The High Note

Amerikansk romantisk komedie, 2020, tillatt for alle

The High Note

Koselig, men tam musikalsk komedie om Maggie som vil bli musikkprodusent. Filmen er tillatt for alle, og kan trygt ses av hele familien, men den passer best for ungdom og voksne.

High Note prøver å være en romantisk komedie av typen Bridget Jones Dagbok, men det virker ikke som historien har veldig mye på hjertet. Karakterene er ikke veldig engasjerende, historien likeså og humoren er ikke spesielt morsom. Men musikken er fin.

Handling

Maggie jobber som assistent for stjernesangeren Grace Davis, og hun trives med det. Men Maggie har større drømmer. Hun ønsker å bli musikkprodusent, og kommer ofte med forslag til Grace og hennes team, men som oftest blir hun bedt om å konsentrere seg om assistentoppgavene.

Men så møter hun den unge og svært talentfulle sangeren David, og hun ser muligheten til å skape seg en ny karriere. Men det medfører en del luring, halvsannheter og komplikasjoner, for en assistent kan ikke uten videre skape en ny stjernesanger.

The High Note

Regi: Nisha Ganatra
Sjanger: Komedie, Romantikk
Skuespillere: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrisjon Jr., Ice Cube, Bill Pullman m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 53min.
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Ideen til denne filmen er god. Det er artig og interessant å følge en historie som handler om produsenten bak de velkjente sangerne. Men det blir med den gode ideen. Utover dette har ikke filmskaperne mye originalt å by på. Faktisk virker det ikke som de har mye på hjertet i det hele tatt. Karakterene fremstår konstruerte, og både deres bakgrunn og personligheter fenger ikke. Denne komedien forbli tam og uengasjerende fra start til slutt, og bortsett fra det vanlige budskapet om lojalitet, vennskap og å ha tro på seg selv er det ikke veldig mye matnyttig å reflektere over.

Men sangene i filmen og alle de klassiske låtene som spilles er flotte.

For all del, dette er til tider en koselig film, og som rein underholdning er det helt grei tidtrøyte. Vi synes imidlertid at filmskaperne mislykkes i utnytte et spennende konsept.

Egnethet

High Note er tillatt av alle og kan trygt ses av hele familien. Hovedpersonene er imidlertid voksne, med voksnes forhold og problemer, så dette er ikke en film med de yngste barna som målgruppe. Filmen er best egnet for ungdom og voksne.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder ingen skadelige scener og blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «High Note»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser