Brillebjørn på ferie

Norsk barnefilm, 2019, anbefales for de yngste

Brillebjørn på ferie

ANMELDELSE: Flott film for de aller yngste med et fint budskap om hvordan man kan bli venner og som kan vekke nysgjerrighet for naturen.

Brillebjørn på ferie er en fin film for de aller yngste barna, og det bys til og med opp til dans foran skjermen!

Handling

Julian og Brillebjørn drar på ferie til sjøen, og der er det jammen mye spennende. Blomster-Mia dyrker flotte blomster og Julian har med insektboken som lærer ham om alle de kravlende og flygende krypene han finner.

Men det er jo litt kjedelig å ikke ha en venn når man er på ferie, og Julian håper at han kan bli kjent med den nye gutten som er på ferie i nabohuset. Julian vet ikke helt hvordan man skal bli venner med noen man ikke kjenner, men han mangler ikke gode ideer. Her blir det både grønne vafler og litt magi for å få en lekekamerat.

Brillebjørn på ferie

Regi: Live Glesne Kjølstad
Sjanger: Barnefilm
Skuespillere: Thomas Hildebrand, Marianne Krogness, Julian L. Larsen m.fl.
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 5min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

Brillebjørn på ferie er laget for de aller yngste barna, og filmen treffer målgruppen midt i blinken. Aller best liker vi at filmen er jordnær og ekte, men likevel med litt fantasi og magi for å friske opp historien. Det er også veldig artig at Brillebjørn byr opp til dans foran skjermen. Det gjøres kanskje en gang eller to for mye, men ideen er veldig fin og kan skape litt ekstra engasjement.

Det er mye spennende barna kan lære og bli inspirert av her. Julian og Brillebjørn lærer å plante solsikker, de fisker krabbe, de baker grønne vafler og lærer om insekter, for å nevne noe.

Filmen er ikke like «velkomponert» som de beste filmene for de yngste – derfor blir det terningkast fire – men dette er likevel en flott film som vi anbefaler for barn opp til ni-ti-årsalderen.

Egnethet

Brillebjørn på ferie er tillatt for alle og egner seg utmerket for de yngste. For litt eldre barn kan nok filmen fort bli litt barnslig.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Brillebjørn på ferie»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser