Barnehageliv

Norsk tv-serie, TV 2, 2019, anbefales for barn

Barnehageliv

TV-SERIE: Koselig og lærerik tv-serie med akkurat passe lange episoder for de yngste, som viser hvor kjekk hverdagen i barnehagen kan være.

Den avslappede og gode stemningen i denne «realityserien» fra en barnehage er en flott motvekt til de mange heseblesende seriene for barn på tv.

Handling

«Barnehageliv» følger hverdagen i en natur- og gårdsbarnehage på Østlandet. Gjennom 24 episoder følger vi barna blant annet på kanotur mens de lærer om dyrelivet, i eplehagen der de plukker epler og lager juice, mens de lærer å lese og skrive, og mye mer.

Vi blir bedre kjent med noen av barna, for eksempel Alexandra, som er helt ny i barnehagen, og Emma, som overvinner litt høydeskrekk når barna skal hoppe i høyet på låven. Gjennom episodene får vi et innblikk i hva barna opplever og lærer, hvor flinke de er til ulike ting, og hvor godt fellesskapet i barnehagen er.

Barnehageliv

Sjanger: Barne-tv, reality
Tv-kanal: TV 2
Produksjonsselskap: Fabelaktiv
Språk: Norsk tale
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2019

Vurdering

«Barnehageliv» er en flott tv-serie for de yngste, og den er også sjarmerende for voksne – så dette er et knippe supre episoder som barn og voksne kan kose seg med sammen.

Stemningen i hele serien er munter og avslappet, og vi blir kjent med en gruppe barn som vil sjarmere de fleste. Alle episodene byr på en fin blanding av opplevelser og læring, slik at vi som seere får et lite innblikk i hva barna opplever i denne flotte barnehagen, samtidig som vi kan lære litt av det samme som de lærer, for eksempel om dyreliv, skurtreskere og laging av eplejuice, men også mer hverdagslige ting som hvordan man holder blyanten og hvordan man blir venner.

Episoden der barna skal hoppe i høyet viser også på en fin måte at Emma har litt høydeskrekk, og at hun må bestemme seg om hun vil hoppe eller ikke. Barn som ser serien og som selv ikke liker å hoppe når det er litt høyt, kan her få litt hjelp til å endre kriblingen i magen fra noe litt skummelt til noe veldig gøy.

Produksjonsmessig er dette en enkel tv-serie, men det er også dens styrke. Det rolige tempoet og den avslappede stemningen står i sterk kontrast til de hektiske tegnefilmene mange barn ser på, og serien fremstår jordnær, inspirerende og verdifull. Episodene er mellom syv og åtte minutter lange, noe som er akkurat passe lengde for de yngste. Serieskaperne fortjener også ros for å ha funnet barn som er veldig flinke og naturlige foran kameraet.

Egnethet

«Barnehageliv» er en serie som er laget for de yngste, og har ingen scener som kan vekke uro på noen måte. Serien anbefales varmt for de yngste barna, samt for foreldre.