Gode familiefilmer på HBO Max

Strømmetjenesten HBO Max byr på en rekke flotte filmer for barn, unge og hele familien. Vi hjelper deg å finne de gode titlene til filmkvelden.

Annonse


Oppdatert 14. oktober 2022: Merk at HBO Max jevnlig bytter innhold og at vi ikke kan garantere at listen alltid er oppdatert med de siste endringene.

For de yngste

Dyrene i Hakkebakkeskogen

Norsk barnefilm, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales for hele familien

Thorbjørn Egners klassiker formidles på en flott måte med sang, humor og litt spenning i denne vellagede animasjonsfilmen. Filmen har en flott og karakteristisk stil, og balanserer fint mellom drama, musikal og komedie. Det er veldig kjekt å se pepperkakebakesangen og alle de andre klassiske sangene. Og Mikkel Rev har en akkurat passe blanding mellom slem og snill.
Les Barnevaktens anmeldelse

Smallfoot

Smallfoot

Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Passer for hele familien

Yetiene lever lykkelig i en snø- og iskledd landsby høyt oppe i fjellene, men da unge Migo en dag ser et lite menneske, eller en «smallfoot» som de kaller dem, snus tilværelsen på hodet. Dette er en lettbeint komedie med humor, fart og spenning, men det som overrasker er den dype tematikken som tas opp. Historien har et tydelig budskap om å stille spørsmål ved det man tror man vet, tenkte selv og søke kunnskap for å finne svar. Filmen lykkes på en flott måte med å blande lettbeint underholdning og et spennende tema, og passer utmerket for hele familien.
Les Barnevaktens anmeldelse

Bamse og Tyvenes by

Bamse og Tyvenes by

Svensk animasjonsfilm, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales for barn

I landsbyen til Bamse hersker idyllen. Bamse og vennen Lille Hopp planlegger bursdagsfest for Skallmann, og alle er inviterte. Men det finnes én lurendreier. Snart har Reinart Rev lurt noen gamle tyver med på sin onde plan – å kidnappe Farmor slik at hun ikke kan lage dunderhonning som gjør Bamse sterk, og så kapre toget med verdens største godteritransport. Bamse og Tyvenes by er en kort og passe spennende tegnefilm for de yngste. Filmen handler egentlig om hvor lett det er å gjøre dumme ting hvis man ikke får være med, og hvor viktig og bra det er å ha mange og gode venner.
Les Barnevaktens anmeldelse

Annie

Annie

Amerikansk musikal, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales for alle

Hele familien kan kose seg med flotte sangnummer og et sjarmerende filmunivers i denne moderniseringen av den kjente musikalen. Filmen har så mange scener med god stemning at her er det bare å sette seg godt til rette og bli smittet av gleden. Vi savner imidlertid litt reell motgang for Annie, slik at historien fikk mer tyngde og vår sympati ble dypere.
Les Barnevaktens anmeldelse

Happy Feet 1&2

Amerikanske animasjonsfilmer, 2006/2011
Barnevaktens vurdering: Tillatt for alle. Happy Feet 2 passer aller best fra seks år.

Filmene om den steppeglade pingvinen Mumle og maken hans Gloria byr på god stemning, sang, vitser og en passe dose spenning. Happy Feet har et sterkt miljøpolitisk budskap, samtidig som Mumle blir tvunget til å gå sine egne veier for å utvikle seg og i neste omgang føre hele pingvinflokken videre. I Happy Feet 2 utløses krisen av en tilfeldig naturkatastrofe, ikke av hensynsløs politikk – og oppfølgeren har ikke helt den samme kvaliteten.
Les Barnevaktens anmeldelse av Happy Feet 2

Yogi Bjørn

Yogi Bjørn

Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Barnevaktens vurdering: Passer for barn

Historien om Yogi Bjørn er til tider pinlig enkel og klisjéfylt, men til tross for store svakheter er dette også en morsom og underholdende film for barn.  Yogi er en flott karakter, og de mange sprø innfallene hans er fornøyelige. I tillegg har filmen et godt budskap. Filmen fremmer tydelig hvor viktig det er å bevare naturen, samtidig hvor flott det kan være å reise på familietur eller piknik ute i skog og mark.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra seks år

Paddington

Fransk/britisk/canadisk familiefilm, 2014 
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra syv år

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Strålende animasjon, hjertevarme og herlig humor gjør dette til en super familiefilm.
Les Barnevaktens anmeldelse

Legofilmen

Australsk/amerikansk animasjonsfilm, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Legofilmen har en spennende historie, karakterene fungerer godt, og det er mange morsomme referanser og fantasifulle landskaper. I hovedpersonen Emmets kamp mot den onde diktatoren blir tilskueren kastet rundt mellom forskjellige LEGO-verdener, befolket av cowboyer, trollmenn, astronauter, pirater og superhelter i en skjønn forening. Det er en fornøyelse å være vitne til denne fantasien. Ikke bare er den fin å se på, den driver også historien fremover, og gjør den velkjente kampen mellom de gode og de onde litt mindre forutsigbar, når man ofte blir overrasket over hvilken dreining universet tar.
Les Barnevakten anmeldelse

Milo – Månens vokter (Mune: Guardian of the Moon)

Milo - Månens vokter

Fransk animasjonsfilm, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Dette er en ambisiøs fransk tegnefilm som tar for seg verdens store spørsmål om det onde og det gode. Gir både barn og voksne noe å tenke på, samtidig som den er spennende. Historien tar for seg hele universets tilblivelse og eksistens, og gir oss innblikk i enkeltmenneskers skjebner og viser hvordan enkeltpersoner må våge å møte utfordringer for at verden skal være et godt sted for alle. Samtidig er alt tilpasset barn og deres fantasi, og presentert med vakker animasjon.
Les Barnevaktens anmeldelse

Polarekspressen

Polarekspressen

Amerikansk animasjonsfilm, 2004
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Chris er i ferd med å miste troen på julenissen, men på julekvelden stopper et skinnende, svart tog utenfor huset hans. Konduktøren inviterer ham med på det som skal bli en fantastisk reise, og som fjerner all tvil hos Chris på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte. Denne filmen er basert på Chris Van Allburgs fantasifulle julefortelling, og kan smelte hjertet til den mest hardbarka realist. Polarekspressen har et vakkert budskap om tro, verdien av vennskap, respekt for andre, mot og det gode i å være snill mot andre. Historien formidler at julens ånd ligger i hjertet, og alle karakterene fremstår som gode forbilder.

Den fantastiske Mikkel Rev (Fantastic Mr. Fox)

Amerikansk animasjonsfilm, 2009
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Denne dukkefilmen er en original og underholdende tolkning av den kjente barneboken til Roald Dahl. Det er ingen typisk familiefilm, og vil kanskje ha størst appell blant voksne, men filmen er god og anbefales for barn fra seks år. Filmen er flott laget, der stop-motion teknikk er blitt brukt for å gi de håndlagde dukkene liv. I tillegg er budskapet om den arrogante rakkeren Mikkel Rev som til slutt innser at han trenger hjelp og støtte for å rette opp i kaoset han skaper, svært godt og lærerikt.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra ni år

Lego Batman-filmen

Lego Batman-filmen

Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Barnevaktens vurdering: Aldersgrense seks år, anbefales fra ni år

Befriende useriøs og absurd komedie, der Lego-universet gir anledning til å fortelle en historie som tar fullstendig av. Men filmen har også et budskap som gjør den til mer enn bare underholdning. Alt de sprøe som skjer har utgangspunkt i en dyp sårhet i Batman – han mistet foreldrene sine som barn og er nå helt alene i verden, med unntak av tjeneren Alfred. Samtidig har han et oppblåst ego som fører til at han stenger alle andre ute. Og det er bare ved å forandre seg og åpne seg opp for samarbeid, vennskap og en ny familie at han kan redde Gotham.
Les Barnevaktens anmeldelse

Mia and the white Lion

Mia and the White Lion

Fransk drama, 2018
Anbefales fra ni år

Denne filmen om unge Mia, som utvikler et spesielt forhold til den hvite løven Charlie under oppveksten i Afrika, er en super film for dyreglade barn og unge. Det er lett å forstå verdien av å beskytte et rikt dyreliv, og det vil nok være mange barn og unge som blir mer bevisste og engasjerte i dyrevernspørsmål etter å ha sett Mias hjertevarmende og engasjerende kamp for å redde Charlie.
Les Barnevaktens anmeldelse

Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: Welcome to the Jungle

Amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år 

Når fire vidt forskjellige ungdommer må sitte igjen på skolen, så blir det starten på et vanvittig eventyr i en farlig jungelverden. I kjelleren finner de nemlig et gammelt videospill som sender dem inn i et dataspill der gruppen må samarbeide for å heve en grusom forbannelse og komme seg hjem igjen. Dette er et uhøytidelig og urealistisk eventyr laget for å more sitt publikum. Men i tillegg finnes det også et fint budskap.
Les Barnevaktens anmeldelse av Jumanji: Welcome to the Jungle

Jumanji: The Next Level

Jumanji: The Next Level

Amerikanske actioneventyr, 2017/2019  
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år 

Når fire vidt forskjellige ungdommer må sitte igjen på skolen, så blir det starten på et vanvittig eventyr i en farlig jungelverden. I kjelleren finner de nemlig et gammelt videospill som sender dem inn i et dataspill der gruppen må samarbeide for å komme seg ut av dataspillet og hjem igjen.Dette er et uhøytidelig eventyr som ikke gir seg ut for å være noe mer enn det er – lettbeint underholdning med mye humor, spenning og farer som må overvinnes. Konseptet med å være fanget i et dataspill, der spillets regler må følges for å overleve, fungerer utmerket, og det lages mye moro ut av typiske ting man møter i en spillverden. I tillegg finnes det også et fint budskap om vennskap, lagarbeid og lojalitet.
Les Barnevaktens anmeldelse

Kon-Tiki

Norsk drama, 2012
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Historien om Thor Heyerdahls fantastiske ferd over Stillehavet er blitt et storslått, spennende og visuelt imponerende eventyr. Bildene er fantastisk flotte, og havet fremstår som en mektig, uendelig vakker og til tider nådeløs naturkraft. Barn og unge kan lære mye verdifullt om bragden til Heyerdahl, men merk at filmskaperne har tatt seg friheter i forhold til hva som virkelig skjedde.
Les Barnevaktens anmeldelse

Kongens nei

Norsk drama, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Dette er en sterk beskrivelse av noen av de viktigste døgnene i Norges historie. I denne filmen følger vi de dramatiske timene rundt 9. april, da Tyskland invaderte Norge og Norges regjering måtte ta stilling til hvordan de skulle håndtere situasjonen – kapitulere og legge seg under Tyskland frivillig, eller erklære krig. Kongens nei til tyskerne er en svært viktig hendelse i det norske demokratiets historie, og filmen viser hvordan Kong Haakon VII må ta svært bevisste valg ut fra hva som er hans rolle i samfunnet. Dramaet er lavmælt skildret, med forholdsvis lite action og mer fokus på personlige beskrivelser. Måten Haakon blir skildret som et helt menneske, med alt fra sine ryggproblemer til sin store omsorg for barn, er gjort på en varm og rørende måte – og mesterlig spilt av Jesper Christensen.
Les Barnevaktens anmeldelse

Corpse Bride

Corpse Bride

Amerikansk animasjonsfilm, 2005
Aldersgrense syv år

Victor virvles inn i en underverden av levende døde når en misforståelse tvinger ham til å gifte seg med makabre Corpse Bride. Han er fast bestemt på at ingenting skal holde ham adskilt fra sin sanne elskede, som er forlatt i de levendes verden. Tim Burton har laget en skummel, morsom og romantisk film. Denne filmen har syv års aldersgrense og egnethet ungdom/voksen.
Les mer på Filmweb 

The Lunchbox

Indisk/fransk/tysk dramakomedie, 2013
Barnevaktens vurdering: Anbefales for ungdom og voksne

Bare én av en million lunsjbokser i Mumbais 120 år gamle lunsjbokssystem leveres til feil adresse. The Lunchbox er historien om denne ene feilleveringen, som fører til at aldrende Saajan og den unge husmoren Ila knytter kontakt. De begynner å sende lapper til hverandre gjennom lunsjboksene, og bygger opp et forhold og en fantasiverden som ly mot sitt eget hverdagsfengsel og Mumbais travle gater. En fantasiverden så forlokkende at den truer med å ta over for deres virkelige liv. Dette er en perle av en film som har gått sin seiersgang verden over. Filmen er varm, subtil, romantisk og tankevekkende – og er super for familien å se sammen.
Les Barnevaktens anmeldelse

Harry Potter-serien

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1

På HBO Max finner du hele serien med Harry Potter-filmene.

Harry Potter og de vises stein (2001)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og mysteriekammeret (2002)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og fangen fra Azkaban (2003)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og ildbegeret (2005)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og Føniksordenen (2006)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og halvblodsprinsen (2008)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevaktens anmeldelse

Harry Potter og Dødstalismanene – del 1 (2010)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevakten anmeldelse

Harry Potter og Dødstalismanene – del 2 (2011)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevakten anmeldelse

Fra tolv år

De urørlige (Intouchables)

De urørlige

Fransk drama, 2011
Barnevaktens vurdering: Passer best for ungdom og voksne

Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned og skal ansette en ny pleieassistent. Driss søker jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Et usannsynlig vennskap oppstår i denne oppløftende komedien om vennskap, tillit og menneskelige muligheter. Filmen er kritikerrost og har gått sin seiersgang over hele verden.

Til Huttetuenes land (Where The Wild Things Are)

Til Huttetuenes land

Amerikansk dramaeventyr, 2009
Barnevaktens vurdering: Anbefales for ungdom

Når problemene blir for store flykter Max til fantasiens verden, men også der er det vanskelig å skape lykke. Denne filmen har stor dybde og gir et flott innblikk i barns psykologi. «Til Huttetuenes land» er basert på en illustrert barnebok av Maurice Sendak, som til tross for at den bare inneholder ti setninger regnes som et mesterverk i amerikansk barnelitteratur.
Les Barnevaktens anmeldelse

Amundsen

Amundsen

Norsk drama, 2019
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Dette er en kald film. Scenene fra isødet knaker av kulde, og personskildringen er like kald. Her tegnes et bilde av en sterk, sta og til tider nådeløs mann. Historien fortelles fra brorens perspektiv, noe som åpner for at vi kan reflektere og gjøre egne resonnement om Amundsen som person. Filmen handler om en viktig og stolt del av Norges historie, og egner seg utmerket for ungdom.
Les Barnevaktens anmeldelse

Marley and Me

Amerikansk dramakomedie, 2008
Barnevaktens vurdering: Anbefales for ungdom

John og Jenny Grogan starter et nytt liv i Florida. De skaffer seg valpen Marley, og han er en ustyrlig krabat som vil prege livene deres for alltid. Historien er litt ufokusert, men sett under ett er dette en morsom og rørende dramakomedie med et godt budskap om at det ikke alltid er den eller det som gjør livet lett å leve som er årsaken til de aller beste tingene som skjer i livet.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fabeldyr og hvor de er å finne

Fabeldyr og hvor de er å finne

Amerikansk/britisk eventyrfilm, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 12 år

Historien om Salamander Fisle og hans strabaser med fabeldyr i New York er blitt et knakende godt actioneventyr. Anbefales for barn fra tolv år, og for eldre ungdom og voksne likeså. Filmen er basert på boken med samme navn, og historien finner sted 70 år før Harry Potter sine år på Galtvort.
Les Barnevaktens anmeldelse
Oppfølgerne fra 2018 og 2022 er også på HBO Max
Les Barnevaktens anmeldelse av Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser
Les Barnevaktens anmeldelse av Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter

Dune

Amerikansk eventyr, 2021
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

Regissør Denis Villeneuve har med stilsikker hånd skapt et filmunivers som egner seg svært godt på det store lerretet. Man formelig føler sanden trenge seg inn over alt – skildringen av ørkenen er intens og fascinerende på samme tid. Fargekoloritt, musikk – hele stemningen i filmen er gjennomført fra start til slutt. Det er et dystert fremtidsscenario som skildres, og som et særegent eventyrunivers er Dune et flott eksempel på god filmkunst. Det legges opp til en episk saga i denne svært vellagede storfilmen, men vi synes imidlertid ikke dramaet er veldig engasjerende. Filmen passer nok best for ungdom og voksne som kjenner til universet, karakterene og de ulike grupperingene fra før. Aldersgrensen er tolv år, og vær oppmerksom på at stemningen er dyster og at filmen inneholder en rekke volds- og drapsskildringer.
Les Barnevaktens anmeldelse

Wonder Woman

Wonder Woman

Amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Wonder Woman gjør det god science fiction skal gjøre; fortelle oss noe om den virkelige verden gjennom et underholdende fantasiunivers. Denne antikrigsfilmen gir et spennende innblikk i menneskets natur og ikke minst den kvinnelige hovedpersonens blanding av sårbarhet og styrke. Dette er en meget god superheltfilm, og den viser at kvinnelige helter er det for få av.
Les Barnevaktens anmeldelse

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

Amerikansk actioneventyr, 2021
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Spennende og engasjerende superheltfilm der Wonder Woman må redde verden fra kaos og ødeleggelse i fargerike 1984. Filmen har et godt budskap om verdien av sannhet, det å det å være ærlig med seg selv og akseptere realitetene i hvem man er og hva man gjør. I tillegg skildres Diana (Wonder Woman) med en blanding av sårbarhet og styrke, og det er dype personlige ønsker og valg som utgjør vendepunktene i historien. Denne noe mer komplekse og virkelighetsnære hovedpersonen hever filmene om Wonder Woman over de fleste av de andre superheltfilmene. Anbefales for superheltfans fra tolv år.
Les Barnevaktens anmeldelse

The Karate Kid

Amerikansk sportsdrama, 2010
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

The Karate Kid er Harald Zwart sin nyinnspilling av klassikeren med samme navn fra 1984, en film som de fleste som var unge på den tiden husker. Resultatet er blitt en godt laget film som helt sikkert vil begeistre dagens ungdom. Historien er i stor grad den samme som i originalen, men samtidig er en rekke elementer blitt fornyet, slik at filmen fremstår som friskere og smartere enn de fleste nyinnspillinger. Filmens tema fokuserer i stor grad på den indre kampen i Dre. Den unge gutten må tilpasse seg et land med et nytt språk, en helt annen kultur og en tilværelse der han nesten ikke har noen venner. Men Dre har stor indre styrke, og etter hvert som vennskapen med Mr. Han utvikler seg lærer Dre mer enn Kung Fu. Han forstår at han styrer sin egen skjebne, og det er opp til ham selv om han vil gi opp eller om han vil kjempe for å vinne den respekten han fortjener.
Les Barnevaktens anmeldelse

San Andreas

Amerikansk actionfilm, 2015
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

San Andreas er en heftig og vellaget katastrofefilm. Den første timen av filmen har en god oppbygging og intensitet, der vi presenteres for hovedpersonene og deres historie samtidig som naturkatastrofen er i emning. Dessverre klarer ikke historien å holde på nerven hele veien, og etter hvert får forholdet mellom hovedpersonen Raymond Gaines og familien mer plass. Det kunne gitt historien dybde, men her har man valgt løsninger som er brukt et utall ganger tidligere – og som oppleves overtydelige og enkle. Som lettbeint underholdning er dette god underholdning, samtidig som filmen kan danne grunnlag for refleksjon og samtale om naturens krefter og vår håndtering av katastrofer.
Les Barnevaktens anmeldelse

Spider-Man

Amerikansk actioneventyr, 2002
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Det har ikke manglet på Spider-Man-filmer de siste 20 årene, men favoritten vår er fortsatt Spider-Man fra 2002. Regissør Sam Raimi gjør et solid manus til en flott actionfilm med en Tobey Maguire som passer perfekt i hovedrollen. Resultatet er en film som tilbyr en flott miks av tegneserieaktig spenning, action og humor, og det mangler heller ikke på et godt budskap – hvem glemmer vel sitatet «with great power comes great responsibility»?

Den store Gatsby

Amerikansk drama, 2013
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Regissør Baz Luhrmann er kjent for sine overdådige og velkoreograferte filmer, og i The Great Gatsby ser vi en regissør som mestrer sin sjanger til det fulle. Det innebærer at realisme er mindre viktig enn stil – noe som slår mot oss i de storslåtte festscenene, der hip-hop og annen moderne musikk krasjer sammen med 1920-tallets kultur og kostymer i et overdådig og fengslende show. Det hele er et fyrverkeri av en filmopplevelse. Luhrmann er trofast mot store deler av boken, men det er ikke til å komme unna at den energiske stemningen overskygger noe av dramaet.
Les Barnevaktens anmeldelse

King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword

Australsk/amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales for ungdom

Dette actioneventyret er en visuell fryd som anbefales for ungdom, selv om handlinger er noe formelpreget. Det er en klassisk «tilblivelseshistorie», der Arthur gjennom personlig utvikling og kamptrening går fra å være en utspekulert gategutt til å bli en klok konge som kjemper for sitt folk og nasjonen som helhet.
Les Barnevaktens anmeldelse

Sonja

Sonja

Norsk drama, 2018
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

I 1936 ligger verden for føttene til Sonia Henie. Hun er olympisk mester og tidenes største kunstløper. Etter å ha møtt en amerikansk investor bestemmer hun seg for å dra til Hollywood, og innen kort tid har hun både fått filmkontrakt og et populært skøyteshow. «Sonja» er en vellaget film med som har nerve og drama, men vi synes filmen har et noe ensidig fokus på den mørke siden ved Sonja Henie, både som person og som berømt stjerne. V i får aldri et dypere blikk inn i hva som driver Sonja som menneske. Men skuespillerprestasjonene er solide, og personskildringene er godt gjennomført.
Les Barnevaktens anmeldelse

Den 12. mann

Norsk drama, 2017
Aldersgrense 12 år

I mars 1943 blir skuta Brattholm angitt og tatt i arrest av tyskerne. Av mannskapet er det bare Jan Baalsrud som unnslipper, og en legendarisk flukt begynner. Harald Zwarts vellagede film fra 2017 bærer mer preg av å være actionunderholdning enn et nyansert drama, og har en rekke fantastiske scener med norsk vinterlandskap.

Kong: Skull Island

Kong: Skull Island

Amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

Denne filmen er en actionfest fra begynnelse til slutt, og dersom man liker fartsfylt blanding av spenning og vanvittige kampscener med enorme fantasiskapninger, så er dette midt i blinken. Budskap er det ikke så mye av, men av og til er det greit å se en film som ikke gir seg ut for å være noe mer enn det den er.
Les Barnevaktens anmeldelse

Du finner også filmene i Ringenes Herre-trilogien på HBO Max.

Fra 15 år

Vi tar også med to gode norske katastrofefilmer med 15 års aldersgrense som er tilgjengelige på HBO Max, hentet fra Barnevaktens store database med filmanmeldelser.

Bølgen

Norsk drama, 2015
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 15 år

Spesielt første del av Bølgen er til å få gåsehud av. I et rolig tempo bygges historien opp mot katastrofen som vi vet vil komme. Dette er gjort på ypperlig vis, og filmskaperne har ikke falt for fristelsen å innføre en «skurk» eller unødvendig action. I stedet er det Kristian sitt forhold til familien og hans kunnskapsrike nærhet til fjellet det fokuseres på. Det fungerer utmerket og gir historien et meningsfylt og personlig perspektiv. Og så kommer denne bølgen da, og plutselig er det ti minutter til den 80 meter høye muren av vann dundrer inn i bygden.
Les Barnevaktens anmeldelse

Skjelvet

Skjelvet

Norsk spenningsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 15 år

Skjelvet er en original, velskrevet og til tider strålende spenningsfilm med fantastiske spesialeffekter. Siste del av filmen imponerer stort, og er til tider bedre enn megabudsjettfilmene fra Hollywood. Det er ikke alle trådene i historien som knyttes sammen like godt, men for underholdningens del betyr dette lite.
Les Barnevaktens anmeldelse