre alliert enn Barnevakten. Sammen ønsker vi å inspirere foreldre til å forstå og engasjere seg i barn og unges digitale liv – slik at barna får gode rammer og hjelp til det vi kaller digital dømmekraft. Forhåpentligvis bidrar dette samarbeidet til at enda flere får en bedre digital hverdag, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.

  • Om Altibox: Altibox er en del av Lyse-konsernet og leverer bredbånd, TV-, underholdnings- og strømmetjenester til nærmere 800 000 norske husstander og bedrifter.
  • Om Barnevakten: Barnevakten er en fri og selvstendig stiftelse som formidler fakta og råd om barn, unge og medier, og Barnevaktens visjon er at barn og unge skal bruke mediene på en trygg og bevisst måte.

Hovedbildet øverst viser fra venstre:

  • Kris Munthe, spillrådgiver og skribent i Barnevakten.
  • Rune Rasmussen, markedsleder i Barnevakten.
  • Leif Gunnar Vestbøstad Vik, daglig leder i Barnevakten.
  • Silje Kvammen Ivebakk, designansvarlig i Altibox.
  • Helene Tendenes Matre, merkevareansvarlig i Altibox.
  • Marte Haugstad Eiane, innholdsansvarlig i Altibox.