Daddy’s Home

Amerikansk komedie, 2015, tillatt for alle

Dette er en svak komedie som mislykkes på de fleste områder. Filmen er tillatt for alle, men egner seg ikke for barn.

Hva er en ekte far? Det er spørsmålet som stilles i denne filmen, uten at vi får noe annet enn et klisjefylt svar. Ingenting oppleves ektefølt og lite er morsomt. Spesielt dårlig fungerer humorscenene som balanserer på kanten av hva som passer seg, så som barn som slenger med leppa og måling av kjønnsorganer.

Handling

Brad er en hyggelig, vellykket og følsom kar som elsker de to barna til konen Sara. Som stefar er hans største ønske å bli akseptert som «pappa», men barna er motvillige til å tenke på ham som en del av den egentlige familien.

Så dukker barnas ekte far opp. Dusty. Den sterke og kule som har opplevd eventyr over hele verden. Og han er fast bestemt på å vinne barna og familien sin tilbake.

Dermed starter en skikkelig hanekamp, der Brad og Dusty tyr til henholdsvis selvhjelpsbøker og manipulering for å overgå hverandre og vinne barnas tillit. Det går selvsagt alt for langt, som seg hør og bør i en komedie.

Daddy’s Home

Regi: Sean Anders, John Morris
Sjanger: Komedie
Skuespillere: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini, Thomas Haden Church, Alessandra Ambrosio, Hannibal Buress, Jamie Denbo m.fl.
Språk: Engelsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 35min
Produksjonsår: 2015

Vurdering

«Daddy’s Home» tilhører kategorien drøy komedie, med mange vitser under beltestedet. Gjort riktig kan dette være både morsomt og formidle gode poenger, men i denne filmen bommes det til dels grovt. For eksempel første scene med barna – der de sparer på lite i hvor ille de ønsker det skal gå med Brad. Helt fra starten får man en besk smak i munnen av filmen, der det meste virker som tilgjorte og krampaktige forsøk på å være morsom.

Nå er det riktignok noen morsomme scener – det skulle bare mangle. Men sett under ett er dette en film man gjerne kan styre unna. Som sedvanlig i amerikanske komedier kommer det mye følerier om familie, papparollen og annet som i utgangspunktet er positive tema. Men her er det klisjefylt og lite rørende.

Egnethet

«Daddy’s Home» er tillatt for alle ettersom det ikke er noen skumle eller direkte upassende eksplisitte scener. Men tematikken og undertonen som formidles egner seg ikke for barn. Det blir for eksempel mye sammenligning av kjønnsorganer, både reell og metaforisk. Det er også en rekke scener som er ment å være ironiske, og som barn kan misforstå. Dette gjelder blant annet barnas drittslenging i starten, og at Brad og Dusty vil lære sønnen å slå tilbake når han blir mobbet.

Filmen passer best for tenåringer, men vi anbefaler å ikke bruke tid og penger på dette.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Filmtrailer:

Les mer om «Daddy’s Home»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser