Ferdinand

Amerikansk animasjonsfilm, 2017, tillatt for alle

Ferdinand

Flott animasjonsfilm med sjarme, humor og spenning som anbefales for hele familien.

Sjarme, humor og et tydelig og flott budskap om vennlighet og fred gjør dette til en familiefilm som får våre varme anbefalinger.

Handling

Oksen Ferdinand er ikke som de andre oksene. Mens de andre oksebarna konkurrerer om å være sterkest, vil Ferdinand heller lukte på blomster. Mens de andre drømmer om å få slåss på tyrefekterarenaen, så vil ikke Ferdinand slåss i det hele tatt.

Barndommen til Ferdinand blir derfor litt utfordrende, men da han havner hos en flott familie på en bondegård får han vokse opp i lykkelige omgivelser.

Men før Ferdinand vet ordet av det veier han 1000 kg og er en fullvoksen okse. Og selv om familien vet at han er snill som et lam, så vet ikke alle det. En misforståelse oppstår, og brått rives tryggheten til Ferdinand bort.

Det blir starten på et spennende eventyr der Ferdinand må kjempe for å komme seg hjem igjen, samtidig som han får mange nye venner.

Ferdinand

Regi: Carlos Saldanha
Sjanger: Animasjon/Komedie
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 48min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

Ferdinand er en veldig sjarmerende, inspirerende og morsom film. Vi blir kjent med en artig ung okse som stiller spørsmål om sin plass i livet, og som inntar et tydelig standpunkt mot vold og forutinntatte holdninger. I det hele tatt fremstår Ferdinand som et flott forbilde for et ungt publikum. «Mener dere at jeg er en reddhare fordi jeg ikke vil slåss?» spør Ferdinand de andre oksene. Vi forstår selvsagt at Ferdinand er den modigste av alle, som tør å stå frem som den han er – selv om det ikke alltid er så lett. Vi forstår også at Ferdinand ikke mener at det er rett for alle å være opptatt av blomster. Han vil ganske enkelt at alle skal få leve det livet de vil.

Dette flotte budskapet presenteres i en underholdende innpakning, der vi presenteres for en rekke morsomme karakterer. Her er det duket for fart, spenning og mye sprø og smart humor. Dette er kort sagt en svært solid og vellaget familiefilm, velprodusert og gjennomtenkt i alle ledd.

Egnethet

Ferdinand er tillatt for alle og kan trygt ses av alle. Nå er det noen dramatiske scener, men ingenting fremstår truende og vi forstår at alt vil ende bra. Selv en dramatisk tyrefekterkamp, der Ferdinand er i fare, fremstilles på en måte som er mer morsom og engasjerende enn skummel. De aller yngste vil kanskje synes denne er litt dramatisk, og det kan være lurt å forberede barna på at scenen vil komme, men generelt gir vi denne filmen en varm anbefaling for hele familien.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder enkelte dramatiske partier. Da disse finner sted i en trygg og til dels humoristisk ramme, får filmen aldersgrense Tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Ferdinand»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser