Lassie kommer hjem

Tysk drama, 2020, passer fra 6 år

Lassie kommer hjem

Koselig film om Lassie som passer fint for unge hundeelskere.

Dette er en fin film for barn som passer fint for barn fra seks år, men den utpreger seg ikke på noen måte.

Handling

Lassie kommer alltid og møter tolv år gamle Florian etter skoletid, og den smarte hunden hjelper til og med Florian med en slem bølle. De to er alltid sammen når de kan, men når glassblåseriet der faren jobber må stenge, begynner problemene. Familien må bo i en leilighet der hunder ikke er tillatt, og Lassie må overlates til en snill greve som bor på en flott herregård.

Men gartneren på herregården er ikke veldig snill, og Lassie stikker av for å finne hjem til Florian. Det blir starten på et spennende eventyr der Lassie og Florian er 800 kilometer fra hverandre, men begge to er fast bestemt på å finne tilbake til hverandre.

Lassie kommer hjem

Regi: Hanno Olderdissen
Sjanger: Eventyr, Spenning
Skuespillere: Bandit, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe m.fl.
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Tyskland
Spilletid: 1t 36min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Det er flott at Lassie er tilbake for en ny generasjon barn. Denne tyske filmen er godt laget og byr på god stemning, litt spenning og mye annet morsomt. For unge barn som liker hunder er filmen midt i blinken, og filmen rører med sin gode skildring av det sterke båndet mellom Florian og Lassie. Filmen har mye god tematikk om lojalitet, vennskap og det å aldri gi opp.

Samtidig er det litt synd at filmen ikke utnytter sitt potensial til det fulle. Starten av filmen er ikke veldig godt fortalt, og de voksne karakterene er veldig enkle. Forholdet mellom Florian og jenten Priscilla som skal passe på Lassie på herregården kunne også vært utviklet på en bedre måte. Men selv om filmen er litt enkel, så er det ikke sikkert dette spiller noen rolle for unge seere. Filmen er godt tilpasset en ung målgruppe, og den flotte hunden er mer enn nok til å sjarmere både barn og voksne.

Egnethet

Lassie kommer hjem har fått seks års aldersgrense. På slutten av filmen oppstår det en veldig dramatisk situasjon, og denne kan nok skape uttrygghet hos noen unge barn. Men samtidig er det vel ingen som tviler på at alt vil gå bra til slutt, og at Lassie vil komme seg hjem. Filmen passer fint for barn fra aldersgrensen.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte dramatiske scener gjør at filmen får aldersgrense 6 år.

Filmtrailer:

Les mer om «Lassie kommer hjem»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser