Alder (Film): 9

Gutten og hegren

ANMELDELSE: Miyazakis siste film er et mesterverk av en animasjonsfilm. Filmen har en fantastisk atmosfære og imponerende animasjon.

A Happy Day

ANMELDELSE: Her skapes en atmosfære av ypperste kvalitet, men det er vanskelig å skjønne hva en skal ta med seg fra filmen.

BlackBerry

ANMELDELSE: En god film om det kjente telefonmerket. En trenger ikke være kreativ for å fortelle en morsom historie med et viktig budskap.

The Nightmare Before Christmas

ANMELDELSE: En gøy og underholdende skrekk- og julefilm. Perfekt for de som mener julen begynner rett etter Halloween. Anbefalt fra 9 år.

Hør her’a!

ANMELDELSE: En fin film med et spennende innsyn i kulturkonflikten hos en innvandrerfamilie.

Gran Turismo

ANMELDELSE: Den sanne historien om hvordan en gutt som var god i bilspill ble en av verdens beste kappkjørere. Her er det mange imponerende scener og mye fart og spenning. Absolutt en film verd å se.

Mot alle odds

ANMELDELSE: En glimrende spenningsscene trekker opp en ellers middelmådig film. Her er også et tidløst budskap om å ha sikte på fremtiden.

Darkest Hour

ANMELDELSE: En spennende film basert på historiske hendelser, om de store og vanskelige valgene Churchill og Storbritannia sto ovenfor under andre verdenskrig. Aldersgrense er satt til 9 år, men filmen passer kanskje best for litt eldre barn.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

ANMELDELSE: En fenomenal scene settes i denne første delen av to i fortsettelsen av Spider-Verse-sagaen, men filmen står også svært stødig for seg selv. Dette er et frydig skue for ungdom og alle som setter pris på god film.

Chupa

ANMELDELSE: En fin film og grei underholdning for barna, men det kunne vært gjort mye mer med myten og legenden filmen bygger på.

Den lille havfruen

ANMELDELSE: En noe uinspirert gjenskapning av filmen fra 1989. Filmen har en viss standard av kvalitet, men mangler den samme sjarmen som originalen, og presenterer ingenting nytt av interesse.

True Spirit

ANMELDELSE: En spennende og fin film basert på en sann historie, som dessverre mangler litt for å bli en skikkelig god film.

Hjertestopper

ANMELDELSE: En varm og fin serie om tenåringsguttene Nick og Charlie og deres venner, som prøver å finne ut av egen seksualitet og sine følelser for hverandre.

Megatown

ANMELDELSE: Megatown er et flott initiativ, som på en side har stor sjarmfaktor. På den andre siden er det verken en veldig underholdende eller meningsfull film.

Laputa – Himmelslottet

ANMELDELSE: En visuelt imponerende actionpreget film, med mye humor og varme. En god filmopplevelse.

Eventyr i Monroeville

ANMELDELSE: En morsom og underholdende oppfølger til Eventyr i New York, som ikke når helt opp til den første men likevel er en grei fortsettelse på historien.

Suzume

ANMELDELSE: Det er ikke alltid like lett å forstå hva som skjer i denne filmen, men når både animasjon og musikk briljerer – og de dynamiske karakterene formidler et tema om kjærlighet og samhold på ypperlig vis – er resultatet en underholdende filmstund.

Air

ANMELDELSE: En morsom og målrettet fortelling om hvordan den verdenskjente Air Jordan-merkevaren ble en virkelighet.

The Fabelmans

ANMELDELSE: Filmen inspirert av Steven Spielbergs barndom har sine svakheter, men gjør et solid inntrykk på underholdende vis.

I Wanna Dance with Somebody

ANMELDELSE: En nyansert gjenfortelling av Whitney Houstons historie. Livet hennes blir bra formidlet, men et skikkelig budskap mangler.

Bak sløret

ANMELDELSE: Bak sløret viser frem et realistisk moderne ungdomsmiljø, uten å si noe meningsfullt om det. Å se ungdom lide uten grunn er verken underholdende eller lærerikt.

Belle

ANMELDELSE: Nydelig, sterk og hyperaktuell tegnefilm om selvbilde, sosiale medier, kjærlighet, sorg, smerte og mye mer. Anbefales på det varmeste fra ni år.

Lightyear

ANMELDELSE: Opprinnelseshistorien til Buzz Lightyear er spennende og morsom, men det er først og fremst det solide budskapet og den flotte animasjonen som gjør dette til en kvalitetsfilm. Aldersgrensen er ni år på grunn av en rekke dramatiske scener.

Eiffel

ANMELDELSE: Storslagent drama om konstruksjonen av Eiffeltårnet og Gustave Eiffels kjærlighet til livsverket og kvinnen i hans liv.

Sonic The Hedgehog 2

ANMELDELSE: Actionfylt og helsprøtt eventyr der Sonic og hans nye og gamle venner på nytt må kjempe mot den klin gale Dr. Robotnik. Filmen passer fint for barn fra niårsalderen.

Rød

ANMELDELSE: Glimrende animasjonsfilm som ikke bare er veldig morsom og underholdende, men som også har spennende tematikk om ungdomstid, mensen, familie og venner.

Licorice Pizza

ANMELDELSE: Stilsikker og fascinerende skildring av livet og kjærligheten i 1970-tallets Los Angeles anbefales for eldre ungdom og voksne.

Wolfwalkers

ANMELDELSE: Dette er en vakker og forseggjort tegnefilm som er svært engasjerende og spennende, og har sterke budskap om samarbeid, mot, undertrykkelse og tilgivelse. Anbefales på det varmeste fra ni år.

Diva of Finland

ANMELDELSE: Lunt og sjarmerende drama om å finne seg selv i en turbulent ungdomstid. Anbefales for ungdom.

Gagarine

ANMELDELSE: Den 16 år gamle Youri får det ikke lett når den nedslitte bygningen han bor i skal rives. Dette franske dramaet er en fin fortelling om kosmonautiske drømmer, sosiale klasseskiller og en skjellsettende opplevelse i en vanskelig ungdomstid.

Rocks

ANMELDELSE: Når 15 år gamle Rocks og lillebroren Emmanuel blir forlatt av moren, må de klare seg selv. Dette er et sterkt og lærerikt drama om barn som forsøker å gjøre det rette når livet blir veldig vanskelig. Filmen anbefales for ungdom, og den passer perfekt i undervisningssammenheng.

Cruella

ANMELDELSE: Forfriskende slem og «punket» historie om den unge Cruella Devil. Disney kommer her med en opprørsk og dramatisk film som kan gi eldre barn og unge en spennende filmopplevelse. Vi gir en generell anbefaling fra ni år, men merk at noen ni- og tiåringer kan oppleve filmen som i overkant dramatisk.

Roald Dahls Heksene

ANMELDELSE: Den nye filmversjonen av Roald Dahls bok Heksene byr på mye mye humor, enda mer skrekk og en gruppe med djevelske hekser som hater barn!

H for Happy

ANMELDELSE: Ikke gå glipp av denne morsomme og originale komedien som med stor sjarme og humor tar opp noen ganske vanskelige tema. Anbefales varmt fra ni år.

Weathering with You

Sjarmerende og forfriskende japansk tegnefilm med strålende animasjon anbefales for ungdom.

100 ting – ekte lykke uten skjerm?

Morsom og varmt tysk drama som stiller gode spørsmål om forbrukersamfunnet, ekte lykke og skjermbruk. Anbefales på det varmeste for eldre ungdom.

Bombshell

ANMELDELSE: Sterke skuespillerprestasjoner i spennende og aktuelt drama om skandalen med seksuell trakassering i Fox News, som ble avslørt i 2016. Aldersgrensen er ni år, men tematikken gjør at filmen egner seg best for ungdom og voksne.

Ford v Ferrari – rått bildrama

ANMELDELSE: Gripende drama om utviklingen av Fords revolusjonerende racerbil har strålende bilscener og flott mellommenneskelig tematikk.

Barn

ANMELDELSE: «Barn» er et sterkt og intelligent drama som går under huden på mennesker når tragedien inntreffer. Filmen passer best for voksne, men kan også være nyttig å se for ungdom.

Good Boys

Svært drøy komedie med store mengder dop, bannskap, sexleketøy og annen galskap, men det ligger også et fint budskap om oppvekst og vennskap under overflaten. Dette er ingen film for barn, men for modne tenåringer som forstår humoren kan dette være en artig filmopplevelse.

Løvenes konge

Spektakulær animasjon og en fantastisk historie, men den naturalistiske tilnærmingen har også gjort at nyinnspillingen har mistet litt av det originale eventyrets magi.

Aladdin

Vellaget modernisering av den klassiske fortellingen byr på mye humor, en spennende handling og et flott budskap for barn og unge.

Pokémon: Detective Pikachu

Når Pokémon kommer til det store lerretet, er det mest for fansen. For barn fra ni år som kjenner Pokémon-universet er dette en morsom film der mange av de kjente figurene dukker opp, men med nøytrale øyne er filmen skuffende.

Shazam!

Denne superheltfilmen balanserer på en knivsegg mellom tåpelig og morsom. Vi heller mot tåpelig, men mange ungdommer vil helt sikkert være uenig i det.