The Boss Baby

Amerikansk animasjonsfilm, 2017, anbefales fra seks år

The Boss Baby

The Boss Baby er en helsprø historie om syv år gamle Tim som får en ny lillebror - iført dress og stresskoffert. Filmen har en spennende tematikk som kan hjelpe barn med å bearbeide følelser knyttet til søskenkjærlighet og foreldres oppmerksomhet.

Vill fantasi, sprø humor, fart og spenning, alt med grunnlag i et godt budskap, gjør dette til en fin film for hele familien.

Handling

Tim er syv år gammel, enebarn og har foreldrenes oppmerksomhet helt for seg selv. Han har også en svært livlig fantasi, og drømmer seg stadig vekk til fantastiske eventyr. Men så en kveld spør foreldrene om hva Tim synes om å få en ny lillebror, og da settes fantasien til Tim i høygir. Hvor kommer egentlig babyer fra?

Neste dag stopper en taxi utenfor huset deres, og en liten baby kommer ut, iført dress og stresskoffert. Ovenfor de voksne oppfører han seg som en vanlig baby, men Tim forstår med en gang at det er noe muffens på gang. Og ganske riktig, når de voksne er borte snakker og oppfører babyen seg som en voksen mann.

Det blir snart en kamp mellom Tim og babyen om foreldrenes oppmerksomhet, der den krevende, sjefete og søte babyen selvsagt vinner. Men dette er bare starten, og snart utvikler et eventyr seg der Tim og den sjefete babyen må inngå et samarbeid for å oppnå det de vil.

The Boss Baby

Regi: Tom McGrath
Sjanger: Animasjon / Familiefilm
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 37min.
Produksjonsår: 2017

Vurdering

Denne filmen er ganske sprø, og i starten er det ikke lett å spå hvordan historien skal utvikle seg. Det er forfriskende å se en film med et originalt konsept, og selv om historien faller inn i kjente handlingsmønstre etterhvert, så beholder den likevel preget av originalitet.

Historien har et spennende tema. Alt er fortalt fra Tim sitt perspektiv, og det er tydelig at det er mye barnlig fantasi inne i bildet. Egentlig handler det om en gutt som bearbeider følelsene sine over at han skal få en ny lillebror, der han sliter med sjalusi og usikkerhet i forhold til foreldrenes kjærlighet og oppmerksomhet. Dette gjør filmen godt egnet til barn som har eller snart skal få søsken. Filmen kan være en hjelp til å bearbeide følelser fra et morsomt perspektiv, og filmens konklusjon er selvsagt at det er mer enn nok kjærlighet til alle.

Et ankepunkt er at temaet kan være vanskelig å gripe fatt i for barn. Noen aspekter ved filmen egner seg egentlig best for voksne, som bedre kan forstå dybden av hva som foregår. Samtidig gjør nettopp dette filmen godt egnet til samtale mellom voksne og barn, der de voksne kan veilede barnas refleksjoner.

Ellers er filmen full av sprø scener og mye humor og spenning, og egner seg utmerket for hele familien. Likevel når den ikke helt opp til kvaliteten til filmer som for eksempel Innsiden Ut og Zootropolis.

Egnethet

The Boss Baby har noen scener med korte skrekkeffekter der Tim for eksempel trues av skumle babyer med spøkelsesaktige ansikter. Men disse er plassert i en humoristisk sammenheng, er tydelig fantasi og varer bare et par sekunder. Filmen passer fint for barn fra seks år. Vi anbefaler ikke å la barn under aldersgrensen se filmen.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Enkelte kortvarige nifse elementer gjør at filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer:

Les mer om The Boss Baby:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser