Sauen Shaun filmen: Farmaggedon – helsprø moro

Britisk animasjonsfilm, 2019, anbefales fra seks år

Sauen Shaun filmen: Farmaggedon

ANMELDELSE. Sauen Shaun må redde et romvesen i en sprø komedie som passer fint for barn fra seks år.

Sauen Shaun er velkjent blant barna, og når en UFO lander nær Mossy Bottom Farm er det duket for et utrolig eventyr.

Handling

Shaun og de andre sauene kjeder seg ikke akkurat på Mossy Bottom Farm. Hver dag finner de på noe sprøtt, til tross for at gjeterhunden Bitzer gjør sitt beste for å forby moroa. Men når et romskip lander like ved gården, da når vanviddet nye høyder.

Det er selvsagt Shaun som møter på romvesenet, som viser seg å være veldig sympatisk, og Shaun tar oppgaven med å redde den vesle utenomjordiske karen fra en gjeng med skumle agenter fra et hemmelig statlig byrå.

Ikke nok med det, bonden finner ut at han vil tjene penger på all ståheien som oppstår i kjølvannet av UFO-landingen, og setter seg fore å bygge en fornøyelsespark med romtema.

Totalt kaos følger, og det er langt fra sikkert at sauen Shaun vil klare brasene denne gangen også.

Sauen Shaun filmen: Farmaggedon – helsprø moro

Regi: Will Becher og Richard Phelan
Sjanger: Animasjon, komedie
Språk: Ingen stemmer
Nasjonalitet: Storbritannia
Spilletid: 1t 26min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

Sauen Shaun filmen: Farmaggedon er ren undeholdning som passer for store og små. Filmen starter med stor fortellerglede og setter opp et fint premiss for historien. Den velkjente animasjonsstilen til produksjonsselskapet Ardman er en fornøyelse å se på, og den like kjente absurde humoren er vel så fornøyelig. Det er imponerende hvordan filmskaperne klarer å skape fullt forståelig samhandling og fremdrift i historien uten å bruke en eneste linje med dialog. Hver eneste scene er full av komikk og sprø detaljer, så her vil nok latteren sitte løst foran skjermen.

Historien har dessverre ikke fylde nok til å være like engasjerende gjennom hele den halvannen timen filmen varer, men dersom man liker Shaun og vennene hans fra før, så tror vi filmen vil bli godt mottatt.

Det er også noe fin tematikk om familie og å stå sammen for å kjempe for det rette – selv om man kanskje ikke er de beste venner i hverdagen. Vi liker også at vi får innblikk i hvorfor den slemme agentsjefen har blitt den personen hun er, og hvordan hun utvikler seg gjennom filmen.

Sett under ett er dette en morsom film som byr på mye underholdning, men en litt tynn historie trekker noe ned på helhetsinntrykket.

Egnethet

Aldersgrensen er seks år. Filmen har noen dramatiske og småskumle scener, og av den grunn passer ikke filmen for de aller yngste. Men for barn fra seks år er dette fin underholdning, og da spesielt for de som kjenner sauen Shaun godt fra før.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte mørke scener gjør at filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om «Sauen Shaun filmen: Farmaggedon»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser