Alder (Film): 9

Hjertestopper

ANMELDELSE: En varm og fin serie om tenåringsguttene Nick og Charlie og deres venner, som prøver å finne ut av egen seksualitet og sine følelser for hverandre.

Megatown

ANMELDELSE: Megatown er et flott initiativ, som på en side har stor sjarmfaktor. På den andre siden er det verken en veldig underholdende eller meningsfull film.

Laputa – Himmelslottet

ANMELDELSE: En visuelt imponerende actionpreget film, med mye humor og varme. En god filmopplevelse.

Eventyr i Monroeville

ANMELDELSE: En morsom og underholdende oppfølger til Eventyr i New York, som ikke når helt opp til den første men likevel er en grei fortsettelse på historien.

Suzume

ANMELDELSE: Det er ikke alltid like lett å forstå hva som skjer i denne filmen, men når både animasjon og musikk briljerer – og de dynamiske karakterene formidler et tema om kjærlighet og samhold på ypperlig vis – er resultatet en underholdende filmstund.

Air

ANMELDELSE: En morsom og målrettet fortelling om hvordan den verdenskjente Air Jordan-merkevaren ble en virkelighet.

The Fabelmans

ANMELDELSE: Filmen inspirert av Steven Spielbergs barndom har sine svakheter, men gjør et solid inntrykk på underholdende vis.

I Wanna Dance with Somebody

ANMELDELSE: En nyansert gjenfortelling av Whitney Houstons historie. Livet hennes blir bra formidlet, men et skikkelig budskap mangler.

Bak sløret

ANMELDELSE: Bak sløret viser frem et realistisk moderne ungdomsmiljø, uten å si noe meningsfullt om det. Å se ungdom lide uten grunn er verken underholdende eller lærerikt.

Belle

ANMELDELSE: Nydelig, sterk og hyperaktuell tegnefilm om selvbilde, sosiale medier, kjærlighet, sorg, smerte og mye mer. Anbefales på det varmeste fra ni år.

Lightyear

ANMELDELSE: Opprinnelseshistorien til Buzz Lightyear er spennende og morsom, men det er først og fremst det solide budskapet og den flotte animasjonen som gjør dette til en kvalitetsfilm. Aldersgrensen er ni år på grunn av en rekke dramatiske scener.

Eiffel

ANMELDELSE: Storslagent drama om konstruksjonen av Eiffeltårnet og Gustave Eiffels kjærlighet til livsverket og kvinnen i hans liv.

Sonic The Hedgehog 2

ANMELDELSE: Actionfylt og helsprøtt eventyr der Sonic og hans nye og gamle venner på nytt må kjempe mot den klin gale Dr. Robotnik. Filmen passer fint for barn fra niårsalderen.

Rød

ANMELDELSE: Glimrende animasjonsfilm som ikke bare er veldig morsom og underholdende, men som også har spennende tematikk om ungdomstid, mensen, familie og venner.

Licorice Pizza

ANMELDELSE: Stilsikker og fascinerende skildring av livet og kjærligheten i 1970-tallets Los Angeles anbefales for eldre ungdom og voksne.

Wolfwalkers

ANMELDELSE: Dette er en vakker og forseggjort tegnefilm som er svært engasjerende og spennende, og har sterke budskap om samarbeid, mot, undertrykkelse og tilgivelse. Anbefales på det varmeste fra ni år.

Diva of Finland

ANMELDELSE: Lunt og sjarmerende drama om å finne seg selv i en turbulent ungdomstid. Anbefales for ungdom.

Gagarine

ANMELDELSE: Den 16 år gamle Youri får det ikke lett når den nedslitte bygningen han bor i skal rives. Dette franske dramaet er en fin fortelling om kosmonautiske drømmer, sosiale klasseskiller og en skjellsettende opplevelse i en vanskelig ungdomstid.

Rocks

ANMELDELSE: Når 15 år gamle Rocks og lillebroren Emmanuel blir forlatt av moren, må de klare seg selv. Dette er et sterkt og lærerikt drama om barn som forsøker å gjøre det rette når livet blir veldig vanskelig. Filmen anbefales for ungdom, og den passer perfekt i undervisningssammenheng.

Cruella

ANMELDELSE: Forfriskende slem og «punket» historie om den unge Cruella Devil. Disney kommer her med en opprørsk og dramatisk film som kan gi eldre barn og unge en spennende filmopplevelse. Vi gir en generell anbefaling fra ni år, men merk at noen ni- og tiåringer kan oppleve filmen som i overkant dramatisk.

Roald Dahls Heksene

ANMELDELSE: Den nye filmversjonen av Roald Dahls bok Heksene byr på mye mye humor, enda mer skrekk og en gruppe med djevelske hekser som hater barn!

H for Happy

ANMELDELSE: Ikke gå glipp av denne morsomme og originale komedien som med stor sjarme og humor tar opp noen ganske vanskelige tema. Anbefales varmt fra ni år.

Weathering with You

Sjarmerende og forfriskende japansk tegnefilm med strålende animasjon anbefales for ungdom.

100 ting – ekte lykke uten skjerm?

Morsom og varmt tysk drama som stiller gode spørsmål om forbrukersamfunnet, ekte lykke og skjermbruk. Anbefales på det varmeste for eldre ungdom.

Bombshell

ANMELDELSE: Sterke skuespillerprestasjoner i spennende og aktuelt drama om skandalen med seksuell trakassering i Fox News, som ble avslørt i 2016. Aldersgrensen er ni år, men tematikken gjør at filmen egner seg best for ungdom og voksne.

Ford v Ferrari – rått bildrama

ANMELDELSE: Gripende drama om utviklingen av Fords revolusjonerende racerbil har strålende bilscener og flott mellommenneskelig tematikk.

Barn

ANMELDELSE: «Barn» er et sterkt og intelligent drama som går under huden på mennesker når tragedien inntreffer. Filmen passer best for voksne, men kan også være nyttig å se for ungdom.

Good Boys

Svært drøy komedie med store mengder dop, bannskap, sexleketøy og annen galskap, men det ligger også et fint budskap om oppvekst og vennskap under overflaten. Dette er ingen film for barn, men for modne tenåringer som forstår humoren kan dette være en artig filmopplevelse.

Løvenes konge

Spektakulær animasjon og en fantastisk historie, men den naturalistiske tilnærmingen har også gjort at nyinnspillingen har mistet litt av det originale eventyrets magi.

Aladdin

Vellaget modernisering av den klassiske fortellingen byr på mye humor, en spennende handling og et flott budskap for barn og unge.

Pokémon: Detective Pikachu

Når Pokémon kommer til det store lerretet, er det mest for fansen. For barn fra ni år som kjenner Pokémon-universet er dette en morsom film der mange av de kjente figurene dukker opp, men med nøytrale øyne er filmen skuffende.

Shazam!

Denne superheltfilmen balanserer på en knivsegg mellom tåpelig og morsom. Vi heller mot tåpelig, men mange ungdommer vil helt sikkert være uenig i det.

Dumbo

Den sjarmerende elefanten Dumbo er tilbake i en vellaget og spennende film med interessant tematikk, men det blir ikke helt toppkarakter.

Instant Family

Instant Family er et sjarmerende, rørende og ektefølt forsøk på å formidle et viktig budskap. Anbefales for ungdom og voksne.

Mia and the White Lion

Hjertevarm og engasjerende film om forholdet mellom Mia og den hvite løven Charlie som kan skape engasjement for dyrevern.

Spider-Man: Into The Spider-Verse

Denne superheltfilmen byr på stilsikker og original animasjon og er til tider svært morsom og underholdende. Men filmen er også ganske overdrevet og absurd, så det er mulig filmen vil appellere mest til tegneseriefans.

Tårnet

Vellaget norsk animasjonsfilm som forteller en viktig historie om de palestinske familiene som måtte forlate hjemmene sine i 1948.

Isle of Dogs

Dette er en forseggjort animasjonsfilm laget av regissør Wes Anderson, som er kjent for sin særegne stil. For dem som liker humoren og tonen i filmen er dette en flott filmstund, men om det ikke faller i smak kan det hele oppleves sært. Filmen passer best for ungdom og voksne, men kan ses av barn ned til ni år.

Operasjon Mørkemann

Detektivbyrå nr. 2 må løse et spennende mysterium i en vellaget film som passer fint for barn fra ni år.

The Florida Project

Dette kritikerroste dramaet byr på en tankevekkende historie og gnistrende skuespill, og anbefales på det varmeste for ungdom og voksne.

Spacewalker

Denne filmen viser romkappløpet på 1960-tallet fra sovjetisk perspektiv, og er blitt et spennende og lærerikt drama som anbefales varmt fra ni år.

Skyggenes dal

Historien om seks år gamle Aslak er en rolig og stemningsfull film med trist stemning og alvorlig tematikk. Filmen har ni års aldersgrense, men den passer best for eldre ungdom og voksne.