Kong: Skull Island

Amerikansk actioneventyr, 2017, passer fra tolv år

Kong: Skull Island

Storslått actioneventyr med massive kampscener og imponerende effekter. Underholdningsverdien er høy, men noe meningsfullt budskap er det lite av.

«Kong: Skull Island» er en actionfest fra begynnelse til slutt, og dersom man liker fartsfylt blanding av spenning og vanvittige kampscener med enorme fantasiskapninger, så er dette midt i blinken.

Handling

Året er 1973. En nyoppsendt satelitt har avdekket en mystisk øy i Stillehavet som ikke er blitt kartlagt. Men mytene om området er mange. Bill Randa er overbevist om at det finnes monstre der, og han får sammen med en gruppe vitenskapsmenn lov til å være med på en ekspedisjon til øyen. Med på turen blir også en gruppe soldater, ledet av den innbitte oberst Packard, samt eventyreren Conrad og den kvinnelige fotografen Weaver.

Gruppen har knapt ankommet Skull Island før de får sitt første og dødelige møte med Kong. Når de får samlet seg igjen viser det seg at denne enorme skapningen ikke er det eneste de har å bekymre seg for. Strandet på øyen innser de at de er fanget i en natur der de overhodet ikke hører hjemme – under konstant trussel fra enorme og mytiske skapninger som de knapt kunne forestille seg i sine verste drømmer.

Kong: Skull Island

Regi: Jordan Vogt-Roberts
Sjanger: Action, eventyr
Skuespillere: Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, John C. Reilly m.fl.
Språk: Engelsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 58min
Produksjonsår: 2017

Vurdering

«Kong: Skull Island» er en actionfest. Spesialeffektene er imponerende gode, med et detaljnivå i ypperste klasse. For dem som liker storslagen non-stop action er denne filmen en fryd. Det spares ikke på noe i kampscenene, med vanvittige sekvenser på rekke og rad.

Når det er sagt, så har filmen svært lite dypere mening, karakterbeskrivelsene er grunne og handlingsforløpet er ikke akkurat overraskende. I tillegg pøses det litt vel på med fantasimonstre og annet hurlumhei til tider. Men i denne filmen tilgir vi det i stor grad. Den gir seg ikke ut for å være noe mer enn det den er, og møter man filmen uten andre forventninger enn å bli underholdt av en visuelt storslagen slåsskamp mellom monstre og mennesker, så vil man ikke bli skuffet.

Egnethet

Filmen er svært dramatisk, og inneholder et utall kveppescener, spising av mennesker, sverdkamper og ekle kryp, alt fra gigantiske ederkopplignende insekter til ekle øglekryp – for å nevne noe. Samtidig er dette helt tydelig et eventyr, og det er grunnen til at filmen har tolvårsgrense. Vi anbefaler ikke filmen for yngre barn, men for tenåringer som liker sjangeren er dette en solid og vellaget film som leverer akkurat det den skal.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder drapsskildringer, faretruende situasjoner og kraftige effekter. Da disse foregår i et tydelig eventyrunivers, får filmen 12-årsgrense.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser