Karsten og Petras vidunderlige jul

Norsk barnefilm, 2014, tillatt for alle

Karsten og Petras vidunderlige jul

Karsten og Petra skaper verdens beste julestemning i en ny flott film om perlevennene.

Den tredje spillefilmen om Karsten og Petra egner seg utmerket til å vekke julestemning og få inspirasjon til å forberede en hyggelig familiejul. Filmen anbefales på det varmeste for de yngste.

Handling

Det er første desember, og tid for å åpne den første luken i julekalenderen. Karsten og Petra gleder seg veldig til julaften, og det samme gjør de livlige kosedyrene Løveungen og Lille Kanin. Alle fire håper veldig at det blir snø, og at julenissen vil komme med gavene de ønsker seg. I tillegg er det kjempespennende at hunden Bassa venter valper i julen.

Likevel er ikke adventstiden problemfri. Petra blir veldig lei seg når hun får høre at morfar skal feire jul med kjæresten Esther på hytta, og ikke sammen med Petra og mamma. Først er Petra sint og trist, men humøret kommer tilbake når Karsten får en god idé: Bestevennene bestemmer seg for å lage verdens aller beste julestemning, slik at morfar skal ombestemme seg og feire jul med dem likevel.

Etter hvert som julekvelden nærmer seg, jobber Karsten og Petra hardt med kakebaking, julepyntlaging og mye mer. Men det er ikke bare opp til morfar hvor han skal være i julen, så da spørs det om det blir en lykkelig julefeiring for alle likevel.

Karsten og Petras vidunderlige jul

Regi: Arne Lindtner Næss
Sjanger: Barnefilm
Skuespillere: Nora Amundsen, Elias Søvold Simonsen, Thorbjørn Harr, Janne Formoe, Hilde Louise Asbjørnsen, Markus Tønseth, Tone Johnsen, Hilde Lyrån, Ivar Nørve m.fl.
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1t 18min
Produksjonsår: 2014

Vurdering

Med ”Karsten og Petras vidunderlige jul” fortsetter rekken av flotte og lærerike filmer for de yngste. Både filmene og tv-serien om Karsten og Petra er produksjoner av høy kvalitet. Regissør Arne Lindtner Næss er flink til å skape et univers som er positivt, fantasirikt og morsomt, samtidig som det er litt spenning rundt hvordan historien vil utvikle seg. I tillegg gjør barneskuespillerne en imponerende jobb – de virker faktisk mer naturlige foran kameraet enn sine voksne kollegaer.

Filmen har også et fint budskap for de yngste. Barn vil lett forstå hvorfor Petra synes alt er så urettferdig, og hun blir et godt forbilde når hun innser at hun må slutte å synes synd på seg selv og heller fokusere på det positive. Samtidig står familiefellesskap og tradisjoner veldig sterkt i denne filmen – både verdien av det man har og det flotte med nye nytt. Og alt som er vanskelig blir selvfølgelig mye bedre med en bestevenn!

Vi liker også at filmen inspirerer barna til å lage egne juledekorasjoner og kaker, og at historien viser at med litt fantasi kan man få til alt mulig.

Egnethet

”Karsten og Petras vidunderlige jul” er tillatt for alle, og egner seg utmerket for de yngste. Filmen passer ypperlig i førjulstiden, og kan inspirere til både kreativitet, medfølelse og familiehygge. For barn fra tiårsalderen vil nok noen synes at filmen er litt barnslig.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

Les mer om «Karsten og Petras vidunderlige jul»:

Filmweb.no

Relaterte anmeldelser:

Karsten og Petra på vinterferie

Karsten og Petra blir bestevenner 

 

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser