Brillebjørn på bondegården

Norsk barnefilm, 2018, anbefales for de yngste

Brillebjørn på bondegården

Brillebjørn tar steget ut fra bøkene og tv, og inn i kinosalen. Filmen byr på en hyggelig filmopplevelse for de minste, med fengende musikk og bra kvalitet.

Anmeldelsen er skrevet av Astrid Johanne Apeltun og Annbjørg Gangsøy Borge 

Handling

I denne filmen er Brillebjørn og Lucy på besøk hos besteforeldrene til Lucy. Besteforeldrene bor på en bondegård med mange fine dyr og ting. Vi møter blant annet høner, sauer, kuer og traktorer, og i tillegg kommer fetter Liam på besøk. Likevel er ikke alt gøy hele tiden, men det løses uten problemer av Brillebjørns fantasimagi.

Brillebjørn på bondegården

Regi: Maiken Marstrander
Sjanger: Barnefilm
Skuespillere: Thomas Hildebrand, Lucy Garrett Prestø m.fl.
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 3min.
Produksjonsår: 2018

Vurdering

Regissør Maiken Marstrander har gjort en god jobb med filming og omstendigheter. Filmen er filmet i rolige omgivelser på en bondegård og viser frem dyrene på en flott måte. Musikken som er lagt til er fengende og gir filmen en liten piff, mens filmeffektene ved Brillebjørns magi er gøye å se på.

Skuespillere gjør en god jobb hvor Lucy virker engasjert og glad, og formidler følelser på en bra måte. Fetter Liam spilles like bra, med mye engasjement og en bra formidlermåte. Faren sin rolle er lite synlig, men i øyeblikkene han er med er det en figur med mye innlevelse og bra engasjement.

Besteforeldrene virker derimot litt falske i sine roller, hvor det blir veldig åpenbart at de sier replikker. Litt innlevelse mangler, men ellers bra.

Egnethet

Filmen passer for alle. Den inneholder ingen voldsscener eller andre dramatiske scener som kan ha negativ innvirkning på barn og voksne. Alt i alt en flott film som passer barn midt i blinken.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Filmtrailer:

Les mer om «Brillebjørn på bondegården»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser