Mia and the White Lion

Fransk drama, 2018, anbefales fra ni år

Mia and the White Lion

Hjertevarm og engasjerende film om forholdet mellom Mia og den hvite løven Charlie som kan skape engasjement for dyrevern.

«Mia and the White Lion» er en super film for dyreglade barn og unge. Men det er ikke et umulig at barna må minnes på at det ikke er mange ville dyr som er så kosete som den hvite løven Charlie.

Handling

Når ti år gamle Mia må flytte fra London til Afrika, der familien skal drive en løvefarm, er hun ikke spesielt glad. Alle vennene hennes er i England, og på farmen er det bare far, mor og broren Mick – og en hel haug med løver og andre ville dyr.

Men så kommer den hvite løven Charlie til verden, og det tar ikke lang tid før Mia og Charlie utvikler et et helt spesielt og nært forhold.

Årene går, og etter hvert som Charlie vokser har de mye moro sammen, men det skjer også ting som er litt skummelt. Samtidig viser det seg at det ikke er så enkelt å leve av å drive en løvefarm, og Charlie, som den sjeldne hvite løven han er, er ettertraktet av flere. Men Mia nekter å la Charlie leve i fare, og for å redde ham tar legger de to på en lang reise mot frihet.

Mia and the White Lion

Regi: Gilles de Maistre
Sjanger: Drama
Skuespillere: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Ryan Mac Lennan, Lionel Newton m.fl.
Språk: Engelsk/fransk m/norsk tekst
Nasjonalitet: Frankrike
Spilletid: 1t 39min.
Produksjonsår: 2018

Vurdering

Måten denne filmen skildrer hvordan familien til Mia lever sammen med løvene er fascinerende, og enda mer artig er det at vi får se Charlie vokse fra en liten løveunge til en fullvoksen løve i løpet av filmen. Han starter nærmest som en søt kattunge, men det tar ikke mange månedene før han lager kaos over alt hvor han beveger seg. Og best av alt; måten forholdet mellom Mia og Charlie beskrives er rørende og veldig interessant.

Filmen tar opp et engasjerende og lærerikt tema. Det er lett å forstå verdien av å beskytte et rikt dyreliv etter å ha fått innblikk i Charlie og de andre løvene sin tilværelse. Filmen tar et tydelig standpunkt mot sportsjakt av løver, og like før rulleteksten oppfordres det også til å støtte en organisasjon som jobber mot dette. Det vil nok være mange barn og unge som blir mer bevisste og engasjerte i dyrevernspørsmål etter å ha sett denne filmen.

Det er også bare å la seg imponere av hvordan filmskaperne har klart å lage denne filmen over en to og en halv års periode, der ikke bare skuespillerne, men hele filmteamet har gjennomført det som utvilsomt må ha vært en vanskelig og risikabel prosess.

Egnethet

«Mia and the White Lion» er en realistisk film som beskriver livet på en løvefarm i Sør-Afrika. Filmen er ren fiksjon, men forholdet mellom Mia og løven er så nært at det er lett å tro at dette er en sann historie. Når det oppstår truende og farlige situasjoner, både for Mia, familien hennes og Charlie, er det derfor lett å bli litt mer skremt og bekymret enn man kan bli av en film som er mer tydelig et eventyr. Vi anbefaler derfor ikke filmen for barn under aldersgrensen på ni år. For barn og unge fra denne alderen gir vi derimot filmen en varm anbefaling, selv om noen barn i niårsalderen kanskje kan oppleve deler av filmen som litt urovekkende.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Partier med faretruende situasjoner og dramatiske scener gjør at filmen får 9-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Mia and the White Lion»:Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten film?