Terningkast: 3

Olsenbanden – siste skrik

ANMELDELSE: Et velprodusert og interessant gjensyn med den klassiske Olsenbanden, men uten fremtredende mål og mening.

The Lost City

ANMELDELSE: Uhøytidelig actionkomedie byr på spenningsfylt underholdning og litt romantikk for ungdom.

Reddet av Ruby

ANMELDELSE: Hunden Ruby og politimannen Dan slår seg sammen i en koselig film for unge hundeelskere.

Monsterfamilen

ANMELDELSE: Denne animasjonsfilmen kan underholde barn fra seks år, og budskapet er forsåvidt fint, men den vekker ikke den store begeistringen.

Jackass Forever

ANMELDELSE: Jackass-gjengen er tilbake. For dem som liker galskap og ville stunt er dette grei underholdning. Men det er overhodet ikke et konsept for alle.

Riverdance – animasjonsfilmen

ANMELDELSE: Det er mye dans og moro i denne filmen som kan underholde barn fra skolealder, men det er også noe litt sært og anstrengt over hele konseptet.

Clifford: Den store røde hunden

ANMELDELSE: Filmen om Emily og den gigantiske hunden Clifford er enkel og full av klisjeer, men samtidig er den artig og spennende for barn fra seks år.

Ghostbusters: Afterlife

ANMELDELSE: En ny generasjon Ghostbusters gir oss grei underholdning med gode effekter, men historien mister helt grepet.

Red Notice

ANMELDELSE: Uhøytidelig hvem-lurer-hvem byr på lettbeint underholdning, men ikke stor filmkunst.

Venom: Let There Be Carnage

ANMELDELSE: Mørk humor og store mengder action er ingrediensene i denne oppfølgeren om journalisten Eddie og hans andre alien-halvdel. Merk at det er noe mer voldelig action, heftige slåsskamper og skremmende effekter enn i tilsvarende filmer.

Godzilla vs Kong

ANMELDELSE: Når man lager B-film med A-budsjett blir det mye brøling og heftige effekter, men fint lite annet.

Tre nøtter til Askepott

ANMELDELSE: Tre nøtter til Askepott har flotte landskapsbilder og en frisk og moderne Askepott, men utover det viser filmen best hvor god og rik originalfilmen er.

Nattbøkene

ANMELDELSE: Alex blir fanget i leiligheten til en ond heks i denne skumle grøsseren for barn. Denne filmen er en Netflix-produksjon, og er gitt syv års aldersgrense, men denne filmen har så mange skrekkfilmeffekter at den passer best for litt eldre barn.

Tom & Jerry

ANMELDELSE: Det blir selvsagt kaos når Tom og Jerry fyker i tottene på hverandre, men selv om det skjer mye sprøtt er historien ganske daff.

Voyagers

ANMELDELSE: Fremtidsvisjon med dystert menneskesyn har et spennende premiss og mye dramatikk, men det store perspektivet ofres for et urealistisk fokus på en destruktiv maktkamp. Aldersgrensen er tolv år, men på grunn av flere brutale drap egner filmen seg best for eldre ungdom.

Pjokken i flokken

ANMELDELSE: Filmen byr på humor, spenning og et passende budskap for barn, og er til tider morsom underholdning, men generelt er kvaliteten på filmen bare så som så.

En julegave fra gatekatten Bob

ANMELDELSE: En veldig koselig, men også litt snodig film om James og katten Bob som strever for å klare seg i London i førjulstiden.

Børning 3

ANMELDELSE: Børning 3 byr på på noen festlige scener, men historien er uhyre svak.

The High Note

ANMELDELSE: Koselig, men tam musikalsk komedie om Maggie som vil bli musikkprodusent. Filmen er tillatt for alle, og kan trygt ses av hele familien, men den passer best for ungdom og voksne.

Alva og Regnbuedragen

ANMELDELSE: Koselig animasjonsfilm som kan underholde barna, men kvaliteten er langt unna de beste animasjonsfilmene.

Fjols til fjells

Det blir nok av forviklinger i denne sprø oppfølgeren til klassikeren fra 1957. Men dette er ingen ny klassiker.

Sonic The Hedgehog

ANMELDELSE: Den populære spillfiguren Sonic inntar filmens verden i en fartsfylt, men forglemmelig historie.

Den vesle vampyren

ANMELDELSE: Grei animasjonsfilm om vennskap med humor og spenning. Passer fra seks år.

Felix på ville veier

ANMELDELSE: Animasjonsfilm på det jevne, med en passe miks av humor, spenning og et greit budskap.

Klatrekampen

TV-SERIE: Spennende og friskt konsept som kan inspirere barn til å bli mer glad i friluftsliv og utfordre egne grenser, men vi synes produksjonsselskapet bommer på presentasjonen.

Men in Black: International

Mennene i svart blir til menn og kvinner i svart, men ellers er denne filmen overraskende fantasiløs. Likevel er det nok action og humor til å gi en hyggelig filmstund blant venner.

Ulv i fåreklær 2

Barnevennlig animasjonsfilm der ulver og sauer kjemper om å få leve sammen i fred og harmoni, med likhet for artene.

Pokémon: Detective Pikachu

Når Pokémon kommer til det store lerretet, er det mest for fansen. For barn fra ni år som kjenner Pokémon-universet er dette en morsom film der mange av de kjente figurene dukker opp, men med nøytrale øyne er filmen skuffende.

Shazam!

Denne superheltfilmen balanserer på en knivsegg mellom tåpelig og morsom. Vi heller mot tåpelig, men mange ungdommer vil helt sikkert være uenig i det.

Bumblebee

Forhistorie fra Transformer-universet er grei underholdning for ungdom, men tilfører lite nytt til serien.

Aquaman

Aquaman gir seg ikke ut for å være annet enn meningsløs underholdning, og fungerer helt greit som sådan. Men filmen balanserer helt på grensen til å fremstå fullstendig latterlig.

Mortal Engines

Actionfylt og storslagent ungdomseventyr, men filmversjonen av den populære bokserien skaper ikke det helt store engasjementet og passer nok best for ungdom som har lest bøkene.

Julenissens datter

Denne danske barnefilmen har et originalt konsept med et flott budskap som passer for barn fra seks år, men likevel har ikke filmskaperne lykkes helt.

Småkrypenes magiske hage

Dette er en grei animasjonsfilm for barn fra seks år, men det som kunne blitt en fin og søt film for de aller yngste egner seg ikke for denne målgruppen på grunn av flere dramatiske scener.

Venom

Dette er en mørk superheltfilm med en interessant hovedperson, men etter en lovende start mister filmskaperne helt grepet.

The Darkest Minds

Denne spenningsfilmen for ungdom er basert på en kjent bokserie, men filmversjonen kan fremstå litt rotete og uengasjerende dersom man ikke kjenner historien fra bøkene.

Brannmann Sam: Helter i Stormen

Brannmann Sam og vennene hans må redde innbyggerne fra en orkan i en film som passer fint for de yngste, men Brannmann Sam i spillefilmformat fremstår litt halvhjertet.

Daddy’s Home 2

Det blir enda flere pappaer og mye kaos i denne komedien, som er litt koselig, litt morsom, litt drøy og byr på helt greit underholdning. Aldersgrensen er seks år, men vi synes filmen passer best fra tolv år.

Justice League

Det blir en massiv og spektakulær actionfest når DC Comics sine superhelter slår seg sammen for å redde verden. Men filmen mangler noe i forhold til de beste superheltfilmene, ikke minst en meningsfull historie.

Geostorm

Denne katastrofefilmen om menneskeskapte superstormer som truer verden er ikke spesielt engasjerende utover de heftige spesialeffektene.

My Little Pony: The Movie

Prinsesse Twilight og ponnyvennene hennes må redde Equestria fra den slemme Stormkongen i denne filmatiseringen av My Little Pony-universet. Filmen har et flott budskap om vennskap, men fremstår mest som en lang og lite forseggjort tv-episode.

Askeladden – I Dovregubbens hall

Når eventyrene om Askeladden skulle filmatiseres, burde det blitt gjort på en bedre måte enn dette. Når det er sagt, er dette grei underholdning for barn fra ni år.

Lego Ninjago-filmen

Etter noen underholdende filmer fra Lego-universet rakner det litt i Lego Ninjago, som nærmest fremstår som en hundre minutter lang reklamefilm for dyre legofigurer. Men for barn er det forsåvidt grei underholdning, og et brukbart budskap serveres også.