Paddington

Fransk/britisk/canadisk familiefilm, 2014, anbefales fra syv år

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Anbefales for hele familien.

Strålende animasjon, hjertevarme og herlig humor gjør dette til en super familiefilm.

Handling

Bjørnen Paddington er fra Perus dypeste jungel. Her lever han sammen med tante og onkel, som har tatt til seg både engelsk kultur og språk etter at en oppdagelsesreisende møtte dem i jungelen for mange år siden.

Så skjer en naturkatastrofe, og snart er Paddington på vei til London. Men storbyen er ikke den dansen på roser han forestilte seg. Alene på togstasjonen som han snart blir oppkalt etter, møter han heldigvis familien Brun. Mamma Lucy åpner hjertet for den vesle bjørnen, selv om herr Brun protesterer høylytt. Barna Judy og Anthony på sin side, er henholdsvis skeptisk og begeistret for sin nye husgjest.

Det blir ingen lett sak å tilpasse seg storbyen for en liten, jungelvant bjørn, og herr Brun gjør sitt beste for å bli kvitt den vesle vandrende katastrofen. Samtidig er det en slem direktørdame på det naturhistoriske museet som veldig gjerne vil ha en utstoppet versjon av den sjeldne bjørnen i utstillingen sin.

Paddington

Regi: Paul King
Sjanger: Komedie / Familiefilm
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Frankrike / Storbritannia / Canada
Spilletid: 1t 35min
Produksjonsår: 2014

Vurdering

Bjørnen Paddington er en svært populær figur i England, og det er nok også mange norske barn som har et forhold til bøkene og tv-seriene om det artige bjørnen. Når Paddington nå dukker opp i en helaftens spillefilm, er det blitt gjort på en svært god måte. Vi lot oss imponere av hvor velprodusert denne filmen er, der samspillet mellom skuespillerne og bjørnen, som er vekket til live med strålende animasjon, fungerer på en aldeles utmerket måte.

Historien har en fin blanding mellom humor og varme, der vi virkelig får sympati for og kan le sammen med alle de sprø påfunnene til den vesle bjørnen og familien Brun, som alle er litt rare på hver sin måte. Filmen har også et fint – og moderne – budskap om hva som utgjør en familie, samtidig som karakterene har personligheter og utvikler seg på måter som gir små innblikk i hvordan vi er skrudd sammen. Det korte tilbakeblikket som viser herr Brun før og etter han fikk barn, er for eksempel både innsiktsfullt og kjempemorsomt.

Egnethet

”Paddington” har syv års aldersgrense. Noen scener er ganske dramatiske, spesielt mot slutten, men filmen er ikke mer dramatisk enn denne typen filmer pleier å være. De yngste bør ikke få se filmen på kino, men for barn fra rundt aldersgrensen er dette flott underholdning. Filmen har også en rekke vitser rettet mot eldre, så dette er en film hele familien kan kose seg med.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte truende og dramatiske scener gjør at denne filmen får 7-årsgrense.

Les mer om ”Paddington”:

Filmweb.no

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten film?

Les våre kriterer for filmanmeldelser