My Little Pony: The Movie

Amerikansk animasjonsfilm, 2017, passer fra seks år

My Little Pony

Prinsesse Twilight og ponnyvennene hennes må redde Equestria fra den slemme Stormkongen i denne filmatiseringen av My Little Pony-universet. Filmen har et flott budskap om vennskap, men fremstår mest som en lang og lite forseggjort tv-episode.

Handling

Prinsesse Twilight skal arrangere vennskapsfestival i Equestria, men forberedelsene forstyrres da et mørkt og dystert flygende skip glir inn over byen. Det ledes av kommandør Tempest, en enhjørning med knekt horn, som leder flåten på vegne av den onde Stormkongen. Målet er å stjele alle de magiske evnene til ponnyprinsessene, slik at Stormkongen blir enda mektigere.

Prinsesse Twilight og hennes nærmeste venner er de eneste som klarer å unnslippe. Herfra starter en spennende reise der de må forlate Equestria og finne hjelp for å redde hjemmet sitt og alle som bor der.

My Little Pony: The Movie

Regi: Jayson Thiessen
Sjanger: Animasjon
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 39min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

My Little Pony har et godt budskap om vennskap som passer ypperlig for unge filmseere. Det er ikke så tydelig i første del av filmen, men etter hvert blir det klart at det er vennskap som er nøkkelen til å løse konflikten. Underveis møter ponnyene en rekke artige og litt tvilsomme karakterer, og det er vennskapet de skaper med dem som blir avgjørende når ting spisser seg til. Det er også spennende å få vite at en av de slemme er ond er på grunn av manglende vennskap, og senere få se hva som skjer når dette endrer seg. I tillegg fremheves det at venner kan gjøre dumme ting, men at man ikke svikter hverandre av den grunn. Dette budskapet blir enda sterkere av at prinsesse Twilight selv svikter i sitt vennskap med sine nærmeste.

Dette budskapet er det flott å snakke med barna om, men det er synd at filmen som helhet er forholdsvis svak. Filmen er langt fra så forseggjort som man kan forvente av en kinofilm, og fremstår i stil og handling mest som en lang og karakterløs episode i en tv-serie. Det er også noen elementer som kunne vært unngått, for eksempel et litt jålete fokus – ved en anledning sjekker en av ponnyjentene utseendet i speilet mens hun er i fritt fall mot bakken. Filmen er også i overkant «amerikansk», med en dårlig skjult kommersiell agenda liggende under.

Sett under ett fremstår dermed dette som en svak film, men den har altså et veldig fint budskap som kommer frem mot slutten.

Egnethet

My Little Pony: The Movie har noen litt skumle scener, der de slemme karakterene opptrer truende. Aldersgrensen er av den grunn seks år. Filmen egner seg best for jenter, med sine fargerike ponnyjenter i hovedrollene. Men det betyr ikke at gutter ikke kan ha glede av å se den. Filmen skal for øvrig berømmes for at alle de sentrale karakterene er sterke kvinner/jenter med gode og svake sider.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte mørke og truende scener gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser