Hundehotellet

Amerikansk familiefilm, 2009, anbefales for alle

Søskenparet Andi og Bruce elsker hunder, og da de snubler over et forlatt hotell får de en strålende idé. Hva med å lage et hotell for hjemløse hunder? Denne filmen passer for hele familien, og det er hundene som stjeler showet.

Handling

Andi og Bruce er foreldreløse, og har i løpet av de siste årene hatt en rekke mislykkede opphold hos ulike fosterforeldre. I det filmen starter flytter de inn hos et eksentrisk rocke-ektepar, og det ser ikke ut til at de skal få det bedre hos dem. Problemet er nemlig at Andi og Bruce har en søt, liten hund som heter Fredag, og hunder vil ikke de nye fosterforeldrene ha noe av.

Men Andi og Bruce har ikke tenkt å overlate Fredag til seg selv, for da risikerer han å bli fanget og avlivet av hundefangerne i byen. De prøver å finne et skjulested til Fredag, og snart kommer de over et gammelt hotell ikke langt fra deres eget hus.  Her bor det allerede tre løshunder, og Andi og Bruce innser at dette er det perfekte hjem for Fredag.

Likevel har problemene bare såvidt begynt. Nå har Andi og Bruce fire hunder å mate i stedet for én, og snart får hjelpegutten Dave i den lokale dyrebutikken vite hva søskenparet holder på med. Han har flere hunder i butikken som risikerer avliving, og avtaler med søskenparet at de skal få billig hundemat dersom disse hundene får bo på hotellet. Det går heller ikke lang tid før Heather og Mark, to ungdommer som også bor i nabolaget, blir med i gjengen. De fem begynner å redde løshunder i stor stil, og snart er hotellet fullt av deres firbeinte venner.

Men med så mange hunder under ett tak må det gå galt til slutt, og snart får Andi, Bruce og resten av gjengen sinte fosterforeldre, nådeløse hundefangere og politiet på nakken. Og da spørs det om gjengen klarer å hindre at Fredag og alle de flotte hundene blir avlivet.

Hundehotellet

Regi: Thor Freudenthal
Sjanger: Familiefilm
Skuespillere: Emma Roberts, Jake T. Austin, Don Cheadle, Johnny Simmons, Kyla Pratt, Lisa Kudrow m.fl.
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 37 min
Produksjonsår: 2009

Vurdering

”Hundehotellet” har ikke den mest originale historien, og bærer preg av at filmskaperne til tider har valgt enkle løsninger. Dette gjelder spesielt slutten, som senker kvaliteten på filmen betraktelig. Men på den annen side skal det mye til for ikke å bli sjarmert av alle de flotte hundene som medvirker i filmen. Her blir vi kjent med hunder i alle former og fasonger, og det er virkelig imponerende hvordan filmskaperne har klart å skape troverdige og underholdende scener med flere titalls hunder foran kameraet.

Filmen formidler også et godt budskap for barn. Andi og Bruce har hatt en vanskelig oppvekst, men likevel er de mer opptatt av å skape et godt hjem for alle de hjemløse hundene enn å sikre at de selv har det bra. Det går faktisk så langt at når Bernie, kontakten deres på sosialkontoret, tilbyr søskenparet et nytt, trygt hjem utenfor byen, takker barna nei. Andi og Bruce vil nemlig ikke forlate hotellet og overlate hundene til seg selv. Barna illustrerer dermed på en flott måte hvor verdifullt det kan være å sette andres vel foran ens egen lykke, og hvilke velsignelser det kan føre med seg. Samtidig understreker filmen at vi alle har et ansvar for å behandle løshunder og andre hjemløse dyr på en human måte.

Egnethet

Denne filmen kan trygt sees av hele familien. Noen av scenene er litt dramatiske for de aller yngste, men med en voksen i nærheten bør det gå greit.

Konklusjon

”Hundehotellet” er ikke av topp kvalitet, men det er likevel en underholdende, artig og sjarmerende film som er vel verdt en tur på kino – spesielt for dem som er glad i hunder.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterier for filmanmeldelser