Kjæledyrenes hemmelige liv

Amerikansk familiefilm, 2016, tillatt for alle

Strålende idé, men filmen er ikke i nærheten av å utnytte sitt potensiale. Likevel er dette helt grei underholdning som byr på fart og humor for hele familien.

Det er skuffende at en film med et så godt utgangspunkt ender opp med å være en middelmådighet. Filmen er for så vidt underholdende og passer for hele familien, men dette kunne blitt en klassiker.

Handling

Hunden Max og eieren hans Katie er uadskillelige. De tilbringer nesten all tid sammen, med ett stort unntak. Om morgenen går Katie ut alene, og hun kommer ikke tilbake før om ettermiddagen. Da kjeder Max seg, men han har også en rekke venner – det blir nemlig liv i nabolaget når kjæledyrene til alle naboene kan gjøre som de vil.

Alt er vel, men en ettermiddag har Katie med seg en ny hund hjem. Det er en stor, hårete hund som viser seg å være ganske vanskelig å ha med å gjøre. Og Max, som selvsagt ikke er glad for å få en rival på hjemmebane, kommer umiddelbart i klinsj med sin nye «bror».

Rivaliseringen fører snart til problemer, og idet de begge blir tatt av hundefangeren starter et eventyr som fører fra høye hustak til illeluktende kloakk. Og det er ikke bare deres egen rivalisering de får problemer med, de havner også i trøbbel med en søt, liten og supercrazy kanin med navn Snøball.

Kjæledyrenes hemmelige liv

Regi: Chris Renaud
Sjanger: Komedie/Familiefilm
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 30min
Produksjonsår: 2016

Vurdering

Hva gjør kjæledyrene våre når vi ikke er hjemme? Det er det morsomme utgangspunktet for denne filmen. Vi gledet oss stort til de mange herlige påfunnene som kan komme ut fra et slikt konsept. Av den grunn var det svært skuffende at manusforfatterne i svært liten grad har utnyttet ideens potensiale.

I stedet for å fokusere på forviklinger i hus og hjem – og alle de forskjellige kjæledyrene i et nabolag – sendes hovedpersonene ut på et heseblesende eventyr gjennom byen. Det handler mer om å komme seg trygt hjem enn å skjule for menneskene hva man egentlig driver med. Det blir anmasende og overdimensjonert fremfor et tett, lite og absurd drama.

Vi får riktignok noen veldig morsomme glimt, for eksempel puddelen Augustus som blir vill og gal headbanger med en gang han er alene. Og filmen er underholdende, for all del, men den er ikke i nærheten av filmer som Zootropolis og Innsiden ut.

Filmen har et greit budskap om at vi alle trenger hverandre, lojalitet og at selv de som er slemme kan være gode på bunnen.

Egnethet

«Kjæledyrenes hemmelige liv» er tillatt for alle. Heltene møter noen slanger, krokodiller og en hauk, men disse er ikke veldig skumle. Det er også noen dramatiske scener. Disse oppleves ikke truende, men de aller yngste vil kanskje sette pris på å ha en voksen ved siden av seg. Sett under ett passer filmen fint for både barn, unge og voksne, men det er veldig synd at dette ikke er blitt en bedre film.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste. Filmen blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Kjæledyrenes hemmelige liv»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser