Lotte og dragejakten

Estisk/latvisk barnefilm, 2020, anbefales for de yngste

Lotte og dragejakten

Morsom og fin film for de aller yngste, der Lotte og lillesøsteren Roosi opplever mye spennende i sin jakt på en ekte drage.

Denne filmen er akkurat passe rar og artig for de yngste, samtidig som barna kan lære litt om forskjellige ting.

Handling

Når Lotte får en ny lillesøster bli hun veldig glad. Nå har hun noen hun kan gå ut og oppleve eventyr sammen med. Først tar Lotte med vesle Roosi til Oppfinnerlandsbyen, der det bor mange artige karakterer som driver på med alt mulig rart og spennende.

Men det virkelige eventyret starter når Lotte og Roosi møter professorene Karl og Viktor, som er forskere og jobber med å spille inn gammel folkemusikk fra alle mulige steder. Og sangen som er aller mest ettertraktet, det er den en ekte ildsprutende drage kan synge. Dette synes Lotte og Roosi høres veldig spennende ut, og de vil gjerne hjelpe til.

Dermed starter en reise der Lotte og Roosi og de nye vennene deres opplever veldig mye spennende, rart og morsomt.

Lotte og dragejakten

Regi: Heiki Ernits, Janno Põldma
Sjanger: Animasjon, Barnefilm
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Estland, Latvia
Spilletid: 1t 18min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

«Lotte og dragejakten» er en fin film for de yngste. Helt fra starten blir det klart at dette er en ganske rar historie som følger sin egen logikk og stadig vekk byr på overraskelser. Det er veldig artig at det er helt umulig å forutse hva som vil skje, og hvor reisen vil føre Lotte og Roosi. Karakterene de møter underveis er både snodige og sjarmerende. Professorene Karl og Viktor er for eksempel et litt merkelig radarpar. Viktor er en fisk som bor i brystlommen til Karl, og de to både krangler og koser seg sammen – slik venner gjør.

Og du tror kanskje Lotte og Roosi vil møte noen drager som kan være litt skumle? Nei da. Enden av reisen blir også en morsom overraskelse, og det er ikke skummelt i det hele tatt.

Filmen har også mye barn kan lære av, men om det er noe vi savner, så er det en mer helhetlig og dypere tematikk som ligger under historien. Derfor blir det ikke helt toppkarakter, da det finnes mange barnefilmer som lykkes bedre med miksen av underholdning og litt læring. Men «Lotte og dragejakten» er likevel vel verdt å se for barna.

Egnethet

«Lotte og dragejakten» er tillatt for alle og passer ypperlig for de yngste. Stemningen er koselig og morsom gjennom hele filmen, og alle er hyggelige med hverandre. Det finnes ikke en eneste skummel scene. Filmen anbefales for førskolebarn og i småskolen. For litt eldre barn er nok faren stor for at dette fort kan bli litt kjedelig.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Lotte og dragejakten»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser