The Book of Boba Fett

Amerikansk actioneventyr, 2022, passer fra 12 år*

ANMELDELSE: Følg historien om Boba Fett, en av de mest populære karakterene i Star Wars-universet, i denne serien på Disney+ som byr på et actionfylt eventyr med en interessant hovedperson. Passer for ungdom fra tolv år.

Denne anmeldelsen baserer seg på de to første episodene i serien.

*The Book of Boba Fett har anbefalt aldersgrense 12 år på Disney+. Ettersom Disney+ ikke er et norsk selskap, er de ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser.

Vellaget serie med mange spennende scener med action og slåsskamper, men også med bemerkelsesverdig rolig fremdrift i historien.

Handling

Boba Fett er forbryterkongen med en etisk samvittighet. Denne serien følger Bobas historie på ørkenplaneten Tatooine der han slår seg frem og etablerer seg som den ledende forbryterkongen.

Dette innebærer kamp mot ulike stammer, avverging av attentatforsøk og håndtering av intriger og trusler fra alle kanter.

I de to første episodene av The Book of Boba Fett veksles det mellom Bobas tidlige dager på planeten og hans første tid som ny daimyo  (leder) i Mos Espa på Tatooine – der han må sette seg i respekt og etablere seg som den ubestridte forbryterkongen.

The Book of Boba Fett

Serieskaper: Jon Favreau
Sjanger: Action, eventyr
Skuespillere: Tamuera Morrison, Ming-Na Wen m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2022

Vurdering

Dette er en serie som bygger seg opp i sakte tempo og gir oss god tid til å bli bedre kjent med den populære skurken Boba Fett. Boba er kriminell til fingerspissene, men han har også en tydelig etisk samvittighet der han ikke dreper motstandere med mindre det er helt nødvendig, og han torturerer aldri noen. Boba viser medfølelse for sine motstandere ved flere anledninger, og disse motsetningene i karakteren hans er både interessante og tankevekkende. Lojalitet og mot er også noe Boba viser og setter pris på hos andre. Dette er noe som bidrar til å gi serien en spennende dynamikk, og som tilfører episodene en fin egenart.

Serien foregår i fascinerende omgivelser på ørkenplaneten Tatooine, og vi får innblikk i et univers som fremstår som en eventyrwestern der man skaper sin egen lov. Serieskapernes inspirasjon fra western- og samuraisjangeren er tydelig. Scenografien er gjennomført og lekker, og de mange actionfylte scenene er godt laget. Spesielt en jakt over hustakene i byen i episode 1 og en togjakt i episode 2 er heftige sekvenser som er flotte å se på.

Seriens svakhet, sett ut fra de to første episodene, er at historien utvikler seg svært sakte. I seg selv er ikke mangel på rask fremdrift en svakhet, men vi har litt problemer med å se et tydelig mål med eller en klart definert konflikt i historien. De to første episodene følger to forskjellige handlingsspor, og ingen av dem fremstår som utpreget interessante. Forhåpentligvis bedrer dette seg utover i serien, men i starten er dette noe som kan dempe interessen for dem som ikke kjenner Boba Fett og Star Wars-universet godt.

Egnethet

The Book of Boba Fett har fått tolv års aldersgrense på Disney+. Merk at Disney+ ikke er et norsk selskap, og er dermed ikke pålagt å følge norske regler for aldersgrenser. Serien har flere dramatiske actionscener med blant annet sverdkamper, skyting og kampsport. Flere av karakterene kan også fremstå som litt skumle. Serien passer fint for ungdom, men om barn under aldersgrensen vil se serien, så kan det være lurt å gjøre en vurdering av om serien er egnet for dine barn.

Serietrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten filmer og serier?

Les våre kriterer for filmanmeldelser