Terningkast: 3

Istid 5: På kollisjonskurs

ANMELDELSE: En helt grei fortsettelse av denne populære filmserien, som nok passer best for de som allerede er fan av filmene og vil ha mer av favorittfigurene sine. Tillat for alle.

Nina og pinnsvinets hemmelighet

ANMELDELSE: En fin men dessverre noe kjedelig animasjonsfilm om en ung jente som vil hjelpe faren etter at han mister jobben. Passer fra 6 år.

Sommerfuglen Sigurd

ANMELDELSE: En animasjonsfilm med et ok tema om åpenhet og aksept. Den tekniske kvaliteten er dypt skuffende.

Madame Web

ANMELDELSE: En film med svært svakt manus, men ok teknisk produksjon.

Ghostbusters: Frozen Empire

ANMELDELSE: En tematisk fattig film uten imponerende produksjon. Funker godt nok til tidsfordriv, men er ikke noe særlig mer enn det.

Tiger Stripes

ANMELDELSE: Et snev av underholdningsverdi blir overskygget av merkelige fortellervalg. Tema drukner i filmens kaos mot slutten.

Detektiv Edderkopp

ANMELDELSE: En middelmådig film uten noe stort tematisk utbytte. Animasjonen imponerer likevel litt for å være europeisk.

Superkompisene

ANMELDELSE: En fin og enkel animasjonsfilm om verdien av vennskap. Her er det mye potensiale som kunne vært bedre utnyttet.

Bukkene Bruse på badeland

ANMELDELSE: Verken den morsomste eller mest meningsfulle barnefilmen som finnes, men den har sine kvaliteter likevel.

Familieforvekslingen

ANMELDELSE: En slags blanding av Freaky Friday og Ja-dag. Mye underholdning, men det er også stort sett det man får av denne filmen.

Ønske

ANMELDELSE: En film som mangler både kreativitet og innhold. Når historiefortellingen i tillegg svikter, er det lite som står igjen.

The Marvels

ANMELDELSE: Når Marvel svikter på produksjonen, er det lite grunn til å tro at resten veier opp. Det gjør det ikke heller.

Lengsel etter nåtid

ANMELDELSE: En fryd for både øyne og ører, men det er rene torturen for hjernen å skulle skjønne hva som foregår her.

Five Nights At Freddy’s

ANMELDELSE: Basert på det kjente spillet ved samme navn. Filmen vet ikke om den vil være skummel eller hyggelig – blir ingen av delene.

Tillsammans 99

ANMELDELSE: En film med kvaliteter, men absolutt ikke ment for barn. En interessant atmosfære blir sløst bort på en meningsløs fortelling.

Minions

ANMELDELSE: En film med mye humor og underholdning, men som tilbyr lite annet. Passer best for yngre barn.

Blue Beetle

ANMELDELSE: Et svakt manus ødelegger for en film som ellers ville hatt potensiale. Blue Beetle legges til den lange listen over underveldende superheltfilmer med god dataanimasjon.

Ruby: Sjømonsteret

ANMELDELSE: Denne animasjonsfilmen oppfyller minstekrav for underholdning, men noe særlig mer enn det har den ikke. Budskapet er særdeles svakt formidlet.

Tannfe i trøbbel

ANMELDELSE: Skuffende animasjonsfilm med et noe selvmotsigende budskap om likeverd.

Chupa

ANMELDELSE: En fin film og grei underholdning for barna, men det kunne vært gjort mye mer med myten og legenden filmen bygger på.

Megatown

ANMELDELSE: Megatown er et flott initiativ, som på en side har stor sjarmfaktor. På den andre siden er det verken en veldig underholdende eller meningsfull film.

Ja-dag

ANMELDELSE: En morsom og litt sprø feelgood-film som passer for hele familien, uten at den gir så mye mer enn lett underholdning.

Super Mario Bros. filmen

ANMELDELSE: For dem som kjenner godt til Super Mario-universet er det mange morsomme referanser å finne, men for seg selv stiller den ikke særlig sterkt.

65

ANMELDELSE: En film som er helt ok å se, men som mangler all form for mål og mening. Passer bra om man liker å la tv-en stå på i bakgrunnen under kaffematen.

Asterix & Obelix i Dragens Rike

ANMELDELSE: Ser man bort ifra et par vakre landskapsscener og Zlatan Ibrahimovic, er ikke den nyeste Asterix og Obelix særlig mer enn en umorsom komedie.

Mumier på eventyr

ANMELDELSE: En helt ok animasjonsfilm med gode – om enn generiske og unyanserte – budskap. Filmen er ikke direkte svak, men den imponerer ikke på noen områder.

Nøff

ANMELDELSE: En animasjonsfilm av ok teknisk kvalitet, men med et negativt budskap om å gi opp sine egne familiemedlemmer. Filmen er tillatt for alle, men vi synes den passer best for barn fra skolealder.

Gulliver er tilbake

ANMELDELSE: En middelmådig produksjon med lite innhold. Ikke en film å prioritere til filmkvelden.

Bak sløret

ANMELDELSE: Bak sløret viser frem et realistisk moderne ungdomsmiljø, uten å si noe meningsfullt om det. Å se ungdom lide uten grunn er verken underholdende eller lærerikt.

Avatar: The Way of Water

ANMELDELSE: Selv gode spesialeffekter og spenningsfylt actionscener holder ikke når en film har utydelig budskap, svakt manus og skuespill, og varer lengre enn den har godt av.

Olsenbanden – siste skrik

ANMELDELSE: Et velprodusert og interessant gjensyn med den klassiske Olsenbanden, men uten fremtredende mål og mening.

The Lost City

ANMELDELSE: Uhøytidelig actionkomedie byr på spenningsfylt underholdning og litt romantikk for ungdom.

Reddet av Ruby

ANMELDELSE: Hunden Ruby og politimannen Dan slår seg sammen i en koselig film for unge hundeelskere.

Monsterfamilen

ANMELDELSE: Denne animasjonsfilmen kan underholde barn fra seks år, og budskapet er forsåvidt fint, men den vekker ikke den store begeistringen.

Jackass Forever

ANMELDELSE: Jackass-gjengen er tilbake. For dem som liker galskap og ville stunt er dette grei underholdning. Men det er overhodet ikke et konsept for alle.

Riverdance – animasjonsfilmen

ANMELDELSE: Det er mye dans og moro i denne filmen som kan underholde barn fra skolealder, men det er også noe litt sært og anstrengt over hele konseptet.

Clifford: Den store røde hunden

ANMELDELSE: Filmen om Emily og den gigantiske hunden Clifford er enkel og full av klisjeer, men samtidig er den artig og spennende for barn fra seks år.

Ghostbusters: Afterlife

ANMELDELSE: En ny generasjon Ghostbusters gir oss grei underholdning med gode effekter, men historien mister helt grepet.

Red Notice

ANMELDELSE: Uhøytidelig hvem-lurer-hvem byr på lettbeint underholdning, men ikke stor filmkunst.

Venom: Let There Be Carnage

ANMELDELSE: Mørk humor og store mengder action er ingrediensene i denne oppfølgeren om journalisten Eddie og hans andre alien-halvdel. Merk at det er noe mer voldelig action, heftige slåsskamper og skremmende effekter enn i tilsvarende filmer.

Godzilla vs Kong

ANMELDELSE: Når man lager B-film med A-budsjett blir det mye brøling og heftige effekter, men fint lite annet.

Tre nøtter til Askepott

ANMELDELSE: Tre nøtter til Askepott har flotte landskapsbilder og en frisk og moderne Askepott, men utover det viser filmen best hvor god og rik originalfilmen er.

Nattbøkene

ANMELDELSE: Alex blir fanget i leiligheten til en ond heks i denne skumle grøsseren for barn. Denne filmen er en Netflix-produksjon, og er gitt syv års aldersgrense, men denne filmen har så mange skrekkfilmeffekter at den passer best for litt eldre barn.

Tom & Jerry

ANMELDELSE: Det blir selvsagt kaos når Tom og Jerry fyker i tottene på hverandre, men selv om det skjer mye sprøtt er historien ganske daff.

Voyagers

ANMELDELSE: Fremtidsvisjon med dystert menneskesyn har et spennende premiss og mye dramatikk, men det store perspektivet ofres for et urealistisk fokus på en destruktiv maktkamp. Aldersgrensen er tolv år, men på grunn av flere brutale drap egner filmen seg best for eldre ungdom.