Reddet av Ruby

Amerikansk drama, 2022, passer for barn fra seks år

ANMELDELSE: Hunden Ruby og politimannen Dan slår seg sammen i en koselig film for unge hundeelskere.

Denne enkle filmen er en enkel lavbudsjettproduksjon, men den er helt grei for hundeglade barn.

*Reddet av Ruby har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. I vår database er filmen aldersmerket med den tilsvarende norske aldersgrensekategorien (6).

Handling

Politimannen Dan drømmer om å bli tatt opp til den lokale hundepatruljen i Rhode Island. Men han har prøvd og mislyktes mange ganger, og nå har han bare én sjanse igjen før han blir for gammel.

Samtidig bor den tidligere gatehunden Ruby på et dyrehjem i nærheten. Ruby lager mye trøbbel, og hver gang hun blir adoptert av en familie lager hun enten til trøbbel, eller så rømmer hun tilbake til dyrehjemmet. Ruby har også bare én sjanse igjen, eller så vil hun bli avlivet.

Heldigvis finner de to hverandre. Dan trenger en hund, og selv om Ruby ikke er av den vanlige rasen man bruker til politihunder, så har Ruby likevel de evnene som skal til. Men det nye partnerskapet blir langt fra enkelt. Ruby er ikke akkurat veloppdragen, og Dan er både rastløs og utålmodig. Men etter en rekke komplikasjoner finner de to tonen, og med god hjelp fra konen og gode venner forstår Dan at han og Ruby har mange like egenskaper som kan være nøkkelen til å lykkes i hundepatruljen.

Reddet av Ruby

Regi: Katt Shea
Sjanger: Drama
Skuespillere: Grant Gustin, Scott Wolf, Kaylah Zander m.fl.
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 33min.
Produksjonsår: 2022

Vurdering

Reddet av Ruby bærer litt preg av å være en slags billig tv-produksjon. Filmen fremstår som enkelt laget, og manuset er ikke akkurat originalt. Skuespillerne er heller ikke blant de mest kjente. Men samtidig er ikke dette en film som gir seg ut for å være noe mer enn det den er – dette er en koselig og positiv film om en artig hund som mange barn vil ha glede av å se.

Filmen har mye fokus på positiv oppmuntring, at alle fortjener en sjanse til, viktigheten av å stole på hverandre – og at selv om ting virker vanskelig, så kan det lønne seg å ikke gi opp. Konen til Dan sier flere ganger at Dan og Ruby er helt like, og det er først når Dan virkelig innser hvor mye han har felles med sin firbeinte venn at han blir i stand til å løse de mange utfordringene de møter.

Men først og fremst er dette en film for dyrevenner. Fokuset på å gi gatehunden Ruby en sjanse til å bli politihund, til tross for at hun oppfører seg veldig rampete, gjennom å gi henne rutiner og mye kjærlighet, er veldig fint. Dermed får Ruby tryggheten og opplæringen til å finne de gode evnene sine. Filmen er også inspirert av en sann historie, noe som gir ekstra styrke til budskapet om å ikke gi opp dyr som ikke har fått skikkelig oppdragelse.

Egnethet

Reddet av Ruby har anbefalt aldersgrense 7 år på Netflix. Ettersom Netflix ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser.

Filmen har en veldig koselig og positiv tone, og egner seg fint for barn. Men det er noen litt dramatiske scener i siste halvdel av filmen, da Dans og Ruby blir sendt ut på sine første skikkelige politioppdrag. Filmen kan derfor bli litt skummel for noen av de aller yngste, men for barn fra skolealder er dette en koselig film.

Filmtrailer:

Filmen er tilgjengelig med norsk tale på Netflix.

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto: Ricardo Hubbs/Netflix
Trailer: Netflix