Venom: Let There Be Carnage

Amerikansk actioneventyr, 2021, passer fra tolv år

ANMELDELSE: Mørk humor og store mengder action er ingrediensene i denne oppfølgeren om journalisten Eddie og hans andre alien-halvdel. Merk at det er noe mer voldelig action, heftige slåsskamper og skremmende effekter enn i tilsvarende filmer.

En enkel historie og mye artig mørk humor gjør dette til en underholdende film, men utover det har ikke filmen kvaliteter som gjør at den hever seg over gjennomsnittet av slike filmer.

Handling

Eddie og Venom har funnet det nærmeste man kan kalle en normal tilværelse etter den første Venom-filmen. Det vil si, Eddie vil ha ro og fred, mens Venom vil spise hodene til skurker. Det skaper til tider heftig krangel, men inntil videre må Venom nøye seg med kylling og sjokolade, som gir ham litt av de stoffene han trenger.

«Freden» var imidlertid ikke lenge. En gal massemorder vil gjerne gjenforenes med sin like gale barndomskjæreste, og som i den forrige filmen mener Eddie godt når massemorderen tar kontakt, men han ender opp med å rote ting til på spektakulært vis.

Dermed begynner en voldsom kamp for å redde hele byen – inkludert ekskjæresten Anne. Det hjelper heller ikke at Eddie og Venom får stadig større problemer med å gå overens.

Venom: Let There Be Carnage

Regi: Andy Serkis
Sjanger: Action, Eventyr
Skuespillere: Tom Hardy, Michelle Williams, Woody Harrelson, Naomie Harris m.fl.
Språk: Engelsk tale m/norsk tekst
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1t 37min.
Produksjonsår: 2021

Vurdering

Venom: Let There Be Carnage er en godt laget actionfilm. Effektene er heftige, og for dem som liker kombinasjonen av mørk humor og voldsomme kamper med gørrete romvesener, er dette fin underholdning. Sampillet mellom Eddie og Venom, som er avhengige av hverandre for å overleve, men som samtidig krangler hele tiden, byr på mye humor og uortodokse sprell.

Dette er en passe lang film med en enkel og grei historie som fortelles på en effektiv måte. Vi får godt innblikk i forhistorien til skurkene, og dermed forståelse for hvorfor de er klin gale. Dynamikken mellom Eddie og Venom er også spennende, og forholdet deres, samt relasjonen mellom flere av karakterene, har et greit budskap om å akseptere hverandre som man er, samt verdien av samarbeid og toleranse.

Men utover dette har ikke filmen veldig mye å by på. Hverken karakterene eller historien er veldig interessant, og i mengden av superheltfilmer når ikke denne filmen opp. Det finnes mange bedre filmer som er både morsommere og mer spennende.

Egnethet

Venom-filmene er noe dystrere enn de fleste superheltfilmer, og det er ikke mange scener uten en slags form for slåssing eller ødeleggelse. Mange av scenene viser brølende monstre med enorme tanngarder, ekle ansikter og skumle kropper. De onde karakterene fremstår som svært nådeløse, og det er flere scener med skrekkfilmeffekter. Aldersgrensen er tolv år, og kan i utgangspunktet ses av barn fra denne alderen. Men det er mulig at noen barn i denne alderen vil oppleve filmen som skummel. For barn under aldersgrensen kan dette bli for skummelt. For tenåringer og eldre ungdom kan dette være en underholdende film, dersom man liker miksen av action og denne typen mørk humor.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Filmen inneholder store mengder voldsomme actionscener og enkelte skremmende effekter. Da disse foregår innenfor et tydelig fantasiunivers får filmen aldersgrense 12 år.

Filmtrailer:

Les mer om «Venom: Let There Be Carnage»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser

Foto/trailer: SF Studios / Sony Pictures