Kung Fu Panda 2

Amerikansk animasjonsfilm, 2011, anbefales fra syv år

Det er duket for spenning og elleville kampscener når dragekrigeren Po må bekjempe en fare som truer Kina. Det blir så mye fart og action at historien nesten drukner og man sitter litt andpusten tilbake.

Historie

I forrige møte med pandabjørnen Po ble den godlynte og lubne bamsen mot alle odds Dragemester. Det er en rolle som forplikter, og når en fare truer Fredsdalen, Kina og kung fu, er det opp til Po å ta ansvar. Påfuglen Shen har fra fyrverkeri utviklet et farlig masseødeleggelsesvåpen. Nå er han og ulvehæren hans klar for krig og for å erobre Kina. Po er spørrende til om kung fu kan bekjempe et våpen som er i stand til å bekjempe kung fu? Men læremester Shifu motiverer dragekrigeren, og sammen med vennene sine, De Fantastiske Fem, legger Po ut på en reise for å bekjempe skurkene.

Parallelt med rammehistorien, ser vi at Po plages med et minne fra barndommen som dukker opp når han ser et spesielt symbol, og han innser at han ikke kjenner hele sin historie. Til sin store overraskelse – på tross av at faren hans vitterlig er en gås – finner han ut at han er adoptert. Og det skal vise seg at påfuglen Shen også spiller en rolle for hva Po ble utsatt for i barndommen.

Kung Fu Panda 2

Regi: Jennifer Yuh
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 t. 30 min.
Produksjonsår: 2011

Vurdering

Kung Fu Panda 2 er visuelt flott laget med grundig scenografi og stor detaljrikdom. 3D-effekten øker også seeropplevelsen i så måte, samtidig som det skal sies at den også oppleves stressende i de actionfylte scenene. Og dem er det mange av. Faktisk så mange at det er litt vanskelig å få historien til å henge sammen. Vi får i brokker innblikk i hendelsene fra Pos barndom ved at minnene hjemsøker han utover i filmen. Innimellom alle kampscenene der ulver, kaninunger, slange og pandabjørn på hjul flyr veggimellom, er det ikke lett å se sammenhengen og hele bildet i historien, selv om svarene serveres litt etter litt. Det hele blir noe ufullendt, og slutten avslører at dette ikke er det siste vi har sett av pandaen Po.

Budskapet til Master Shifu handler om at først når man oppnår indre fred vil man finne den styrken man trenger for å lykkes. Å finne fred og ro midt i all vold og action som her utfolder seg er ikke lett. Men Pos søken etter sitt opphav og sine røtter lærer oss noe om viktigheten av tilhørighet og av å bli elsket. Men det er en fare for at det lille som er å reflektere over får man ikke tid til å ta inn, før man blir kastet videre i spektakulære kampscener.

Filmen byr uten tvil på spenning og underholdning. Og glimtvis humoristiske scener og kommentarer fremkaller humring, men de store latterbrølene uteblir.

Egnethet

Syvårsgrensen som er satt på denne filmen er passende og bør overholdes. De uhyggelige ulvene, de fryktinngytende våpnene samt den gjennomgående trusselen i hele filmen, fordrer at man er minst syv år for å fortsatt la seg underholde samt å kunne avskrive all dramatikken på eventyr-kontoen.

Konklusjon

Filmen er både spennende, underholdende og humoristisk. Men historien og karakterene kunne med fordel fått mer rom og flere arenaer å utfolde seg på, enn det de får i dette fartsfylte actiondramaet.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte mørke scener med truende skikkelser gjør at filmen får 7-årsgrense.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser