Gode familiefilmer på Netflix

Netflix har et enormt utvalg av filmer å velge mellom. Vi hjelper deg å finne noen av de beste filmene.

Merk at Netflix jevnlig bytter innhold, og at vi ikke kan garantere at listen alltid er oppdatert med de siste endringene. 

For de yngste (og hele hele familien)

Hokus Pokus Albert Åberg

Hokus Pokus Albert Åberg

Dette er en flott film om Albert Åberg som anbefales på det varmeste for de yngste. Filmspråket er enkelt og håndgripelig, og filmen har den sjeldne egenskap at barn kan søke den dybde som passer dem ut fra alder og modenhetsgrad. Historien blir en reise for Albert, der han utvikler seg fra en overbevisning om at han er stor nok til å ha ansvar for en hund, via en erkjennelse om at han kanskje ikke er det, for til slutt å bli en gutt som tar ekte ansvar og er ærlig med seg selv og andre.
Norsk animasjonsfilm, 2013 
Anbefales for alle 
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store. Kan også kjøpes som DVD
Les Barnevaktens anmeldelse

Min nabo Totoro

Denne tidløse tegnefilmperlen fra 1988 er en flott film om to søstre som går gjennom en vanskelig periode i livet, skildret med fantasi, varme og vakker filmkunst. Det aller beste ved filmen er at den klarer å kommunisere både til barn og voksne på samme tid. Mens voksne kan gå dypt i psykologisk forståelse av barna, kan barna reflektere over tema som søskenforhold og vennskap.
Japansk animasjonsfilm, 1988
Anbefales for alle
Les Barnevaktens anmeldelse

Smallfoot

Smallfoot

Yetiene lever lykkelig i en snø- og iskledd landsby høyt oppe i fjellene, men da unge Migo en dag ser et lite menneske, eller en «smallfoot» som de kaller dem, snus tilværelsen på hodet. Dette er en lettbeint komedie med humor, fart og spenning, men det som overrasker er den dype tematikken som tas opp. Historien har et tydelig budskap om å stille spørsmål ved det man tror man vet, tenkte selv og søke kunnskap for å finne svar. Filmen lykkes på en flott måte med å blande lettbeint underholdning og et spennende tema, og passer utmerket for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Tillatt for alle
Les Barnevaktens anmeldelse

Kikis budservice

Kikis Budservice

Det finnes to filmer om den unge heksen Kiki som starter budservice med sopelimen sin, og vi synes begge er like flotte. Én av dem finnes på Netflix, og det er en tegnefilm. Historien har et flott budskap der Kiki møter motgang, fordommer og så godt som gir opp før hun finner seg selv igjen. Det er ikke før hun har taklet alle vanskene at hun forstår hva det å ha tro på seg selv virkelig innebærer, og hvorfor moren har fortalt henne gang på gang at hun må møte verden med et smil. Filmen handler altså om å møte verden med optimisme og pågangsmot, men at man samtidig ikke kan forvente at alt vil gå helt prikkfritt.
Japansk animasjonsfilm, 1989
Anbefales for alle
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra seks år

Hugo Cabret

Filmmagi fra Martin Scorsese. Gjør deg klar for en fantasifull, spennende, morsom og rørende film som egner seg utmerket for hele familien. Hovedhistorien presenterer et mysterium som er originalt og rørende, samtidig som fortellingen krydres med fart, spenning og humor. Det finnes også flere lag av mening formidlet ved hjelp av rik symbolbruk, samt noen morsomme historiske referanser. Hovedbudskapet handler blant annet om å finne sitt formål i livet. Hugo elsker å reparere mekaniske ting, men det han egentlig vil reparere er sin egen sorg og ensomhet. Når han får sjansen til å reparere et annet menneskes sorg, åpner det seg en mulighet for at han selv også kan få det bedre – om enn på en litt annen måte enn han hadde tenkt seg.
Amerikansk drama, 2011 
Anbefales fra syv år 
Les Barnevakten anmeldelse

Arriettas hemmelige verden

Historien om vesle Arrietta er en hjertevarmende perle av en film. Historien beskriver vennskapet mellom den bittelille lånerjenta Arrietta og menneskegutten Johs, som innledes med forsiktig tilnærming, og som utvikler seg til et ubrytelig bånd der begge gir hverandre mot og beskyttelse. Filmen er forseggjort ned til siste detalj, og har et flott budskap og en fascinerende historie.
Japansk tegnefilm, 2011
Anbefales fra seks år
Les Barnevaktens anmeldelse

Paddington

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Strålende animasjon, hjertevarme og herlig humor gjør dette til en super familiefilm.
Fransk/britisk/canadisk familiefilm, 2014 
Anbefales fra syv år 
Les Barnevaktens anmeldelse
Den like gode oppfølgeren er også på Netflix.
Les vår anmeldelse av Paddington 2

Hotell Transylvania

Hotel Transylvania

Grev Dracula, eller Drac som han kalles, er litt skummel, men aller mest morsom. Denne filmen blander humor og underholdning med skrekkfilmelementer, men her er selv de skumleste monstrene egentlig bare snille. Dette er en film som barn ned til syv år kan se, men det kan være lurt å fortelle dem at starten av filmen er litt skummel.
Amerikansk animasjonsfilm, 2012
Anbefales fra syv år

Les Barnevaktens anmeldelse
Filmen har også en oppfølger fra 2015 som også er på Netflix.
Les vår anmeldelse av Hotel Transylvania 2

Det regner kjøttboller

Den unge og ambisiøse Flint Lockwood finner opp en maskin som får det til å regne mat, men når maskinen løper løpsk må han redde verden fra en storm med gigantiske kjøttboller. Dette er en underholdende film med et godt og morsomt budskap som anbefales for barn fra syv år. Historien utvikler seg til å bli en artig parodi på katastrofefilm-sjangeren, og en stadig strøm av vitser, pussige innfall og en rekke sære karakterer fører til at filmen aldri har et kjedelig øyeblikk.
Amerikansk animasjonsfilm, 2009
Anbefales fra syv år
Les Barnevaktens anmeldelse

Chihiro og heksene

Hayao Miazaki sitt Oscar-belønnete mesterverk regnes som en av de beste animasjonsfilmene som er laget, og passer for hele familien. Filmen har håndtegnet animasjon av ypperste klasse, der alle elementer er nøye gjennomtenkt og hvert bilde oppleves som et forseggjort kunstverk. Verdenen Chihiro opplever er underfundig, rar og original, og historien er litt skummel samtidig som den er barnevennlig. Karakterene er et kapittel for seg – alle har mange lag i seg, og flere går fra å være litt ekle til å bli Chihiros venner. Filmen åpner for undring og refleksjon, og den tør å ta opp tema som åndeliv, grådighet og vanskeligstilte liv.
Japansk tegnefilm, 2001
Anbefales fra syv år
Les Barnevaktens anmeldelse

Doktor Proktors Prompepulver

Doktor Proktors Prompepulverer basert på Jo Nesbøs barnebok med samme navn, og det er tydelig at det står en dyktig forfatter bak historien. Her presenteres vi for et helstøpt univers, der man ved hjelp av et helsprøtt premiss, sjarmerende og morsomme karakterer og akkurat passe absurde slemminger skaper et fengslende og veldig underholdende eventyr.
Norsk komedie, 2013
Anbefales fra syv år
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra ni år

Prinsesse Mononoke

Prinsesse Mononoke

Imponerende animasjon og viktig tematikk om jordens økosystem gjør denne filmen til en like god filmopplevelse som ved premieren for 20 år siden. Denne episke japanske tegnefilmen er ikke for de yngste, men for barn fra ni år anbefales den på det varmeste. Historien er fundert på en kritikk av menneskets utnyttelse av naturen. Sentralt i historien står en landsby som utvinner jern, og den drives av en nådeløs, men også godhjertet kvinne. Hun har gitt de svakeste i samfunnet et nytt liv og ny mening med tilværelsen, men samtidig viker hun ikke for noe i sin visjon om å utnytte naturen for menneskets vinning. Dette går ut over dyrene, som hater kvinnen og hennes landsby. Denne kvinnen, og stort sett hele persongalleriet, er skildret med en slik flersidighet – der ingenting er bare ondt og godt, eller rett og galt. Vi får presentert en problemstilling, denne settes på spissen, og så kan vi selv reflektere over hva vi synes om problematikken. Det er sjelden man møter fortellinger av denne kvaliteten på film.
Japansk animasjonsfilm, 1997
Anbefales fra ni år
Les Barnevaktens anmeldelse

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle

Når fire vidt forskjellige ungdommer må sitte igjen på skolen, så blir det starten på et vanvittig eventyr i en farlig jungelverden. I kjelleren finner de nemlig et gammelt videospill som sender dem inn i et dataspill der gruppen må samarbeide for å heve en grusom forbannelse og komme seg hjem igjen. Denne filmen er nøyaktig det den gir seg ut for å være – et uhøytidelig og urealistisk eventyr laget for å more sitt publikum. Men i tillegg finnes det også et fint budskap.
Amerikansk actioneventyr, 2017  
Anbefales fra ni år 
Les Barnevaktens anmeldelse

Fortellingen om prinsesse Kaguya

Denne japanske tegnefilmen er en vakker film som formidler et viktig budskap om identitet og menneskelighet. Først og fremst handler det om hvem vi er, dypest inne. Prinsessens skjebne får oss til å tenke over noen interessante spørsmål – hva former oss, hva fanger oss, hva kan vi gi etter på og kan vi egentlig endre hvem vi er – innerst inne? Dette er også imponerende filmatisk kunstverk. Med myk strek og akvarelltegninger skildres en verden der magi og realisme møtes i skjønn forening. Lydbildet og musikken forsterker stemningen, og trekker oss inn i eventyret som fortelles i et rolig og avbalansert tempo. Aldersgrensen er syv får, men egentlig passer den best for litt eldre barn og ungdom.
Japansk animasjonsfilm, 2013
Anbefales fra syv år
Les Barnevaktens anmeldelse

Rango

Dette er en annerledes og underholdende animasjonsfilm. Budskapet er mangfoldig, historien er en frisk miks av elementer fra store klassikerne i filmhistorien og den egner seg for både unge og gamle. Det vil si, filmen er litt skummel til tider, så den egner seg ikke for de yngste barna.
Amerikansk komedie, 2011
Aldersgrense seks år
Les Barnevaktens anmeldelse

Grease

Grease

I sommerferien møter en snill pike en tøff kjekkas med talent på dansegulvet. Spørsmålet er om forelskelsen blir noe av når skolen starter. Denne klassiske musikalen fra 1978 er en hyllest til 1950-tallet, og samtidig en tidløs film som passer for flere generasjoner.
Amerikansk musikal, 1978
Anbefales fra syv år

Ungdom

Tower Heist

En gruppe vanlige arbeidere er blitt svindlet. For å rette opp uretten må de lure seg forbi det mest avanserte sikkerhetssystemet som finnes, bryte seg inn i en stor skyskraper og stjele mangfoldige millioner dollar. I kategorien «popcornfilm» scorer denne filmen høyt – kvalitetsmessig kunne den vært bedre, men underholdningsverdien er høy.
Amerikansk komedie, 2011
Anbefales fra elleve år
Les Barnevaktens anmeldelse

The Post

The Post

The Post er et intenst drama om USAs første kvinnelige eier og avisutgiver Katharine Graham i The Washington Post, og hennes redaktør Ben Bradlee gjennom noen kritiske måneder i 1971. Filmen skildrer avisens avsløring av hvordan den amerikanske regjeringens massive dekkoperasjon gjennom tre tiår og fire presidenter systematisk førte det amerikanske folk og verden forøvrig bak lyset angående sin militære innblandingen i Vietnam. Filmen har noen sterke krigsskildringer og egner seg for ungdom og voksne.
Amerikansk drama, 2017
Anbefales fra tolv år

Mean Girls

Mean Girls

Når tenåringsjenten Cady flytter hjem til USA etter å ha bodd i Afrika i mange år, oppdager hun at high school kan være mye mer krevende enn den villeste villmark. Denne klassiske tenåringskomedien er svært morsom og treffer ungdoms hverdag midt på spikeren med bitende satire og aktuell tematikk. Ved hjelp av komikk og overdrivelser klatrer denne filmen på en flott måte å vise ungdommers identitetssøken, usikkerhet og sosiale utforsking. Filmen viser den destruktive kraften til blant annet sosiale klikker, baksnakking og utestengelse, og samtidig hvordan man kan ordne opp og lære av sine feil. Merk at filmen har mye ufint språk, seksuelle referanser og viser alkoholforbruk og noe slåssing. På den annen side er alt dette skildret med komediens overdrevne virkemidler, så filmen fremstår som passende for ungdom, som er målgruppen for denne filmen.
Amerikansk komedie, 2014
Anbefales fra 13 år

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Salmander Fisle er tilbake i et nytt actionfylt eventyr fra magiens verden, der vi møter flere av de kjente karakterene fra Harry Potter-universet. Filmen er svært dramatisk, og anbefales ikke for barn under tolv år. Det bygges opp til et episk drama i dette vellagde actioneventyret som byr på action, spenning, drama og en fin dose humor. Samtidig tar filmen opp en spennende tematikk som kan stimulere til refleksjon. Historiens kjerne dreier seg om mennesker som splittes fra hverandre; familier, venner og kjærester som føres eller dras i ulike retninger – enten frivillig, gjennom løfter om eller tro på noe bedre, eller bare livets tilfeldigheter. Men selv om man er skilt fra hverandre så er båndene så godt som ubrytelige – man er evig knyttet sammen gjennom familie, kjærlighet eller lojalitet. En persons skjebne skapes gjennom livets gang, og selv om man tar ulike veier og kan bli stemplet som «god» eller «ond», så startet man aldri slik. Alt dette er spennende tematikk som kan stimulere til økt refleksjon om menneskets natur, måten vi båssetter hverandre og mer generelle betraktninger om lojalitet, tro og kjærlighet.
Amerikansk actioneventyr, 2018
Anbefales fra tolv år
Les Barnevaktrens anmeldelse

De urørlige

De urørlige

Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned og skal ansette en ny pleieassistent. Driss søker jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Et usannsynlig vennskap oppstår i denne oppløftende komedien om vennskap, tillit og menneskelige muligheter. Filmen er kritikerrost og har gått sin seiersgang over hele verden.
Fransk drama, 2011
Aldersgrense syv år, passer best for ungdom og voksne

Livets lyse side

Livets lyse side

Jack Nicholson briljerer i rollen som Melvin, en gretten forfatter som lider av tvangsnevroser og ikke har mye til overs for menneskeheten. Men livet hans tar en uventet vending når han tvinges til å bli kjent med sin homofile nabo og servitrisen på sitt faste lunsjsted.
Amerikansk dramakomedie, 1997
Anbefales fra elleve år

Twilight-serien

Historien om Bella og trekantdramaet mellom henne, vampyren Edward og varulven Jacob har begeistret ungdom over hele verden. Den vellykkede filmatiseringen av hele bokserien er nå tilgjengelig på Viaplay.
Amerikansk filmserie, 2008-2012
Anbefales fra tolv år
Les Barnevaktens anmeldelser av Twilight-filmene

The Hunger Games-serien er også tilgjengelig på Netflix.
Les Barnevaktens anmeldelser av The Hunger Games-filmene


Flere tips hver uke: Ønsker du tips og nyheter tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.