Paddington 2

Britisk familiefilm, 2017, anbefales fra seks år

Paddington 2

Den sjarmerende bjørnen Paddington er tilbake i en herlig familiefilm som byr på frisk humor, spenning og mye varme. Anbefales for hele familien.

Paddington 2 er en av årets beste familiefilmer. Dette er et solid og sjarmerende filmeventyr med et godt budskap som passer utmerket til en filmkveld med familien.

Handling

Paddington har funnet seg til rette hos familien Brun i Windsor-hagene etter han kom til London i den første filmen. Den vesle bjørnen er utadvent og sjarmerende, så han har fått venner over hele byen. Men i sin naive begeistring for det meste (ikke minst marmelade) har han også en egen evne til å lage morsomt kaos overalt der han ferdes.

Forviklingene begynner for alvor når Paddington vil skaffe tante Lucy en flott presang til hundreårsdagen, og han finner en utbrettbok med ti av Londons landemerker i Herr Grubers antikvitetsbutikk. Men boken er sjelden og dyr, så Paddington må jobbe for å få råd til den. Samtidig er en skurk på sporet av den samme boken, og dette er en kar som både kan trylle og kunsten å forkle seg.

Dette skaper raskt store problemer for Paddington, men heldigvis har han både familie og venner som kan hjelpe ham i kampen mot den utspekulerte slemmingen.

Paddington 2

Regi: Paul King
Sjanger: Familiefilm/Komedie
Skuespillere: Hugh Grant, Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Jim Broadbent m.fl.
Språk: Norsk tale
Nasjonalitet: England
Spilletid: 1t 43min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

Vi kan ikke annet enn å la oss imponere av denne oppfølgeren til filmsuksessen Paddington fra 2014. Paddington 2 går sin forgjenger en høy gang. Her får vi servert en historie som oppleves frisk og gjennomarbeidet, blandingen mellom humor og spenning sitter som et skudd og filmteknisk er dette strålende. Animasjonen av bjørnen Paddington er utsøkt, og samspillet med ekte skuespillere fungerer så godt at vi knapt tenker over at bjørnen er dataanimert. Karakterene i filmen er en attraksjon i seg selv, sjelden ser vi et så fargerikt og artig persongalleri.

Filmen tar utgangspunkt i at Paddington vil vise takknemlighet til sin gamle tante for alt hun har gjort for ham, og det er dette båndet mellom mennesker som utgjør ryggraden i filmen. Paddington ser alltid etter det gode i alle han møter, og det gjør at han får venner over alt – selv blant hardbarkede kriminelle. Dette fører igjen til at (nesten) alle tilgir Paddington når han i sin iver lager i stand en del trøbbel. Og når ting virkelig blir vanskelig, da opplever Paddington at vennene hans stiller opp for ham – selv om han tviler litt og lar seg skuffe underveis. Dette er et flott budskap for både unge og gamle, ettersom det gir et lite innblikk i hva man kan få igjen ved å møte livet med en positiv innstilling og vilje til å stille opp for dem rundt seg.

Underholdningsverdien er for øvrig skyhøy. Dette er et ekte filmeventyr – virkelighetsfjernt og overdrevet, men samtidig usedvanlig underholdende, morsomt og med et budskap som vi kan ta oss med tilbake til den virkelige verden.

Egnethet

Paddington 2 har fått seks års aldersgrense. Det er mye spenning i filmen, og særlig i siste halvdel er det mye dramatikk. Men grunntonen er svært munter – skurken er mer morsom enn skummel, og filmen er mer som en levende tegneserie der de dramatiske scenene oppleves lite truende. Den sprø humoren og de artige karakterene gjør at filmen også passer for ungdom og voksne. Kort sagt, Paddington 2 får vår varmeste anbefaling.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte dramatiske scener gjør at filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser