Yakari på nye eventyr

Fransk/tysk/belgisk animasjonsfilm, 2021, anbefales for barn

Bli med gutten Yakari på et morsomt eventyr på prærien i en film som passer flott for barna.

Dette er et koselig og fint eventyr for barn med et godt budskap om å leve i fred med naturen og alt som lever.

Handling

Gutten Yakari er veldig begeistret for den flotte og ville mustangen Lille Torden, som ingen mennesker klarer å fange. Yakari vil veldig gjerne bli venner med den mytiske hesten, og en dag følger han etter Lille Torden.

Det utvikler seg snart til en lang reise og et spennende eventyr gjennom vakker og variert natur, alt fra store fossefall og høye fjell, til store vidder og gresskledde sletter. På veien får han hjelp av Store Ørn, som er Yakaris magiske totem og gir ham evnen til å snakke med alle dyr.

Men om Yakari klarer å bli vennen med Lille Torden og komme seg trygt hjem før tornadosesongen begynner, ja, det vil eventyret fortelle.

Yakari på nye eventyr

Regi: Toby Genkel, Xavier Giacometti
Sjanger: Barnefilm
Språk: Norske stemmer
Nasjonalitet: Frankrike, Tyskland, Belgia
Spilletid: 1t 22min
Produksjonsår: 2020

Vurdering

Yakari på nye eventyr er en fin tegnefilm for barn. Filmen når ikke helt opp til de beste filmene i sjangeren, til det er konseptet for enkelt, men dette er likevel en flott film som vi kan anbefale varmt for barn. Stemningen er koselig gjennom hele filmen. Det er litt humor og litt spenning, og et passende budskap.

Yakari vil gjerne være modig, og i løpet av filmen lærer han at det ikke bare innebærer å trosse fare. Den som lever i fred med alle, og gjør dem godt – det er ekte mot. Mens de andre prøver å fange Lille Torden, så prøver bare Yakari å bli vennen til den flotte hesten. Og mens andre prøver å tvinge seg til å ri på hesten, så lærer Yakari at det må man be om lov til. Så her er det mye flott om respekt for dyr, mennesker og naturen selv.

Familie, vennskap og viktigheten av å ha troen på seg selv er andre fine tema som tas opp.

Egnethet

Aldersgrensen er tillatt for alle, og filmen passer flott for barn opp til ti-elleveårsalderen. Det er litt dramatikk, men det blir aldri skummelt. Stemningen er munter og positiv gjennom hele filmen – og så lenge Store Ørn passer på blir det aldri virkelig fare på ferde.

Medietilsynets begrunnelse for aldersgrensen:

Denne filmen inneholder ingen scener som er skadelige for barn. Den blir derfor tillatt for alle.

Filmtrailer:

Les mer om «Yakari på nye eventyr»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser