Torden & Magi

Belgisk animasjonsfilm, 2013, tillatt for alle

Torden & Magi

En frisk og fartsfylt animasjonsfilm som anbefales for hele familien.

Handling

En forlatt kattunge farter rundt i byen – han har ikke noe hjem, og rundt hvert hjørne lurer en ny utfordring. Når uværet bryter løs, og han i tillegg jages av en stor hund, ender han til slutt opp ved et stort, gammelt og ganske skummelt herskapshus.

Her møter han den gamle, gretne kaninen Jack og den vesle musen Magi. De vil ikke ha kattungen i huset, men heldigvis er det ikke de som bestemmer. Husverten, den gamle tryllekunstneren Laurits, ønsker kattungen velkommen med åpne armer, og gir ham navnet Torden.

Torden får det ikke helt lett i sitt nye hjem, selv om de mange hjemmelagde robotlekene til Laurits er ganske flotte. På en side vil Jack og Magi bli kvitt ham, og enda verre – nevøen til Laurits vil gjerne bli kvitt beboerne, selge huset og sende Laurits på gamlehjem.

Etter hvert utvikler det seg til et skikkelig drama, der Torden og resten av gjengen i huset må forene krefter og bruke det gamle spøkelsesaktige huset for alt det er verdt for å stoppe de utspekulerte påfunnene til nevøen.

Vurdering

”Torden & Magi” er en frisk og vellaget belgisk animasjonsfilm. Studioet bak filmen har tidligere laget filmene om Sammy’s eventyr, og det er gledelig å se at dette er deres beste produksjon så langt.

Historien er kanskje ikke den mest originale, men filmen klarer likevel å sjarmere med sine morsomme karakterer, friske tryllekunstner-triks og artige påfunn. Spesielt godt liker vi nevøen til Laurits, som er den ”onde”. Han starter rolig i sine forsøk på å tømme det gamle huset, men når han møter motstand – og i tillegg er superallergisk mot katter – blir han stadig galere og mer desperat i sine utspekulerte planer. Han er litt skummel, men aller mest veldig morsom.

Filmen formidler et greit budskap om verdien av samarbeid og det å tilhøre en familie (selv om man ikke er i slekt). Barn får også et fint innblikk i hvordan skepsis til nye som kommer inn i en etablert gruppe kan skygge over det som kan bli et flott vennskap.

Torden & Magi

Regi: Jeremy Degruson og Ben Stassen
Sjanger: Animasjon
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Belgia
Spilletid: 1t 15min
Produksjonsår: 2013

Egnethet

”Torden & Magi” er tillatt for alle, men det finnes noen litt spøkelsesaktige scener som kan bli litt i skumleste laget for de yngste. Dette er korte scener i en ellers morsom og harmløs film, så hvis de yngste har en voksen ved siden av seg skal dette gå greit. Ellers er dette en film som vi tror vil kunne appellere til hele familien med sin sjarme og sprø humor.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne animasjonsfilmen har enkelte scener som kan framstå som litt truende. Til tross for dette antas filmen ikke å være til skade for yngre barn da disse scenene er kortvarige og filmen som helhet har en lett og humoristisk grunntone.

Filmtrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten film?