Familien Robinson

Månedens strømmetips: September

Denne gangen har vi flere godbiter som egner seg til en filmkveld for hele familien.

Karsten og Petra på skattejaktKarsten og Petra på skattejakt

Karsten og Petra. Nå har de sommerferie og besøker Petras morfar på hytta. En dag på stranden finner de en mystisk gammel boks nedgravd i sanden. Det er en tidskapsel som morfar og hans venn Alfred gravde ned for mange år siden. Den inneholder noen fine ting og noe som ser ut til å være ledetråder til en skatt. Filmene om Karsten og Petra byr på fin underholdning for de yngste, og har alltid et fint budskap.
Norsk barnefilm, 2018
Anbefales for de yngste
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store, Google Play og iTunes

Ole BrummOle Brumm

Denne fargerike tegnefilmen sprudler av fortellerglede og byr på en sjarmerende og lærerik historie som anbefales på det varmeste for de yngste. Hovedbudskapet dreier seg om vennskap, felleskap og viktigheten av å samarbeide. Etter filmen vil barn sitte igjen med et tydelig bilde av hvor verdifullt det kan være å sette venner foran egne behov.
Amerikansk barnefilm, 2011 

Anbefales for barn opp til ti år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store.
Les Barnevaktens anmeldelse

Hundehotellet

Søskenparet Andi og Bruce elsker hunder, og da de snubler over et forlatt hotell får de en strålende idé. Hva med å lage et hotell for hjemløse hunder? Denne filmen passer for hele familien, og det er hundene som stjeler showet. Filmen har også et flott budskap. Barna illustrerer på en flott måte hvor verdifullt det kan være å sette andres vel foran ens egen lykke, og hvilke velsignelser det kan føre med seg. Samtidig understreker filmen at vi alle har et ansvar for å behandle løshunder og andre hjemløse dyr på en human måte.
Amerikansk familiefilm, 2009
Anbefales for alle
Tilgjengelig på HBO Nordic Toonix, Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Familien RobinsonFamilien Robinson

En genial ung oppfinner ved navn Lewis legger ut på en tidsreise for å redde fremtiden og finne familien han aldri kjente. Det blir et fartsfylt, morsomt og spennende eventyr med et fint budskap som passer for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes 

 Toy Story 3Toy Story 3

Den tredje filmen om Woody, Buzz og vennene deres byr på drama, spenning, mye humor og en stor porsjon hjertevarme. Dersom du ønsker en kinoopplevelse som vil glede hele familien, så anbefales Toy Story 3 på det varmeste. Filmen er svært godt laget og vil få deg til å le, sitre av spenning og ganske sikkert få en klump i halsen. Historien inneholder alt en god familiefilm bør ha – humor, drama, spenning, litt romantikk og et godt budskap. På Viaplay finner du for øvrig de to første filmene i serien også, og de er like gode alle filmene!
Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Pus med støvler

En visuelt flott, fartsfylt og morsom film om den sverdsvingende pusen fra Shrek-filmene. Historien er litt ujevn, men filmen er svært morsom og underholdende, og har et interessant budskap om hevn og tilgivelse.
Amerikansk komedie, 2011
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Tilbake til FremtidenTilbake til Fremtiden

Få filmer har tålt tidens tann bedre enn denne klassikeren fra 1985. Manuset er ytterst velskrevet, og filmen er så underholdende, morsom og spennende at det er en fryd. Dette er et supert filmeventyr med et gjennomtenkt budskap som passer perfekt for hele familien. Bli med Marty og Doc tilbake til fremtiden!
Amerikansk actionkomedie
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix  og som kjøpe- og leiefilm på Google Play, iTunes og Viaplay Store

Kule kidz gråter ikke

Dette er en sterk, veldig trist, men samtidig oppløftende norsk barnefilm om fotballjenta Anja, som får kreft. Filmen tar opp et alvorlig tema på en meget god måte, og anbefales for barn fra ti år. Det er modig og viktig at man vier en helaftens spillefilm til et så tøft tema som kreftsyke barn. Filmen balanserer alt det triste på en flott måte med varme, kjærlighet og gledene i livet. Filmen legger til rette for gode samtaler, vekker omtanke og gir økt innsikt i livets vanskelige sider.
Norsk drama, 2013
Anbefales fra ti år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play, og som leiefilm på Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Mary Queen of ScotsMary Queen of Scots

Sterkt og vellaget drama om maktkampen mellom det skotske og engelske hoffet på 1500-tallet. Maktkampen mellom Mary Stuart og dronning Elizabeth I er velkjent for dem som kan sin historie, og i denne filmen får vi innblikk i de samvittighetsløse konspirasjonene mellom kongelige og adelsmenn. Som et startpunkt for refleksjon og læring om engelsk historie, likestilling og maktkamp generelt, er denne filmen midt i blinken, i tillegg til at det er et drivende godt drama.
Amerikansk drama, 2019
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som kjøpefilm på Google Play Store, iTunes og Viaplay Store
Les Barnevakten anmeldelse

A Monster Calls

Conor O’Malley er en ung gutt som burde hatt en bekymringsløs og lykkelig barndom. Men han er ikke så heldig. Moren er alvorlig kreftsyk, og behandlingen har ingen effekt. De voksne holder Conor litt utenfor, men han forstår alvoret. Samtidig plages Conor på skolen, noe som gjør hverdagen enda vanskeligere. En dag våkner Conor av at treet på kirkegården utenfor har blitt et digert monster. Herfra skildres et strålende og trist drama om en ung gutts håndtering av moren alvorlige kreftsykdom. Filmen lar unge og voksne reflektere over sterke og grunnleggende spørsmål knyttet til blant annet liv og død, sannhet, skyldfølelse, mellommenneskelige forhold og sinne.
Spansk/amerikansk drama, 2016
Aldersgrense tolv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse