Alder (Film): 12

Men in Black: International

Mennene i svart blir til menn og kvinner i svart, men ellers er denne filmen overraskende fantasiløs. Likevel er det nok action og humor til å gi en hyggelig filmstund blant venner.

Godzilla: King of the Monsters

Makan til tøv. Men for unge som liker actionfilmer med store, brølende monstre er det aldri kjedelig, for å si det slik.

Rutete Ninja

Dansk animasjonsfilm med superdrøy og grov humor, men også et overraskende godt budskap. Aldersgrensen er tolv år på grunn av svært mye innhold som kan virke forstyrrende på barn.

Mary Queen of Scots

Sterkt og vellaget drama om maktkampen mellom det skotske og engelske hoffet på 1500-tallet. Filmen anbefales for tolv år, og den egner seg utmerket i historietimen.

Avengers: Endgame

Storslagen avslutning på Avengers-serien er «må se» for superheltfans.

Captain Marvel

Vellaget og underholdende action for ungdom, men ellers er det lite å rope hurra for.

Amundsen

Storfilmen om Roald Amundsen er et vellaget og interessant drama om mennesket bak de mange polarbragdene. Dette er et spennende og lærerikt filmverk som anbefales fra tolv år.

Alita: Battle Angel

Vellaget og underholdende, men ikke veldig originalt actioneventyr som passer fint for ungdom.

Psychobitch

Praktfull norsk ungdomsfilm med et sterkt og gripende budskap.

Bumblebee

Forhistorie fra Transformer-universet er grei underholdning for ungdom, men tilfører lite nytt til serien.

Aquaman

Aquaman gir seg ikke ut for å være annet enn meningsløs underholdning, og fungerer helt greit som sådan. Men filmen balanserer helt på grensen til å fremstå fullstendig latterlig.

Mortal Engines

Actionfylt og storslagent ungdomseventyr, men filmversjonen av den populære bokserien skaper ikke det helt store engasjementet og passer nok best for ungdom som har lest bøkene.

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Salmander Fisle er tilbake i et nytt actionfylt eventyr fra magiens verden, der vi møter flere av de kjente karakterene fra Harry Potter-universet. Filmen er svært dramatisk, og anbefales ikke for barn under tolv år.

Venom

Dette er en mørk superheltfilm med en interessant hovedperson, men etter en lovende start mister filmskaperne helt grepet.

Searching

En far leiter etter sin savnete datter i denne nyskapende spenningsfilmen der jakten foregår på sosiale medier. Filmen anbefales for barn fra tolv år, og byr på mye nyttig om nettvett.

The Darkest Minds

Denne spenningsfilmen for ungdom er basert på en kjent bokserie, men filmversjonen kan fremstå litt rotete og uengasjerende dersom man ikke kjenner historien fra bøkene.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Spektakulær action og vanvittige kjøttetende dinosaurer dominerer lerretet i dette underholdende actioneventyret. Mange av angrepene er svært dramatiske, og av den grunn anbefaler vi å overholde aldersgrensen på tolv år.

Solo: A Star Wars Story

Han Solo får ikke forhistorien han fortjener i den svakeste av de nye Star Wars-filmene. Men action er det nok av.

Tomb Raider

Dette actionfylte eventyret tar deg med på gatejakt i London, adrenalinfylt flukt fra lommetyver i Hong Kong og skytedrama i jungelen. Hvis du liker Indiana Jones, National Treasure og Unchartded er denne filmen midt i blinken for deg.

Maze Runner: Dødskuren

I finalen av Maze Runner-serien får vi se den avsluttende kampen mellom opprørerne og lederne i OND. Dette er en skummel film for å være tolvårsgrense, og vi råder foreldre til å vurdere om filmen egner seg for barn rundt aldersgrensen.

Star Wars: The Last Jedi

Den åttende episoden i sagaen om Star Wars er et solid og spennende actioneventyr. Anbefales fra tolv år.

Justice League

Det blir en massiv og spektakulær actionfest når DC Comics sine superhelter slår seg sammen for å redde verden. Men filmen mangler noe i forhold til de beste superheltfilmene, ikke minst en meningsfull historie.

Jupiters Måne

Dette er en særdeles velprodusert og særegen film som beskrives som «superheltfilm møter arthaus», og som tar opp interessante politiske og personlige tema. Filmen har tolv års aldersgrense, men på grunn av realistiske voldsskildringer og et budskap som ikke er rettet mot barn gir vi en generell og meget varm anbefaling for ungdom fra 15 år.

Rom 213

Er det et spøkelse på sommerleiren? Elvira, Meja og Bea opplever skumle ting i denne prisbelønnede skrekkfilmen som har ungdom fra tolv år som målgruppe.

Sicilian Ghost Story

Sicilian Ghost Story er ikke lett kost. Filmen skildrer dyp fortvilelse, sorg og gradvis nedbryting av unge mennesker – og passer ikke for alle. Men for ungdom som ønsker en helt annen filmopplevelse enn det den kommersielle filmindustrien tilbyr, så har denne filmen vunnet en prestisjetung pris ved Sundance Film Festival.

Thor: Ragnarok

Thor er tilbake i et friskt eventyr med mye humor og morsomme vrier på historien. Dette er en velprodusert og underholdende superheltfilm som vi anbefaler for ungdom.

Geostorm

Denne katastrofefilmen om menneskeskapte superstormer som truer verden er ikke spesielt engasjerende utover de heftige spesialeffektene.

Wonder Woman

Flott superheltfilm som viser at kvinnelige helter er det for få av. Her får ungdom et solid budskap og velprodusert underholdning som anbefales fra tolv år.

The Mummy

Skummel og pregløs mumiefilm er grei actionskrekk for tenåringer. På grunn av skrekkscener der mennesker krymper til ekle mumier kan dette være i sterkeste laget for noen barn rundt aldersgrensen på tolv år.

Baywatch

Dette var vel som forventet. Hete kropper, varme strender – og ikke mye mer enn det.

King Arthur: Legend of the Sword

Dette actioneventyret er en visuell fryd som anbefales for ungdom. Likevel er handlingen noe formelpreget, så det blir ikke helt toppkarakter. Filmen har flere truende scener, og kan være i skumleste laget for noen barn rundt aldersgrensen på tolv år.

Ghost in the Shell

Det har vært store forventninger til «Ghost in the Shell», men selv om filmen presenterer et visuelt imponerende univers og spennende tematikk, må vi nok si at den skuffer litt.

Power Rangers

Er du på jakt etter en god superheltfilm, så er ikke Power Rangers filmen for deg.

Kong: Skull Island

Storslått actioneventyr med massive kampscener og imponerende effekter. Underholdningsverdien er høy, men noe meningsfullt budskap er det lite av.

Rogue One: A Star Wars Story

Storslått stjernekrig med et fint budskap blir topp filmunderholdning i den nye filmen fra Star Wars-universet. Filmen har tolv år aldersgrense på grunn av sine mange kampscener.

A Monster Calls

Dette er et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Her møter man sterke følelsesmessige inntrykk, og av den grunn er aldersgrensen tolv år. Anbefales varmt for både unge og voksne.

Fabeldyr og hvor de er å finne

Denne forhistorien i Harry Potter-universet er en forrykende eventyrfilm som byr på topp underholdning og spennende tematikk. Merk at filmen er svært dramatisk, og aldersgrensen på tolv år bør overholdes.

Doctor Strange

Den egosentriske legen Dr. Strange får et nytt liv som magisk superhelt etter en tragisk ulykke. Denne nye filmen fra Marvel-universet er velprodusert og tilbyr god underholdning, men samtidig følger historien et velkjent og lite originalt spor.

Deepwater Horizon

Vellaget thriller om menneskene som jobbet på oljeriggen Deepwater Horizon da katastrofen inntraff. Dette er en spennende og interessant film for ungdom.

Star Trek Beyond

Den nye filmen i Star Trek-serien er en fartsfylt actionfilm, men den når ikke helt opp til de foregående filmene. Men fansen vil nok kose seg likevel.

Central Intelligence

Grei actionkomedie for ungdom som til tider er veldig morsom, andre ganger forutsigbar og masete.

Warcraft: The Beginning

Filmen basert på den store spillserien World of Warcraft er blitt en actionfylt eventyrfilm som egner seg godt for de som liker spillene og fantasy. For andre er ikke dette veldig interessant.

X-Men: Apocalypse

Solid actioneventyr som anbefales for ungdom. Likevel er ikke filmen på høyde med forgjengeren «Days of Future Past».