La La Land

Amerikansk musikal, 2016, tillatt for alle

La La Land

Romantisk musikal fra Hollywood er årets store prisvinner og super underholdning for hele familien.

Denne filmen spiller på musikk, stemning, følelser og nostalgi for å nå sitt publikum, og det lykkes den godt med. Aldersgrensen er tillatt for alle, og filmen kan trygt ses av de yngste, men temaet passer best for ungdom og voksne.

Handling

Mia er en aspirerende skuespillerinne som sliter med å få roller. Sebastian er en talentfull pianist med lidenskap for jazz, fanget i meningsløse småjobber. Tilfeldighetene og felles artistiske drømmer fører dem sammen og de blir et par.

Sammen gjør de hverandre sterke, og vi følger dem i oppturer og nedturer – samtidig som kjærligheten settes på prøve.

La La Land

Regi: Damien Chazelle
Sjanger: Musikal
Skuespillere: Emma Stone, Ryan Gosling m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2t 9min
Produksjonsår: 2016

Vurdering

Flotte musikalnumre, en rørende kjærlighetshistorie og en nostalgisk hyllest til Hollywoods storhetstid. Dette er hovedingrediensene i det som allerede før premieren er en av årets største filmer. Det er ikke vanskelig å forstå at dette er en kritikerfavoritt. Filmen er ytterst velprodusert, med fengende låter og imponerende skuespillerprestasjoner.

«La La Land» bygger opp en varm og nostalgisk stemning gjennom filmen, der vi følger parets opp- og nedturer. Det er lett å la seg rive med, både av de fengende sangene og hovedpersonenes skjebne.

Det eneste det kan utsettes noe på er litt manglende kompleksitet i manuset. Spesielt i første halvdel fremstår historien som noe endimensjonal. Samtidig er siste halvdel svært god, blant annet med noen knallsterke dialogvekslinger. Dette er en film vi varmt kan anbefale.

Egnethet

«La La Land» er tillatt for alle og kan trygt ses av hele familien. Historien egner seg nok likevel best for ungdom og voksne, på grunn av en tematikk som omhandler forhold mellom voksne og søken etter å sin rolle i samfunnet.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen skadelige scener. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser