Brannmann Sam – Klar for opptak!

Britisk barnefilm, 2020, passer for de yngste barna

Brannmann Sam - Klar for opptak

Brannmann Sam prøver seg som filmstjerne i en grei film for barn, men historien bommer kanskje litt på målgruppen.

Grei underholdning og passende budskap for de yngste, men ingen kvalitetsfilm.

Historie

Etter at Brannmann Sam stopper en løpsk tankbil, går et klipp av heltedåden viralt på internett. En berømt Hollywood-regissør legger merke til den modige brannmannen, og vil ha Sam til å være stjernen i en ny stor actionfilm.

Brannmesteren vil at Brannmann Sam skal være med i filmen, og da blir rigget opp til filmopptak i Pontypandy. Men den falmende filmstjernen Flex Dexter vil gjerne ta hovedrollen fra Sam, og er villig til å gjøre hva som helst for å få det som han vil.

Brannmann Sam – Klar for opptak!

Regi: Gary Andrews, Clint Butler
Sjanger: Barnefilm, animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Storbritannia
Spilletid: 1t 2min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

«Brannmann Sam – Klar til opptak» er en helt grei film for de yngste, men dette fremstår ikke som en forseggjort kinofilm. Animasjonen er ikke særlig imponerende, og minner mest på om en lang tv-episode med lavt budsjett.

Filmen bommer også litt på målgruppen synes vi. Historien spiller på mange referanser til actionfilmer, med blant annet en introduksjon i ekte James Bond-stil. Humoren i filmen spiller mye på denne typen referanser, med episoder og dialog som harselerer med actionfilmer, Hollywood-produksjoner og stjernenykker. Problemet er bare at de yngste barna ikke har sett disse filmene, og i svært liten grad kan forstå denne humoren. Dermed ender man opp med en barnefilm som kanskje barna ikke får særlig stort utbytte av. Men for all del, historien om Brannmann Sam som filmstjerne er morsom for barn også, men vi synes man kunne laget en historie som i større grad var mer relevant for en ung målgruppe.

Budskapet er også helt greit. Brannmann Sam er egentlig ikke så opptatt av å være filmstjerne. Han vil heller være en vanlig mann som hjelper andre, og som er opptatt av at alle skal være trygge. Med andre ord; det er bedre å være en ekte helt enn en filmhelt på liksom. Han liker heller ikke at folkene fra Hollywood bare vil ha store eksplosjoner og farlige scener, og ikke bryr seg om sikkerhet. Brannmann Sam viser også at han ikke bærer nag mot de som er slemme, tvert imot, han er rask med å tilgi og prøver heller å hjelpe de slemme til å bli snille igjen.

Egnethet

Dette er en film som er laget for barn, og filmen har hele tiden en positiv og barnevennlig tone. Men det er noen dramatiske scener med brann og mennesker i fare, og den slemme Flex er ganske nådeløs til tider. Filmen er tillatt for alle, og kan trygt ses av alle, men de aller yngste barna vil kanskje sette pris på å ha en voksen ved siden av seg i noen scener.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder noe dramatiske scener med brann. Da disse foregår i en trygg ramme, blir filmen tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Weathering with You»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser