Brillebjørn feirer jul

Norsk barnefilm, 2020, anbefales for de yngste

Brillebjørn feirer jul

Bli med å feire jul med Johannes og Brillebjørn i en flott julefilm for de aller yngste.

Lun, koselig, morsom og lærerik film for de yngste, som også vekker julestemningen og fremhever hva som er viktig og kjekt i juletiden.

Handling

Johannes feirer alltid jul med familien hos besteforeldrene, men siden bestefar døde like etter sist jul, så er det bare bestemor igjen. Og siden det var bestefar som var julegeneralen, så må kanskje Johannes ta over den jobben. Han bestemmer seg for å lage en skikkelig flott jul, og sammen med bestemor lager han en liste over alt de skal gjøre klart før resten av familien kommer.

Det er bare ett problem. Johannes og bestemor finner ikke julelysene, og uten dem kan jo ikke nissen finne frem til dem på julaften…

Brillebjørn feirer jul

Regi: Maiken Marstrander
Sjanger: Barnefilm
Skuespillere: Thomas Hildebrand, Johannes Svalastog, Anne Marie Ottersen, Håvard Lilleheie, Einar Tørnquist
Språk: Norsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 5min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Brillebjørn feirer jul er en super julefilm for de yngste. Filmen er full av morsomme kommentarer, har en så koselig stemning at det er en fryd, og ikke minst – som i andre Brillebjørn-filmer oppfordres vi som publikum til å engasjere oss og ikke bare sitte i ro og se. Brillebjørn vil at vi skal reise oss og danse med, hjelpe å leite etter nissen og mye mer. Johannes Svalastog gjør en sjarmerende kjempeinnsats i rollen som Johannes, og sammen med de erfarne skuespillerne får vi være med på veldig morsomme juleforberedelser og en spennende julaften.

Filmen byr på mye lærerikt og interessant. Fokuset på bestefar og det å huske på de som har gått bort gjøres på en veldig god og pedagogisk smart måte, og det er veldig flott at filmskaperne tar dette med som en viktig del av julefeiringen. Det er både rørende og lærerikt for barna. Johannes lærer oss også hvordan man kan lage en flott hjemmelaget julegave helt på egen hånd. Brillebjørn er flink til å bruke sin fantasimagi når Johannes er sliten og når ting er litt skummelt, og viser på den måten fantasiens kraft – noe som igjen kan starte en refleksjon over at det som er skummelt er mest i vårt eget hode, for eksempel.

Filmen viser også hvordan barn kan ta ansvar og bidra til at det blir en flott jul. Johannes vil skape en fin jul for alle, og ikke bare for seg selv.

En annen artig ting er at det ikke er en eneste skjerm med i filmen. Ingen mobil, ikke noe nettbrett, ikke noen spillkonsoll. Det er overhodet ikke noe galt i å bruke skjerm i julen, men det er kult å se en film som viser hvor naturlig og kjekk en jul helt uten skjermer kan være.

Det eneste vi synes kunne vært utelatt fra filmen er to kommentarer der en voksen driver ap med en annen voksen. Dette er ikke vondt ment forsåvidt, men det trenger ikke være med i en barnefilm, det er mer enn nok med de harmløse vitsene denne voksne forteller.

Egnethet

Denne filmen anbefales på det varmeste for de yngste. Passer utmerket å se sammen med venner, foreldre eller alene.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for barn og får derfor aldersgrensen tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Brillebjørn feirer jul»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser