Terningkast: 2

Hvem er du, Mamma Mø?

ANMELDELSE: Med lite innhold og teknisk kvalitet under alle standarder, imponerer ikke denne filmen noen.

Doggy Style

ANMELDELSE: Dette er en aldeles umorsom komedie, der sexvitser og toalettvitser kombineres på en måte som gjør det umulig å skjønne hvem filmen egentlig er ment for. Det er i hvert fall ikke en film for barn.

Karsten og Petra – Gullringen fra Atlantis

ANMELDELSE: Karsten og Petra er tilbake, og denne gangen har de bestemt seg for å gjøre en av de mest «norske» aktivitetene som finnes: sydenferie. Dessverre har ikke filmen den kvaliteten, gode humoren og tematiske substansen man kunne håpe på.

En kongelig mottakelse

ANMELDELSE: Dette er et koselig eventyr med et fint budskap som barn gjerne kan se, men filmen er uoriginal, ensidig, til tider litt snodig og generelt svært mye svakere enn de bedre filmene i sjangeren.

Paw Patrol: Filmen

ANMELDELSE: En barnefilm der heltene bruker deler av filmen til å snakke stygt til andre, og som byr på det som virker som dårlig skjult produktreklame, kan ikke anbefales uansett hvor søte og morsomme de små valpene er.

Godzilla: King of the Monsters

Makan til tøv. Men for unge som liker actionfilmer med store, brølende monstre er det aldri kjedelig, for å si det slik.

Baywatch

Dette var vel som forventet. Hete kropper, varme strender – og ikke mye mer enn det.

Allegiant

Den tredje filmen i Divergent-serien er forutsigbar, lite engasjerende og historien er nok betydelig bedre i bokform.

Daddy’s Home

Dette er en svak komedie som mislykkes på de fleste områder. Filmen er tillatt for alle, men egner seg ikke for barn.

Get Hard

Lite vellykket komedie som prøver å være morsom med en overflod av frekke vitser. Noen morsomme scener er det, men med så store navn på rollelisten er dette skuffende.

Insurgent

Svært lite fungerer i den andre filmen i Divergent-serien. Hva vil fans av bokserien synes om dette, mon tro?

Dracula Untold

Dracula er gjort til en nobel helt i denne forhistorien om vampyrgreven. Resultatet er ikke særlig spenstig. Dracula Untold er en mørk film som har et par skikkelig skumle scener, og for barn under 13 år kan det bli i voldsomste laget.

Blåtur

Norsk spenningsfilm for ungdom laget av en gruppe unge filmskapere er frisk og positiv satsing, men her er det nok mangel på erfaring som har resultert i en håpløst svak film.

Reisen til julestjernen

Det er synd å si det, men nyinnspillingen av den folkekjære julehistorien skuffer stort. Likevel vil nok mange barn ha glede av filmen.

Lorax – skogens vokter

Et miljøvennlig budskap til tross – dette blir for tåpelig og selvmotsigende til å være noe mer enn middels god underholdning for barn.

Ghost Rider 2

Tull og tøys om demonsuperhelten Johnny Blaze. Filmen har elleve års aldersgrense, men den er alt for skummel for barn under 13 år.

Småspioner 4

Forsøket på å gjenopplive Småspioner-serien har en dårlig odør, og det skyldes ikke bare luktekortene man får utdelt før forestillingen begynner.

Arthur 3 og De To Verdener

Eventyret om Arthur og Minimoyene avsluttes i denne filmen, som er litt bedre enn forgjengeren, men som likevel ikke er mye å skryte av.

Rødhette og varulven

Rødhette er blitt voksen, og må ta vanskelige valg. Samtidig truer varulven med å utrydde landsbyen hun bor i, og tilliten mellom beboerne blir mer enn tynnslitt. Hadde dette vært alt, kunne Rødhette og varulven vært OK.

Hopp

Svake skuespillere og en middelmådig historie fører til at denne filmen ikke kan anbefales, selv om den tilbyr grei underholdning for de yngste.

Alfa og Omega

Alfa og Omega er grei underholdning, men på ingen måte nyskapende. Vi har sett så mye bedre så mange ganger før.

Mennesker i solen

Det er mulig at dette manuset fungerte bra på teaterscenen, men som film blir det rotete og lite troverdig. Skal dette være en komedie?

Gullivers reiser 3D

Jack Black er bare ikke rett mann som Gulliver, symptomatisk nok for filmen. Den er morsom nok, som Black pleier å være, men det overdøver ikke mangelen på en historie og fraværet av satire. Så god er ikke Black.

Tomme tønner 2: Jakten på det brune gull

Hvorfor må filmer som har all verdens av fantastiske ideer å øse fra absolutt spille på kroppsvæskehumor? Tomme tønner 2 kunne jo vært en lettbeint underholdningsfilm, men seeren blir nedvurdert til å måtte tåle ekkelheter for liksom å heve latterverdien.

The Last Song

Det er i grunnen ganske ironisk at The Last Song kommer til å få tweensa til å synes de har sett den beste filmen på lenge. For det fortjener den virkelig ikke.

Arthur og Maltazards hevn

Arthur returnerer til Minimoyenes land, bare for å finne ut at den onde Maltazard har lagt en utspekulert felle. Dette er grei underholdning, men historien er tynn som spikersuppe.

G-gjengen

En gruppe spesialtrente gnagere tar i bruk høyteknologisk utstyr for å redde verden. Det kan høres morsomt ut, men dette er en meget svak film som er full av klisjeer.

The Spirit

The Spirit er helten som beskytter Central City mot den onde Octopus. Filmen prøver å være ”crazy” og kul, men resultatet er ikke vellykket. Dette er svak film som ikke egner seg for barn.