Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul

Tysk barnefilm, 2016, tillatt for alle

Gubben og Katten - Tidenes gladeste jul

ANMELDELSE: Når Petterson skader seg og ikke vil ta imot hjelp fra naboene, spøker det for julefeiringen. Men det vil ikke Findus ha noe av. Dette er en flott julefilm for de yngste, med et fint budskap om vennskap.

Den nye filmen om radarparet Gubben og Katten fortsetter serien med flotte barnefilmer basert på de kjente bøkene.

Handling

Det er snart julaften, og Pettersen og katten Findus er klare til å gjøre de siste juleforberedelsene. Findus gleder seg veldig til jul og håper det vil bli en stor fest som kan feires med alle vennene deres.

Men ting går ikke som planlagt. Når de skal ut å hogge juletre skader Pettersen seg, og settes helt ut av stand til å handle inn og gjøre i stand alt som trengs for å lage en hyggelig jul. Og for å gjøre alt litt mer vanskelig, så vil ikke Pettersen ta imot hjelp fra naboene. Han vil ikke være til bry for noen og ønsker å klare seg selv.

Det synes Findus er veldig dumt, og han bestemmer seg for selv å få hjelp fra naboene. Men det blir ikke helt problemfritt, så da spørs det om det blir tidenes gladeste jul.

Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul

Regi: Ali Samadi Ahadi
Sjanger: Barnefilm
Skuespillere: Marianne Sägebrecht, Stefan Kurt, Max Herbrechter m.fl.
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Tyskland
Spilletid: 1t 22min
Produksjonsår: 2016

Vurdering

«Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul» er en ny film i serien om Findus og Pettersen. Filmen passer flott for de yngste, og har både sprø humor, litt alvor og ikke minst super julestemning.

Historien handler om vennskap, og da spesielt om at man ikke må la egen stolthet komme i veien for gode vennskapsforhold. Pettersen liker ikke å få hjelp fra andre, og det skaper mange problemer – både for ham selv og for bestevennen Findus. Det fører også til at naboene synes han er litt rar, selv om han egentlig er kjempesnill. Det går så langt at Findus ikke tror det blir noen julefeiring i det hele tatt, og det spørs om Pettersen klarer å endre seg før julaften er over.

Filmen er godt laget, og samspillet mellom ekte skuespillere og den animerte Findus fungerer utmerket. Effektene er ikke alltid topp kvalitet, men ved bruk av litt slapstick-humor blir det veldig morsomt for de yngste. Men snøen, den ser ikke ekte ut i det hele tatt.

Egnethet

Dette er en film som passer ypperlig for de yngste. Den er koselig, morsom og har et budskap som er flott for målgruppen. For litt eldre barn blir dette nok litt barnslig.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Filmtrailer:

Les mer om «Gubben og Katten – Tidenes gladeste jul»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser