Terningkast: 5

Spionen – sterkt norsk krigsdrama

ANMELDELSE: Spennende drama om Sonja Wigert, divaen som ble rekruttert av både svenskene og tyskerne for å drive spionasje under andre verdenskrig.

Barn

ANMELDELSE: «Barn» er et sterkt og intelligent drama som går under huden på mennesker når tragedien inntreffer. Filmen passer best for voksne, men kan også være nyttig å se for ungdom.

Mary Queen of Scots

Sterkt og vellaget drama om maktkampen mellom det skotske og engelske hoffet på 1500-tallet. Filmen anbefales for tolv år, og den egner seg utmerket i historietimen.

Avengers: Endgame

Storslagen avslutning på Avengers-serien er «må se» for superheltfans.

Barnehageliv

TV-SERIE: Koselig og lærerik tv-serie med akkurat passe lange episoder for de yngste, som viser hvor kjekk hverdagen i barnehagen kan være.

Kule kryp 2

Original og kul film om fire insekter fra Frankrike som havner på eventyr i Karibien. Dette er en sjarmerende og annerledes familiefilm som anbefales fra seks år.

Instant Family

Instant Family er et sjarmerende, rørende og ektefølt forsøk på å formidle et viktig budskap. Anbefales for ungdom og voksne.

Amundsen

Storfilmen om Roald Amundsen er et vellaget og interessant drama om mennesket bak de mange polarbragdene. Dette er et spennende og lærerikt filmverk som anbefales fra tolv år.

Mia and the White Lion

Hjertevarm og engasjerende film om forholdet mellom Mia og den hvite løven Charlie som kan skape engasjement for dyrevern.

Rive-Rolf krasjer internett

Bli med Rive-Rolf og Vanilje på et spennende, hjertevarmt og morsomt eventyr som presenterer dilemmaene med nettbruk på en smart og engasjerende måte.

Dragetreneren 3

Hikken og dragen Tannløs opplever nye eventyr i en forseggjort og underholdende film med et fint budskap.

Maya og hekseblomsten

Bli med på et magisk eventyr i denne sjarmerende og spennende tegnefilmen som anbefales fra seks år.

Searching

En far leiter etter sin savnete datter i denne nyskapende spenningsfilmen der jakten foregår på sosiale medier. Filmen anbefales for barn fra tolv år, og byr på mye nyttig om nettvett.

Skjelvet

Oppfølgeren til Bølgen løfter ambisjonsnivået, og Fantefilm leverer en meget solid og underholdende katastrofefilm som anbefales fra 15 år.

De utrolige 2

De Utrolige kjemper for å gjøre superhelter lovlige igjen i denne fartsfylte og spennende animasjonsfilmen som anbefales fra seks år.

Kikis Budservice

Flott japansk tegnefilm om den unge heksen Kiki som med pågangsmot og godt humør reiser ut i den store verden for å klare seg selv. Filmen anbefales på det varmeste for barn og voksne i alle aldre.

Brillebjørn på bondegården

Brillebjørn tar steget ut fra bøkene og tv, og inn i kinosalen. Filmen byr på en hyggelig filmopplevelse for de minste, med fengende musikk og bra kvalitet.

The Florida Project

Dette kritikerroste dramaet byr på en tankevekkende historie og gnistrende skuespill, og anbefales på det varmeste for ungdom og voksne.

Coco

Strålende animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for alle fra seks år. Coco byr på en hjertevarmende og morsom historie med et rørende budskap om familiens verdi.

The Greatest Showman

Gjør deg klar til en feiende flott musikal som gir en frisk tolkning av livet til den amerikanske showmannen P. T. Barnum og hans sirkus med menneskelige «kuriositeter». Anbefales for barn fra seks år, og ikke minst for ungdom og voksne.

Spacewalker

Denne filmen viser romkappløpet på 1960-tallet fra sovjetisk perspektiv, og er blitt et spennende og lærerikt drama som anbefales varmt fra ni år.

Ferdinand

Flott animasjonsfilm med sjarme, humor og spenning som anbefales for hele familien.

Star Wars: The Last Jedi

Den åttende episoden i sagaen om Star Wars er et solid og spennende actioneventyr. Anbefales fra tolv år.

Paddington 2

Den sjarmerende bjørnen Paddington er tilbake i en herlig familiefilm som byr på frisk humor, spenning og mye varme. Anbefales for hele familien.

Jupiters Måne

Dette er en særdeles velprodusert og særegen film som beskrives som «superheltfilm møter arthaus», og som tar opp interessante politiske og personlige tema. Filmen har tolv års aldersgrense, men på grunn av realistiske voldsskildringer og et budskap som ikke er rettet mot barn gir vi en generell og meget varm anbefaling for ungdom fra 15 år.

Sicilian Ghost Story

Sicilian Ghost Story er ikke lett kost. Filmen skildrer dyp fortvilelse, sorg og gradvis nedbryting av unge mennesker – og passer ikke for alle. Men for ungdom som ønsker en helt annen filmopplevelse enn det den kommersielle filmindustrien tilbyr, så har denne filmen vunnet en prestisjetung pris ved Sundance Film Festival.

Biler 3

Lynet og vennene hans er tilbake på racerbanen i en fartsfylt film med et godt budskap som anbefales for hele familien.

Prinsesse Mononoke

Imponerende animasjon og viktig tematikk om jordens økosystem gjør denne filmen til en like god filmopplevelse som ved premieren for 20 år siden. Denne episke japanske tegnefilmen er ikke for de yngste, men for barn fra ni år anbefales den på det varmeste.

Wonder Woman

Flott superheltfilm som viser at kvinnelige helter er det for få av. Her får ungdom et solid budskap og velprodusert underholdning som anbefales fra tolv år.

Milo – Månens vokter

En ambisiøs film som tar for seg verdens store spørsmål om det onde og det gode. Gir både barn og voksne noe å tenke på, samtidig som den er spennende. En rekke skumle scener, men tydelig i et fiktivt univers.

Lærer frosk

Nederlandsk familiefilm med humor og fantasi. Norsk tale. Passer fra seks år.

Your Name

Vakker og engasjerende japansk tegnefilm med spennende tematikk som anbefales fra ni år.

A United Kingdom

Strålende og inspirerende drama om raseskille, politisk spill og ekte kjærlighet, basert på en sann historie. Anbefales på det varmeste fra ni år.

La La Land

Romantisk musikal fra Hollywood er årets store prisvinner og super underholdning for hele familien.

Vaiana

Flott underholdning og et godt budskap om identitet gjør dette til et ypperlig filmvalg for hele familien.

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Thorbjørn Egners klassiker formidles på en flott måte med sang, humor og litt spenning til en ny generasjon i denne vellagede animasjonsfilmen.

Rogue One: A Star Wars Story

Storslått stjernekrig med et fint budskap blir topp filmunderholdning i den nye filmen fra Star Wars-universet. Filmen har tolv år aldersgrense på grunn av sine mange kampscener.

A Monster Calls

Dette er et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Her møter man sterke følelsesmessige inntrykk, og av den grunn er aldersgrensen tolv år. Anbefales varmt for både unge og voksne.

Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul

Når Petterson skader seg og ikke vil ta imot hjelp fra naboene, spøker det for julefeiringen. Men det vil ikke Findus ha noe av. Dette er en flott julefilm for de yngste, med et fint budskap om vennskap.

Fabeldyr og hvor de er å finne

Denne forhistorien i Harry Potter-universet er en forrykende eventyrfilm som byr på topp underholdning og spennende tematikk. Merk at filmen er svært dramatisk, og aldersgrensen på tolv år bør overholdes.

Little gangster

11-åringen Rick Boskamp er flau over den tafatte pappaen sin. En dag blir han inspirert til å gjøre noe med problemet og sprer rykter om at faren er en mafiaboss. Filmen tar opp viktige tema som å høre til i et fellesskap og mobbernes makt over andre.

Kongens nei

Sterkt og lærerikt drama om kongens rolle de dramatiske dagene da Norge ble okkupert av Tyskland. Anbefales fra ni år, og spesielt for skoleklasser.

Gilberts grusomme hevn

Gilberts møte med den nye nabojenten og hans sprø tante Doris er en morsom og underholdende film med et fint budskap som anbefales fra seks år.

Kubo og det magiske instrumentet

Dette er en vakker animasjonsfilm med et flott budskap om familie, mot og identitet. Samtidig må man være klar over at dette er en mørkere og mer alvorlig film enn vanlige animasjonsfilmer, og aldersgrensen er derfor ni år.

Jungelboken

Rudyard Kipling sine klassiske historier kommer her i en velprodusert og spennende filmversjon. Det blir til tider svært så dramatisk, og aldersgrensen er derfor ni år.

Zootropolis

Dette er en svært underholdende film med et ambisiøst og viktig budskap. For barn rundt aldersgrensen på seks år kan filmen være litt skummel.

Suffragette – Kampen for frihet

I et sterkt og vellaget drama får vi innblikk i kvinners kamp for stemmerett i Storbritannia på begynnelsen av 1900-tallet. Denne filmen anbefales for ungdom fra 12 år, og den egner seg utmerket for skoleklasser.