Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

Tysk barnefilm, 2014, tillatt for alle

Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

En fin og morsom film for de yngste om to bestevenner og de artige påfunnene deres.

”Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner” er en barnevennlig film med et fint budskap om vennskap.

Handling

Pettersen er en gammel gubbe som bor i et lite rødt hus. Her hugger han ved, gjør rare oppfinnelser og steller med de kjærlighetssyke hønene sine. Men han er egentlig litt ensom. Derfor blir han veldig glad når fru Andersen kommer med en ny venn til ham – en liten katt som får navnet Findus.

Gubben og Katten finner raskt tonen, og gjett om Pettersen blir overrasket når Findus begynner å snakke. Fra det øyeblikket er de to perlevenner, og det er ikke måte på for artige prosjekter de finner på – både for å kose seg og for å løse små og store problemer.

Blant de sprø påfunnene er pannekake-kake-baking, forsøk på tyrefekting og revejakt med fyrverkeri. Men alt er ikke bare fryd og gammen. Når Pettersen får seg hane blir Findus sjalu, og da settes vennskapet på en liten prøve.

Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner

Regi: Ali Samadi Ahadi
Sjanger: Animasjon / Barnefilm
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Tyskland
Spilletid: 1t 29min
Produksjonsår: 2014

Vurdering

Denne tyske filmatiseringen av Sven Nordqvists kjente barnebøker er en fin filmatisering av den populære bokserien. Tidligere har det vært laget tegnefilmer om de to vennene, men her er det ekte skuespillere og Findus i dataanimert form som forteller historien. Det fungerer veldig fint. Stilen er avslappet og munter, og ved hjelp av litt overdrevet skuespill, fine farger og et passende lydbilde blir dette halvannen time underholdning som passer utmerket for de yngste kinogjengerne.

Filmen har også et fint budskap. Best sies det egentlig i en av sangene i filmen – del med en venn, og du får dobbelt igjen. I tillegg til alt det positive med vennskap, er filmen også innom det negative. Når Findus blir sjalu på den nye hanen blomstrer egoismen opp og fører til løgner. Pettersen på sin side er ikke så flink til å vise hvor mye han setter pris på Findus. Og på samme måte som vennene lærer av sine feil, kan barn som ser filmen få nyttige innblikk i hvor bra det er å ha en bestevenn – tross noen humper på veien.

Egnethet

”Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner” er tillatt for alle og passer fint for de yngste. Vi anbefaler filmen for barn opp til ti år. For eldre barn blir det fort litt barnslig.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om ”Gubben og Katten – Masekråker og bestevenner”:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser