Terningkast: 3

Den vesle vampyren

ANMELDELSE: Grei animasjonsfilm om vennskap med humor og spenning. Passer fra seks år.

Felix på ville veier

ANMELDELSE: Animasjonsfilm på det jevne, med en passe miks av humor, spenning og et greit budskap.

Klatrekampen

TV-SERIE: Spennende og friskt konsept som kan inspirere barn til å bli mer glad i friluftsliv og utfordre egne grenser, men vi synes produksjonsselskapet bommer på presentasjonen.

Men in Black: International

Mennene i svart blir til menn og kvinner i svart, men ellers er denne filmen overraskende fantasiløs. Likevel er det nok action og humor til å gi en hyggelig filmstund blant venner.

Ulv i fåreklær 2

Barnevennlig animasjonsfilm der ulver og sauer kjemper om å få leve sammen i fred og harmoni, med likhet for artene.

Pokémon: Detective Pikachu

Når Pokémon kommer til det store lerretet, er det mest for fansen. For barn fra ni år som kjenner Pokémon-universet er dette en morsom film der mange av de kjente figurene dukker opp, men med nøytrale øyne er filmen skuffende.

Shazam!

Denne superheltfilmen balanserer på en knivsegg mellom tåpelig og morsom. Vi heller mot tåpelig, men mange ungdommer vil helt sikkert være uenig i det.

Bumblebee

Forhistorie fra Transformer-universet er grei underholdning for ungdom, men tilfører lite nytt til serien.

Aquaman

Aquaman gir seg ikke ut for å være annet enn meningsløs underholdning, og fungerer helt greit som sådan. Men filmen balanserer helt på grensen til å fremstå fullstendig latterlig.

Mortal Engines

Actionfylt og storslagent ungdomseventyr, men filmversjonen av den populære bokserien skaper ikke det helt store engasjementet og passer nok best for ungdom som har lest bøkene.

Julenissens datter

Denne danske barnefilmen har et originalt konsept med et flott budskap som passer for barn fra seks år, men likevel har ikke filmskaperne lykkes helt.

Småkrypenes magiske hage

Dette er en grei animasjonsfilm for barn fra seks år, men det som kunne blitt en fin og søt film for de aller yngste egner seg ikke for denne målgruppen på grunn av flere dramatiske scener.

Venom

Dette er en mørk superheltfilm med en interessant hovedperson, men etter en lovende start mister filmskaperne helt grepet.

The Darkest Minds

Denne spenningsfilmen for ungdom er basert på en kjent bokserie, men filmversjonen kan fremstå litt rotete og uengasjerende dersom man ikke kjenner historien fra bøkene.

Brannmann Sam: Helter i Stormen

Brannmann Sam og vennene hans må redde innbyggerne fra en orkan i en film som passer fint for de yngste, men Brannmann Sam i spillefilmformat fremstår litt halvhjertet.

Daddy’s Home 2

Det blir enda flere pappaer og mye kaos i denne komedien, som er litt koselig, litt morsom, litt drøy og byr på helt greit underholdning. Aldersgrensen er seks år, men vi synes filmen passer best fra tolv år.

Justice League

Det blir en massiv og spektakulær actionfest når DC Comics sine superhelter slår seg sammen for å redde verden. Men filmen mangler noe i forhold til de beste superheltfilmene, ikke minst en meningsfull historie.

Geostorm

Denne katastrofefilmen om menneskeskapte superstormer som truer verden er ikke spesielt engasjerende utover de heftige spesialeffektene.

My Little Pony: The Movie

Prinsesse Twilight og ponnyvennene hennes må redde Equestria fra den slemme Stormkongen i denne filmatiseringen av My Little Pony-universet. Filmen har et flott budskap om vennskap, men fremstår mest som en lang og lite forseggjort tv-episode.

Askeladden – I Dovregubbens hall

Når eventyrene om Askeladden skulle filmatiseres, burde det blitt gjort på en bedre måte enn dette. Når det er sagt, er dette grei underholdning for barn fra ni år.

Lego Ninjago-filmen

Etter noen underholdende filmer fra Lego-universet rakner det litt i Lego Ninjago, som nærmest fremstår som en hundre minutter lang reklamefilm for dyre legofigurer. Men for barn er det forsåvidt grei underholdning, og et brukbart budskap serveres også.

The Mummy

Skummel og pregløs mumiefilm er grei actionskrekk for tenåringer. På grunn av skrekkscener der mennesker krymper til ekle mumier kan dette være i sterkeste laget for noen barn rundt aldersgrensen på tolv år.

Power Rangers

Er du på jakt etter en god superheltfilm, så er ikke Power Rangers filmen for deg.

Oskars Amerika

Oskars drøm om Amerika er en lun og koselig film, men som helhet fremstår historien som urealistisk og uten et tydelig budskap for en ung målgruppe.

Tungeskjærerne

Dette er en koselig dokumentar om et spennende tema som passer for hele familien. Vi er likevel skuffet over filmen, som skusler bort en unik mulighet til å lære bort mer om en viktig del av norsk kultur og historie, samtidig som noen underliggende problemstillinger ikke belyses på en god måte.

Kings Bay

Filmen begynner lovende, men etter hvert blir det hele forutsigbart og virkelighetsfjernt. Aldersgrensen er ni år, men filmen passer best for ungdom og voksne.

The Rules for Everything

Denne filmen markedsføres som en leken komedie der ti år gamle Storm på egenhånd må lære seg alle verdens regler for at ikke tilværelsen skal bli kaos. Men man bør være klar over at dette er en noe sær film som egner seg best for voksne.

Marcus & Martinus – Sammen om drømmen

Dokumentaren om våre nye tenåringsidoler Marcus og Martinus fremstår som en godt regissert reklamefilm. Vi blir litt bedre kjent med tvillingene, men vi aner at kommersielle interesser legger føringer for historien.

Bad Santa 2

Den forfyllede julenissen Willie er tilbake med et nytt forkvaklet ransprosjekt i en drøy komedie med vitser, fornærmelser og sex som ikke akkurat passer i et familieselskap. Liker man humoren er dette morsom underholdning, andre bør styre unna. Det er en grunn til at denne filmen har fått 15 års aldersgrense.

Central Intelligence

Grei actionkomedie for ungdom som til tider er veldig morsom, andre ganger forutsigbar og masete.

Angry Birds Filmen

Filmatiseringen av det ikoniske mobilspillet Angry Birds skuffer dessverre stort. Filmen byr på grei underholdning, men historien og budskapet er svakt.

The 5th Wave

Svak science fiction med null troverdighet, men kan være grei tidtrøyte for ungdom.

Gråtass – gøy på landet!

Dette er en koselig film som er laget for de aller yngste, men dessverre er ikke denne norske produksjonen en særlig god film.

Julekongen – Full rustning

Fortsettelsen på den populære «Julekongen» er klar som langfilm. Resultatet er litt blandet – den har et spennende perspektiv på ondskap og byr på mye kjekt for barn fra seks år. Men som en helhetlig film er dette middels.

Jem and the Holograms

Dette er en film skreddersydd for jenter, men den forblir urealistisk, fargeløs og overfladisk.

Pan

Forhistorien om Peter Pan er blitt en film uten særpreg som vi like gjerne kunne vært foruten. Men det er helt grei underholdning for unge seere.

Den 7ende Dverg

Denne animasjonsfilmen har gått rett til kjøpe-/bestillingsfilm, og selv om den i utgangspunktet tilbyr grei underholdning for barn, så er det noen elementer foreldre bør være oppmerksomme på.

The DUFF

Dette er en lite original high school-komedie som handler om å definere seg selv fremfor å bli satt merkelapp på av andre. Filmen passer for barn fra rundt tiårsalderen, men er ikke spesielt minneverdig – bortsett fra en treffende skildring av moderne skjermutfordringer.

Hjem

Denne filmen har mye den ønsker å formidle, og pøser på med morsomheter og varme som passer for barna, men den oppleves også forutsigbar og unødvendig.

Svampebob Firkant Filmen – Svamp på land

Det blir apokalyptiske tilstander på Bikinibunnen når den hemmelige oppskriften til Herr Krabbes krabbeburgere forsvinner. Dette er grei underholdning for alle som liker Svampebob, men når det først skulle lages kinofilm i 3D kunne man gjort mer ut av det.

Natt på museet: Gravkammerets hemmelighet

I den tredje filmen om Larry og hans historiske museumsvenner går turen til British Museum i London, der en helt ny gjeng fra verdenshistorien møter dem. Dette er grei underholdning, men ikke noe mer enn det.

Jupiter Ascending

Skaperne av ”The Matrix” skuffer med denne science fiction-filmen om en jente som havner midt i en intergalaktisk søskenkrig.

Seventh Son – Den siste lærling

Uoriginal og lite inspirert eventyrfilm, men fans av sjangeren får mye action og spesialeffekter. Filmen er til tider ganske skremmende, og kan bli litt dramatisk for barn rundt aldersgrensen på elleve år.