Tom & Jerry

Amerikansk komedie, 2021, tillatt for alle

Tom & Jerry

Det blir selvsagt kaos når Tom og Jerry fyker i tottene på hverandre, men selv om det skjer mye sprøtt er historien ganske daff.

Det er artig med Tom og Jerry i langfilm, men veldig skuffende at filmskaperne ikke har anstrengt seg for å lage en bedre historie.

Handling

Det er duket for sosietetsbryllup på The Royal Gate Hotel, det flotteste hotellet i New York. Det er utfordrende nok i seg selv for unge Kayla, som lurer seg til en jobb som arrangør på hotellet, men da Tom og Jerry flytter inn utvikler situasjonen seg til det glade vanvidd.

Tom og Jerry klarer selvsagt ikke å la være å gyve løs på hverandre, og når Kaylas karriere, brudeparet sitt bryllup og en slem medarbeiders ambisjoner – for å nevne noe – trekkes inn i kaoset, da baller problemene på seg på en måte som ikke blir så lett å løse.

Tom & Jerry

Regi: Tim Story
Sjanger: Komedie
Skuespillere: Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Rob Delaney m.fl.
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 41min.
Produksjonsår: 2021

Vurdering

Tom & Jerry er en blanding av tegnefilm og realfilm, og det er et veldig godt valg. De tegnete dyrene er akkurat så fargerike og sprø som de skal være, og det er også med på skape humor og ufarliggjøre den vanvittige herjingen til de to kamphanene. Fanget i kaoset er menneskene, spilt av ekte skuespillere, som må forholde seg til stadige tornadoer av katter, mus og hunder – og etter hvert enda mer eksotiske dyr – som barker sammen.

Men til tross for et godt utgangspunkt med en ny vri på kampen mellom de klassiske rivalene, så skuffer filmen stort. Opplegget er alt for enkelt og forutsigbart. Det kommer aldri noen reelle overraskelser, og det er bare den sprø kampen mellom Tom og Jerry som bærer filmen. Dessverre er hverken Tom eller Jerry gitt en utpreget personlighet utenom det åpenbare, så også på det området er filmen litt kjedelig.

Men for all del, her er det mye sprøtt som skjer, og det er alltid moro å se tegneseriefigurer hamre løs på hverandre uten at det får særlige konsekvenser. Så dette er helt grei underholdning for barna, som sikkert vil more seg når de ser filmen.

Et godt budskap er det også. Alle karakterene er i grunn litt egoistiske i starten, men alle sammen gjør det godt igjen til slutt. I tillegg handler filmen om vennskap, for det er jo ikke helt enkelt å gjøre ting godt igjen om man krangler hele tiden.

Egnethet

Tom & Jerry er tillatt for alle og egner seg i utgangspunktet for hele familien. De fleste barn og voksne kjenner vel til de to kamphanene, og vet da at her blir det sprø tegneserieslåssing som til tider går ganske vilt for seg. Men selv om gladvoldnivået er skyhøyt, så fremstår det hele ufarlig og morsomt. Tom tåler fint å falle ned en ti-tolv etasjer uten å ta skade. Det er en del dramatikk i filmen, noe som foreldre kan ha i bakhodet om de vurderer å la de aller yngste barna se filmen.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder enkelte litt skumle scener, men da disse foregår i en humoristisk og trygg ramme blir den tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Tom & Jerry»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto: SF Studios / Warner Bros.