Missing

Amerikansk thriller, 2023, aldersgrense 12 år (vi anbefaler fra 12 år)

ANMELDELSE: En godt laget thriller som viser oss de uendelige mulighetene teknologien gir oss, uten at det distraherer fra spenningen.

En film som bare er filmet gjennom skjermopptak virker på papiret som en dårlig ide, men Missing klarer å gjøre dette konseptet engasjerenede, og viser oss vår moderne virkelighet på unikt vis. Dette gjør filmskaperne uten å gå på kompromiss med en engasjerende thriller.

Handling

Tenåringsjenta June bor sammen med hennes mor og morens nye kjæreste. Men når disse drar på ferie til Colombia kommer de aldri tilbake. June tar i bruk teknologien som hjelpemiddel, og begynner en voldsom jakt fra soverommet. Etter hvert som hun graver, dukker flere og flere spørsmål opp, og risikoen øker i takt. Og hva om June ikke er den eneste som tar i bruk internett?

Missing

Regi: Will Merrick, Nick Johnson
Sjanger: Thriller
Skuespillere: Storm Reid, Joaquim de Almeida, Ken Leung, Amy Landecker m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 51min.
Produksjonsår: 2023

Vurdering

Hele Missing er fortalt gjennom en skjerm. Som oftest er det Junes datamaskin, men diverse andre – som telefon eller smartklokke – blir også brukt. Dette skaper sterke begrensninger for kameraarbeid og scenene generelt, men det hele er utført på en fabelaktig måte, så det fungerer kjempebra. Musikken er ganske typisk thriller-musikk, men den gjør jobben den er ment til å gjøre godt. Filmens sakte eskalering er også godt utført.

Karakterene står ikke spesielt i fokus. Vi blir litt kjent med noen, men det er mysteriet som er viktig. Skuespillerne utmerker seg heller ikke spesielt, men gjør en tilstrekkelig god jobb for å ikke distrahere fra dette. Det samme gjelder manus for øvrig. Mysteriet i seg selv er godt laget, og veien til svaret føles engasjernede og spennende.

Da filmens hovedmål er å være spennende, er det ikke noen tydelige moralske tema i den. Likevel har det nok vært et mål å formidle hvor mye makt en får gjennom internett. Dette er virkelig et godt sjangervalg for å formidle dette, spesielt når denne thrilleren i sammenligning med mer typiske thrillere ikke er så veldig voldelig.

Egnethet

Filmen inneholder diverse mishandling og voldshandlinger, som blant annet inneholder et drap på kamera og et lik utenom. Filmen er laget for å være spennende, og kan ved flere punkt virke skummel.

Hovedpersonen velger i mesteparten av filmen å ikke samarbeide med politiet. Dette blir ikke fremstilt positivt, men ikke særlig negativt heller.

Filmtrailer:

Les mer om «Missing»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: SF Studios