Terningkast: 5

Godzilla Minus One

ANMELDELSE: Denne filmen om det kjente monsteret byr på fenomenale spesialeffekter og historiefortelling av svært høy kvalitet.

Innsiden ut 2

ANMELDELSE: En solid fortsettelse av originalen, hvor nye følelser dukker opp under puberteten, med Angst som tar over styringen. Vi anbefaler fra 6 år.

Fantasivenner

ANMELDELSE: En fin, morsom og underholdende film om å holde fast på fantasien og barndommen når man vokser opp. Vi anbefaler fra 6 år.

The Edge of Seventeen

ANMELDELSE: En fin ungdomsfilm om vennskap, familie og forelskelser som tar tenåringer på alvor, med en god dose mørk humor.

Lærerværelset

ANMELDELSE: En konsis film som skildrer utfordringer ved læreryrket på godt vis. En uhyggelig stemning gjør at dette ikke er noen familiefilm.

Ronja Røverdatter

ANMELDELSE: En fin og underholdende tv-serie om en velkjent figur, som klarer å både gjøre historien ny og respektere originalen samtidig.

Inshallah en sønn

ANMELDELSE: En sterk og viktig film om en kvinnes liv og rettigheter i Jordan, når mannen hennes dør og hun ikke har en sønn til å arve. Vi anbefaler fra 9 år.

Ukjent landskap

ANMELDELSE: En fin og tankevekkende norsk dokumentar om en familie som lever en noe annerledes livsstil.

Scrapper

ANMELDELSE: En hjertevarm og fin historie med mye humor, om familie og vennskap og en ung jente som insisterer på at hun kan ta vare på seg selv.

Perfect Days

ANMELDELSE: Den beste filmen om toalettvask som finnes. En utrolig bra regissert film med en interessant kommentar på det moderne liv.

Victoria Må Dø

ANMELDELSE: En fantastisk morsom og underholdende norsk film, for de som liker noe absurd og mørk humor.

Leo

ANMELDELSE: En fin, morsom og underholdende animasjonsfilm som passer for de fleste aldre. Anbefales fra 6 år.

Mean Girls (2024)

ANMELDELSE: Et svært godt produsert musikalsk drama, som oppleves imponerende helhetlig. Veldig mye snakk om seksualitet gjør at filmen passer best for ungdom.

Anastasia

ANMELDELSE: En spennende, underholdende og fin klassiker, inspirert av historiske hendelser.

Ender på eventyr

ANMELDELSE: En underholdende og morsom animasjonsfilm, om familie, vennskap og eventyr. Passer bra som familiefilm.

Angelas jul

ANMELDELSE: En liten og søt kortfilm for barn, om lille Angela som er bekymret for om Jesusbarnet i krybben fryser.

Wonka

ANMELDELSE: En underholdende og spennende musikalfilm man blir i godt humør av. Passer bra som familiefilm.

Neighbours

ANMELDELSE: En sterk og viktig historie som tidvis er ganske dyster, men som også har en god del varme og humor. Anbefales fra 12 år.

Gutten og hegren

ANMELDELSE: Miyazakis siste film er et mesterverk av en animasjonsfilm. Filmen har en fantastisk atmosfære og imponerende animasjon.

Lundefjell – egget som forsvant

ANMELDELSE: En gøy og koselig film for de minste barna om livene til lundefuglene på Lundefjell, og deres venner. Anbefales for alle aldre.

Den 12. mann

ANMELDELSE: En spennende og sterk film basert på hendelser fra andre verdenskrig, som til tider kan bli litt mye. Anbefales fra 12 år.

The Nightmare Before Christmas

ANMELDELSE: En gøy og underholdende skrekk- og julefilm. Perfekt for de som mener julen begynner rett etter Halloween. Anbefalt fra 9 år.

Elemental

ANMELDELSE: Animasjonsfilm om fordommer, kulturforskjeller, familie og kjærlighet fortalt gjennom bruk av elementene, i en underholdende og fin historie.

Dumb Money

ANMELDELSE: En av de mest fascinerende historiene om forbrukermakt i nyere historie på film. Aldersgrensen er seks år, men det er tydelig at barn ikke er målgruppen.

Lars er LOL

ANMELDELSE: En solid norsk film som tar for seg både annerledeshet og mobbing på en god og virkelighetsnær måte.

On the Basis of Sex

ANMELDELSE: En fin og viktig film om kampen mot kjønnsdiskriminering, basert på livet og karrieren til Ruth Bader Ginsberg. Filmen er tillatt for alle, men anbefales til litt eldre barn, ungdom og voksne.

Gran Turismo

ANMELDELSE: Den sanne historien om hvordan en gutt som var god i bilspill ble en av verdens beste kappkjørere. Her er det mange imponerende scener og mye fart og spenning. Absolutt en film verd å se.

Vesper

ANMELDELSE: Den voldsomme groteskheten kan frastøte noen, men Vesper er absolutt en godt regissert film som introduserer seeren til en dystpi hvor bioteknologien har forårsaket apokalypsen.

Darkest Hour

ANMELDELSE: En spennende film basert på historiske hendelser, om de store og vanskelige valgene Churchill og Storbritannia sto ovenfor under andre verdenskrig. Aldersgrense er satt til 9 år, men filmen passer kanskje best for litt eldre barn.

Legenden om de små heltene

ANMELDELSE: En fin og spennende animasjonsfilm om en liten mus på eventyr. Familiefilm som leker med greske myter og legender på en morsom og underholdende måte.

Derry Girls

ANMELDELSE: En litt sprø, morsom og fin serie om en vennegjeng fra Nord-Irland på 90-tallet, under The Troubles. Serien tar opp viktige tema fra en trøblete historisk periode, med mye humor og varme.

Mission: Impossible – Dead Reckoning – Part One

ANMELDELSE: Norske dalfører og svært gode karakterer er blant ingrediensene i det siste tilskuddet til Mission: Impossible-serien. Filmen har høy underholdningsverdi, men denne første filmen av to mangler et tydelig budskap for seg selv.

Barbie

ANMELDELSE: Barbie er ikke en barnefilm, men det er en stilfull, kreativ og solid film som holder seg nyansert, underholder og legger til rette for refleksjon.

Spider-Man: Homecoming

ANMELDELSE: En morsom og spennende film i Avengers-universet, den første Spider-Man-filmen i dette universet.

Asteroid City

ANMELDELSE: En filmteknisk fenomenal film med mange gode skuespillerferdigheter. Mangelen på tydelig forståelig tematikk er likevel kanskje ikke til alles smak.

Den siste togvognen

ANMELDELSE: En varm og rørende film om den nye gutten i landsbyen, hans venner, og lærerinnen som underviser de fattige barna i en gammel togvogn. Passer best for litt eldre barn.

How to Blow up a Pipeline

ANMELDELSE: En god og spennende thriller som har et tydelig ideologisk budskap, presentert på en svært kompetent måte.

Hjertestopper

ANMELDELSE: En varm og fin serie om tenåringsguttene Nick og Charlie og deres venner, som prøver å finne ut av egen seksualitet og sine følelser for hverandre.

Ernest og Celestine – Reisen til Tulleby

ANMELDELSE: En fin og sjarmerende animasjonsfilm, som stikker seg ut både visuelt og musikalsk. Til tross for et noe generisk tema, er dette en film som er verd å se for alle aldersgrupper.

Laputa – Himmelslottet

ANMELDELSE: En visuelt imponerende actionpreget film, med mye humor og varme. En god filmopplevelse.

Eventyr i New York

ANMELDELSE: En underholdende og fin film som både hyller og parodierer eventyrfilmene man er kjent med fra barndommen.

Suzume

ANMELDELSE: Det er ikke alltid like lett å forstå hva som skjer i denne filmen, men når både animasjon og musikk briljerer – og de dynamiske karakterene formidler et tema om kjærlighet og samhold på ypperlig vis – er resultatet en underholdende filmstund.

Air

ANMELDELSE: En morsom og målrettet fortelling om hvordan den verdenskjente Air Jordan-merkevaren ble en virkelighet.

Ildsjel

ANMELDELSE: En fin, spennende og morsom film om en jente som nekter å gi opp drømmen sin, uansett hvor umulig det virker. En film man blir i godt humør av.

Dancing Queen

ANMELDELSE: En sjarmerende norsk film om å prøve å bli en annen enn den man er, og utfordringene som følger med.