Alder (Film): A

Jungelgjengen på Verdensturné

ANMELDELSE: En fin animasjonsfilm for barneskolealder. Gode budskap og gjennomgående god kvalitet gjør filmen behagelig og underholdende.

Sommeren med Tess

ANMELDELSE: En koselig og fin film med mye sommerstemning, ung forelskelse og vennskap.

Reventyr på kino

ANMELDELSE: Solid og kreativ norsk satire. Mye bra gjøres her på mange fronter, men et overordnet budskap er til å savne.

Bukkene Bruse på badeland

ANMELDELSE: Verken den morsomste eller mest meningsfulle barnefilmen som finnes, men den har sine kvaliteter likevel.

The Holiday

ANMELDELSE: En underholdende romantisk julekomedie fra 2005, om to kvinner som bytter hus i juleferien.

Angelas jul

ANMELDELSE: En liten og søt kortfilm for barn, om lille Angela som er bekymret for om Jesusbarnet i krybben fryser.

Tillsammans 99

ANMELDELSE: En film med kvaliteter, men absolutt ikke ment for barn. En interessant atmosfære blir sløst bort på en meningsløs fortelling.

Lundefjell – egget som forsvant

ANMELDELSE: En gøy og koselig film for de minste barna om livene til lundefuglene på Lundefjell, og deres venner. Anbefales for alle aldre.

Trolls trommer sammen

ANMELDELSE: En fin animasjonsfilm med mye fengende musikk og et tema om familiesamhold. Passer for hele familien.

Paw Patrol: Superfilmen

ANMELDELSE: En generelt fin animasjonsfilm som kunne trengt et bedre tema. Kan være noe skremmende for de aller yngste.

On the Basis of Sex

ANMELDELSE: En fin og viktig film om kampen mot kjønnsdiskriminering, basert på livet og karrieren til Ruth Bader Ginsberg. Filmen er tillatt for alle, men anbefales til litt eldre barn, ungdom og voksne.

Skolen med de magiske dyrene

ANMELDELSE: Dette er verken et tematisk eller filmteknisk mesterverk, men det er likevel en fin film om samhold og vennskap.

Hvem er du, Mamma Mø?

ANMELDELSE: Med lite innhold og teknisk kvalitet under alle standarder, imponerer ikke denne filmen noen.

Minions

ANMELDELSE: En film med mye humor og underholdning, men som tilbyr lite annet. Passer best for yngre barn.

Legenden om de små heltene

ANMELDELSE: En fin og spennende animasjonsfilm om en liten mus på eventyr. Familiefilm som leker med greske myter og legender på en morsom og underholdende måte.

Tannfe i trøbbel

ANMELDELSE: Skuffende animasjonsfilm med et noe selvmotsigende budskap om likeverd.

Asteroid City

ANMELDELSE: En filmteknisk fenomenal film med mange gode skuespillerferdigheter. Mangelen på tydelig forståelig tematikk er likevel kanskje ikke til alles smak.

Karsten og Petra – Gullringen fra Atlantis

ANMELDELSE: Karsten og Petra er tilbake, og denne gangen har de bestemt seg for å gjøre en av de mest «norske» aktivitetene som finnes: sydenferie. Dessverre har ikke filmen den kvaliteten, gode humoren og tematiske substansen man kunne håpe på.

Albert og den hemmelige Skybert

ANMELDELSE: Dette er på grensen til hva som kan regnes som en film, men de originale bøkene var populære av en grunn, og denne typen avansert lydbok er en fullverdig måte å få dem med seg på.

Ernest og Celestine – Reisen til Tulleby

ANMELDELSE: En fin og sjarmerende animasjonsfilm, som stikker seg ut både visuelt og musikalsk. Til tross for et noe generisk tema, er dette en film som er verd å se for alle aldersgrupper.

Eiketreet og dyrene som bor der

ANMELDELSE: Dette er en utrolig vakker film som formidler naturens skjønnhet, men den mangler en tydelig retning og gjør dessverre ikke så mye mer.

Jakten på ‘Ohana

ANMELDELSE: En varm, morsom og spennende familiefilm fra Hawaii, med skattejakter, sjørøvere og vakker natur, som mangler litt for å bli skikkelig god.

Agent Max

ANMELDELSE: En noe kort påskefilm med et godt budskap og behagelig tempo som skaper en fin seeropplevelse. Men filmen utmerker seg ikke særlig på det tekniske.

KuToppen – På sporet

ANMELDELSE: En mysteriefilm som teknisk holder mål, men som sliter med å engasjere. Langt fra det beste av norsk animasjon.

Nøff

ANMELDELSE: En animasjonsfilm av ok teknisk kvalitet, men med et negativt budskap om å gi opp sine egne familiemedlemmer. Filmen er tillatt for alle, men vi synes den passer best for barn fra skolealder.

Folk og røvere i Kardemomme By

ANMELDELSE: Den kjente barneboken har fått en god filmatisering som absolutt er en fullverdig måte å få med seg den klassiske fortellingen på.

Teddybjørnens jul

ANMELDELSE: Sjarmerende gjenfortelling av den klassiske visa, i en film med høy produksjonskvalitet. Det originale innholdet har varierende kvalitet, men summen er god.

Krigere

ANMELDELSE: En høyst samtidsrelevant og interessant, om noe ensidet, historisk film. Regi er bra, men det merkes at budskapet er hovedfokus.

Mamma Mø finner hjem

ANMELDELSE: Denne filmen varer mange ganger lengre enn din gjennomsnittlige episode av Peppa Gris. Likevel kan den ikke sies å ha stort mere å by på.

Fest hos Albert Åberg

ANMELDELSE: Fem av de mest populære bøkene om Albert Åberg kommer her som en slags avansert lydbok som egner seg flott for de yngste.

Verdens beste bursdag

ANMELDELSE: Bursdagen til Kalle blir overhodet ikke som han hadde tenkt seg i denne morsomme og litt spennende filmen for de yngste.

Snøleoparden

ANMELDELSE: Fascinerende dokumentar som følger en naturfotograf og en forfatters jakt på å finne og filme den mytiske snøleoparden på høyfjellet i Tibet. Anbefales for alle, men passer aller best for litt eldre barn, ungdom og voksne.

Mummipappas eventyr

ANMELDELSE: Mummipappa forteller om sin ungdoms eskapader i denne fine barnefilmen med stilig animasjon. Anbefales for de yngste barna.

CODA

ANMELDELSE: Hjertevarmende og intelligent drama om familiens betydning og verdi. Anbefales varmt for både barn og voksne.

The Lunchbox

ANMELDELSE: I storbyen Mumbai fører en feillevert lunsjboks til at to forskjellige skjebner føres sammen. Dette er en perle av en film som anbefales varmt.

Ekkliene – Velkommen til Søppeldynga

ANMELDELSE: Passe skrullete og gøy animasjonsfilm som passer fint for barna, og som også har et fint budskap om resirkulering, inkludering og å engasjere seg for andre.

Lille mamma

ANMELDELSE: Stillferdig og fint drama om barnets opplevelse av sorg og usikkerhet. Dette er ingen barnefilm i utgangspunktet, men som et utgangspunkt for refleksjon over litt vanskelige tema kan filmen fungere flott for et ungt publikum.

Ron i ustand

ANMELDELSE: Barney lærer hva som er en ekte venn i denne morsomme og friske animasjonsfilmen, som byr på mye artig og tankevekkende om sosiale medier.

Paw Patrol: Filmen

ANMELDELSE: En barnefilm der heltene bruker deler av filmen til å snakke stygt til andre, og som byr på det som virker som dårlig skjult produktreklame, kan ikke anbefales uansett hvor søte og morsomme de små valpene er.

Bortebane

ANMELDELSE: Denne dokumentaren gir et fint innblikk i vennskap, opp- og nedturer, litt flørting og mye mer under Norway Cup. Men filmen lykkes ikke helt med å gå i dybden på de mange spennende temaene som tas opp.

Tom & Jerry

ANMELDELSE: Det blir selvsagt kaos når Tom og Jerry fyker i tottene på hverandre, men selv om det skjer mye sprøtt er historien ganske daff.

Yakari på nye eventyr

ANMELDELSE: Bli med gutten Yakari på et morsomt eventyr på prærien i en film som passer flott for barna.

Flumlene

ANMELDELSE: Sprø animasjonsfilm med mye humor og artig underholdning – men også en del svakheter.

Frynse på ville veier!

ANMELDELSE: Når dukken til Randi blir levende, opplever de mye moro og spennende sammen. Dette er en fin estisk tegnefilm som anbefales for de yngste barna.

Apestjernen

ANMELDELSE: Apestjernen er en morsom, lun og fin film med et godt budskap for de yngste, men det er også noen deler av filmen vi stusser litt på.