I Wanna Dance with Somebody

Amerikansk drama, 2022, vi anbefaler fra 9 år

ANMELDELSE: En nyansert gjenfortelling av Whitney Houstons historie. Livet hennes blir bra formidlet, men et skikkelig budskap mangler.

Elleve år etter at Whitney Houston døde i en rusrelatert ulykke, forsøker I Wanna Dance with Somebody å gjenfortelle pop-kjendisens historie. Mens filmen presenterer denne historien bra og tydelig, er det lite tematisk å ta med seg fra denne fremstillingen.

Handling

Den afroamerikanske jenta Whitney Elizabeth Houston blir oppdaget av plateselskapet Arista Records, og slik begynner en turbulent karriere som popartist. Kjendislivet er fullt av kjærlighetsdrama, familiekonflikter og narkotika, og med alt stresset som følger med er det ikke lett for et ungt talent å trå rett.

Filmen følger Houston fra karrierens start opp til lanseringen av hennes siste album. Filmen tar med en del detaljer som ikke var kjente før Houstons død i 2012, for eksempel tar detaljene om forholdet hun hadde med Robyn Crawford – som Crawford ikke avslørte før 2019 – en sentral rolle.

I Wanna Dance with Somebody

Regi: Kasi Lemmons
Sjanger: Drama, musikal
Skuespillere: Naomi Ackie, Ashton Sanders, Stanley Tucci, Clarke Peter m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2t 26min.
Produksjonsår: 2022

Vurdering

I Wanna Dance with Somebody lever på alt teknisk godt opp til Hollywood-standard. Scenene flyter bra mellom hverandre, og vi får se en god blanding av opptredener og bakgrunnshendelser. Musikken er i hovedsak Houstons egne innspillinger, og dette passer fint med denne typen film.
I forhold til dens spilletid har filmen ganske få – seks – viktige karakterer. Dette betyr at vi rekker å bli godt kjent med dem alle – både på godt og vondt. De aller fleste har nyanserte motiv for hva de gjør, og alle havner i konflikt med hverandre på en eller annen måte. Likevel er filmen kanskje litt for lang. Mot slutten føles den til og med litt repetitiv – for eksempel når en person forsvinner, men så dukker han opp igjen til akkurat samme funksjon.

Tematisk er filmen noe fattig. Vi blir kjent med en rusmisbruker, men de negative konsekvensene blir aldri utforsket. Mange av sangene har sterke budskap, men disse kommer ikke frem av resten av filmen, og noen ganger går Houstons handlinger rett og slett imot sangene hennes – spesielt når en kjenner til hennes død. Å utforske denne dobbeltmoralen kunne skapt god film. Dette gjør ikke I Wanna Dance with Somebody. Den presenterer heller ikke noen løsning, da det er kjent at rusmisbruket fortsatte inntil Houstons død. Musikkhistorien kan gjerne være innhold nok, men om en ser etter noe mer, kommer nok denne filmen til kort.

Egnethet

Filmen inneholder ingen voldelige scener, men det finnes trusler om bruk av skytevåpen. Det vises også handlinger som kan regnes som omsorgssvikt. Filmen viser ulovlig bruk av narkotiske stoff.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener og skildringer av ustabile voksenpersoner i utrygge familierelasjoner. Filmen får derfor aldersgrense 9 år.

Filmtrailer

Les mer om «I Wanna Dance with Somebody»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: SF Studios