Jungle Cruise

FILM: Amerikansk eventyr, 2021, vi anbefaler fra 12 år

ANMELDELSE: Morsomt jungeleventyr med et fint budskap for barn fra tolv år.

Spennende eventyr med mange spennende tema, men også litt forutsigbar historie.

Handling

Året er 1916. Dr. Lily Houghton drar til Amazonas for å finne et magisk tre med helbredende egenskaper. Sammen med broren hyrer Lily den ikke helt stuereine skipperen Frank Wolff for å føre dem gjennom den farlige jungelen. Men det er ikke bare jungelen som er farlig. En gal tysk offiser mener det samme treet er nøkkelen til Tysklands seier i krigen. Og ikke nok med det, jungelen skjuler enda en fare som om mulig er enda mer skummel.

Jungle Cruise

Regi: Jaume Collet-Serra
Sjanger: Eventyr, action, komedie
Skuespillere: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramírez, Jack Whitehall m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2t 7min.
Produksjonsår: 2021

Vurdering

Jungle Cruise er et friskt og morsomt eventyr som følger en sterk og moderne kvinne som utfordrer fordommer mot kvinner, og selv om filmen foregår i 1916, så er tematikken tilrettelagt på en måte som gjør den like aktuell i dag. Handlingsforløpet er ikke veldig originalt, men konseptet og karakterene er likevel så friskt at dette oppleves som en god eventyrfilm.

Budskapet er også fint for målgruppen. I tillegg til et tydelig budskap om likestilling handler det også om verdien av å følge eget hjerte og overbevisning – selv om det innebærer at man gjør valg som mange ikke forstår. I tillegg fremmer filmen tydelig verdien av lojalitet, samarbeid og å akseptere hverandre som de menneskene vi er.

Egnethet

Det er en del skumle og dramatiske scener i filmen. Vi får blant annet se skumle gjenferd, truende innfødte og denne gale tyske offiseren som truer alt og alle. Noen scener bruker skrekkfilmens effekter for å skape spenning. Aldersgrensen er satt til tolv år. Filmen passer fint fra denne alderen, men for barn under aldersgrensen kan det bli for skummelt.

Medietilsynets begrunnelse av aldersgrensen:

Filmen inneholder flere scener med actionvold, og enkelte skremmende elementer med skrekkeffekter. Den får derfor aldersgrense 12 år.

Filmtrailer:

Les mer om «Jungle Cruise»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: Walt Disney Studios Motion Pictures