Jul på Kutoppen

Norsk barnefilm, 2020, passer for de yngste

Jul på KuToppen

Klarer Klara å lage en fantastisk jul på Kutoppen? I denne koselige filmen for de yngste skjer det mye moro, og det dukker til og med opp en fjøsnisse som blir klin kokos!

Vellaget animasjonsfilm for de yngste som egner seg fint til en koselig filmstund i førjulstiden.

Handling

Klara skal feire jul hos pappa Mosk på Kutoppen, men hun blir ikke særlig fornøyd når hun ser at Mosk ikke har pyntet noe som helst til jul.  Det bestemmer Klara seg for å gjøre noe med, og mens Mosk er på oppdrag for å grave ut hytta til Pauline, begynner hun og vennen Gaute på et stort prosjekt; å lage en fantastisk flott jul på Kutoppen.

Det går imidlertid ikke helt etter planen, og enda verre blir det når Klara finner fjøsnissen på låveloftet og gir ham så mye grøt at han blir helt sprø.

Jul på Kutoppen

Regi: Will Ashurst
Sjanger: Animasjon
Språk: Norsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 8min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Jul på Kutoppen er en hyggelig film for de yngste, der Qvisten Animasjon igjen står bak en animasjonsfilm av god kvalitet. I denne filmen er animasjonen fint tilrettelagt for de yngste, med søte og litt rare karakterer som barna vil like.

Det er også et koselig budskap om å dele julen med dem man er glad i, og samtidig finne vennskap og en hyggelig stund med andre som man ikke er venner med til vanlig.

Historien har også en artig vri med denne fjøsnissen som blir klin kokos og lager kaos. Det er både morsomt og overraskende.

Egnethet

Stemningen er gjennomgående morsom og barnevennlig, men det skal nevnes at fjøsnissen blir ganske rampete. Det er ganske uventet og kan kanskje oppleves litt urovekkende hos noen av de aller yngste barna. Før man ser filmen kan det  være greit å fortelle de yngste at nissen blir litt rampete, men disse scenene er korte og ingen grunn til å skjerme barna mot filmen. Dette er generelt en trygg, morsom og koselig førjulsfilm for de yngste.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder enkelte noe skumle scener med en nisse som forandrer atferd. Da disse scenene er kortvarige og foregår i en trygg og humoristisk ramme, antas filmen å ikke være skadelig for de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Jul på Kutoppen»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser