Gode familiefilmer på HBO Max

Strømmetjenesten HBO Max byr på en rekke flotte filmer for barn, unge og hele familien. Vi hjelper deg å finne de gode titlene til filmkvelden.

Annonse


Oppdatert 10. november 2023: Merk at HBO Max jevnlig bytter innhold og at vi ikke kan garantere at listen alltid er oppdatert med de siste endringene.

For de yngste

Smallfoot

Smallfoot

Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Passer for hele familien

Yetiene lever lykkelig i en snø- og iskledd landsby høyt oppe i fjellene, men da unge Migo en dag ser et lite menneske, eller en «smallfoot» som de kaller dem, snus tilværelsen på hodet. Dette er en lettbeint komedie med humor, fart og spenning, men det som overrasker er den dype tematikken som tas opp. Historien har et tydelig budskap om å stille spørsmål ved det man tror man vet, tenkte selv og søke kunnskap for å finne svar. Filmen lykkes på en flott måte med å blande lettbeint underholdning og et spennende tema, og passer utmerket for hele familien.
Les Barnevaktens anmeldelse

Happy Feet 1&2

Amerikanske animasjonsfilmer, 2006/2011
Barnevaktens vurdering: Tillatt for alle. Happy Feet 2 passer aller best fra seks år.

Filmene om den steppeglade pingvinen Mumle og maken hans Gloria byr på god stemning, sang, vitser og en passe dose spenning. Happy Feet har et sterkt miljøpolitisk budskap, samtidig som Mumle blir tvunget til å gå sine egne veier for å utvikle seg og i neste omgang føre hele pingvinflokken videre. I Happy Feet 2 utløses krisen av en tilfeldig naturkatastrofe, ikke av hensynsløs politikk – og oppfølgeren har ikke helt den samme kvaliteten.
Les Barnevaktens anmeldelse av Happy Feet 2

Grinchen (2018)

Grinchen

Amerikansk animasjonsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales for alle aldre

Grinchen hater julen. Den grønne, hårete karen ønsker hele feiringen dit pepperen gror, og han vil aller helst være for seg selv i fjellet sitt – langt unna de plagsomme Hvemene i Hvemvik. De har så mye juleglede at Grinchen får helt fnatt. Men Grinchen hadde ikke regnet med vesle Cindy Lou, som har sin egen plan for å få en god jul. Denne klassiske amerikanske historien om den gretne Grinchen, som har et hjerte som er to størrelser for lite, har gledet familier over hele verden med sin humor og sitt varme budskap. Grinchen er kanskje litt slem, men han er aller mest morsom, og vi får etterhvert stor sympati og forståelse for den ensomme særingen. Filmskaperne har endret en del i forhold til originalhistorien, og det er nok her filmen har sin svakeste side. Dette er en fin, underholdende og hjertevarm julefilm for hele familien, men vi synes nok at versjonen med Jim Carrey fra 2000 er hakket bedre (se egen omtale lenger nede i artikkelen).
Les Barnevakten anmeldelse

Yogi Bjørn

Yogi Bjørn

Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Barnevaktens vurdering: Passer for barn

Historien om Yogi Bjørn er til tider pinlig enkel og klisjéfylt, men til tross for store svakheter er dette også en morsom og underholdende film for barn.  Yogi er en flott karakter, og de mange sprø innfallene hans er fornøyelige. I tillegg har filmen et godt budskap. Filmen fremmer tydelig hvor viktig det er å bevare naturen, samtidig hvor flott det kan være å reise på familietur eller piknik ute i skog og mark.
Les Barnevaktens anmeldelse

Fra seks år

Paddington

Fransk/britisk/canadisk familiefilm, 2014 
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra syv år

Dette er en vellaget, lattervekkende og varm film om bjørnen Paddington som er på søken etter et nytt hjem. Strålende animasjon, hjertevarme og herlig humor gjør dette til en super familiefilm.
Les Barnevaktens anmeldelse
Den like gode oppfølgeren er også på Netflix.
Les vår anmeldelse av Paddington 2

Familien Bigfoot

Familien Bigfoot

Belgisk animasjonsfilm, 2020
Barnevaktens vurdering: Passer fra seks år

Bigfoot og sønnen Adam er tilbake i en underholdende og morsom film. Historien er helsprø, og spesielt dette at Bigfoot og Adam har evnen til å snakke med dyr skaper mange veldig morsomme scener. Barn får også et fint budskap om at en person kan gjøre en forskjell dersom man engasjerer seg. Vi får også et veldig tydelig miljøbudskap, der verdien av å bevare naturen fremheves. Vi tror dette er en film mange barn vil kose seg med. Men utover en sprø friskhet i historien, er ikke dette en film som skiller seg veldig ut sammenlignet med andre filmer i sjangeren.
Les Barnevaktens anmeldelse

Storkene

Amerikansk komedie, 2016,
Barnevaktens vurdering: Passer fra seks år

Storkene går hardt ut for å være en helsprø historie som ikke tar seg selv så høytidelig. Alt som foregår er ganske absurd, med alt fra maskiner som lager babyer til ulver som krysser havet i ubåtformasjon. Egentlig er dette en god idé – filmer som dropper all seriøsitet og bare lar fortellergleden boble er det for få av. Men her lykkes det dessverre ikke. Grunnen er muligens at filmskaperne ikke har noe særlig på hjertet. Verdien av å tilhøre en familie – eller «finn flokken din» som slagordet sier – er kjernen i filmen, men det oppleves halvhjertet formidlet. Vi tør ikke gjette hva filmskaperne ønsker å formidle her – det gir uansett ikke innsikt i noe som helst meningsfullt. Ellers er filmen godt laget, og den er full av vitser og absurde innfall som gir filmen grei underholdningsverdi.
Les Barnevaktens anmeldelse 

Richard Storken

Richard Storken

Belgisk/luxembourgsk/norsk/tysk animasjonsfilm, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Morsom og spennende animasjonsfilm med et godt budskap som anbefales for hele familien. Historien handler om en optimistisk ung fyr som fornekter sin triste fortid og egentlige identitet ved å holde fast på forestillingen om at han er en stork. Alle de andre karakterene utdyper og forsterker denne tematikken på en god måte.  Sammen er hovedpersonene svake, redde og ensomme – men sammen finner de styrke. Her gir filmen mye godt man kan snakke med barna om, alt fra håndtering av sterke traumer og ensomhet, til viljestyrke, drømmer og ikke minst verdien av familien som man finner trygghet i.
Les Barnevaktens anmeldelse

Legofilmen

Australsk/amerikansk animasjonsfilm, 2014
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra seks år

Legofilmen har en spennende historie, karakterene fungerer godt, og det er mange morsomme referanser og fantasifulle landskaper. I hovedpersonen Emmets kamp mot den onde diktatoren blir tilskueren kastet rundt mellom forskjellige LEGO-verdener, befolket av cowboyer, trollmenn, astronauter, pirater og superhelter i en skjønn forening. Det er en fornøyelse å være vitne til denne fantasien. Ikke bare er den fin å se på, den driver også historien fremover, og gjør den velkjente kampen mellom de gode og de onde litt mindre forutsigbar, når man ofte blir overrasket over hvilken dreining universet tar.
Les Barnevakten anmeldelse

Nims hemmelige øy

Amerikansk familiefilm, 2007
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra syv år

Ikke en klassiker kanskje, men vi tar den med likevel. Lille Nim lever på en paradisøy sammen med faren sin, omgitt av eksotiske dyr og inspirert av legender og bøker. Så en dag forsvinner faren under et uvær, og øya blir invadert. Nim trenger hjelp av verdens største eventyrer – men han er jo bare en helt i en bok. En nevrotisk forfatter svarer på nødanropet, og et eksotisk eventyr begynner.

Polarekspressen

Polarekspressen

Amerikansk animasjonsfilm, 2004
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 6 år

Chris er i ferd med å miste troen på julenissen, men på julekvelden stopper et skinnende, svart tog utenfor huset hans. Konduktøren inviterer ham med på det som skal bli en fantastisk reise, og som fjerner all tvil hos Chris på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte. Denne filmen er basert på Chris Van Allburgs fantasifulle julefortelling, og kan smelte hjertet til den mest hardbarka realist. Polarekspressen har et vakkert budskap om tro, verdien av vennskap, respekt for andre, mot og det gode i å være snill mot andre. Historien formidler at julens ånd ligger i hjertet, og alle karakterene fremstår som gode forbilder.

Fra ni år

Operasjon Mørkemann

Operasjon Mørkemann

Norsk spenningsfilm, 2018
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra ni år

Dette er en vellaget norsk film for barn på mellomtrinnet, som får et mysterium som de kan klare å løse i løpet av filmen, men som samtidig byr på noen overraskelser. Filmen har noen svakheter, men dette går ikke utover underholdningsverdien for målgruppen. I tillegg lærer man litt om historie og sosiale skiller i løpet av filmen, og vi liker at skuespillerne dukker opp i løpet av rulleteksten og utfordrer seerne med noen spørsmål. Dette er et flott og artig grep for å skape videre refleksjon rundt filmen.
Les Barnevaktens anmeldelse

Lego Batman-filmen

Lego Batman-filmen

Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Barnevaktens vurdering: Aldersgrense seks år, anbefales fra ni år

Befriende useriøs og absurd komedie, der Lego-universet gir anledning til å fortelle en historie som tar fullstendig av. Men filmen har også et budskap som gjør den til mer enn bare underholdning. Alt de sprøe som skjer har utgangspunkt i en dyp sårhet i Batman – han mistet foreldrene sine som barn og er nå helt alene i verden, med unntak av tjeneren Alfred. Samtidig har han et oppblåst ego som fører til at han stenger alle andre ute. Og det er bare ved å forandre seg og åpne seg opp for samarbeid, vennskap og en ny familie at han kan redde Gotham.
Les Barnevaktens anmeldelse

 

Harry Potter-serien

Harry Potter og Dødstalismanene - Del 1

På HBO Max finner du hele serien med Harry Potter-filmene.

Harry Potter og de vises stein (2001)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og mysteriekammeret (2002)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og fangen fra Azkaban (2003)
9 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og ildbegeret (2005)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og Føniksordenen (2006)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)

Harry Potter og halvblodsprinsen (2008)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevaktens anmeldelse

Harry Potter og Dødstalismanene – del 1 (2010)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevakten anmeldelse

Harry Potter og Dødstalismanene – del 2 (2011)
12 års aldersgrense (Medietilsynet)
Les Barnevakten anmeldelse

Fra tolv år

The Man from U.N.C.L.E.

Amerikansk actionkomedie, 2015
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Denne filmen er basert på en populær tv-serie fra 1960-tallet, og det er også dette tiåret handlingen er lagt til. Regissør Guy Ritchie har her laget frisk og stilren spionaction med glimt i øyet. Humor, action og «hvem lurer hvem» gjør dette til en svært underholdende film for ungdom. Det er flere voldsscener i filmen, men alt skildres med humor og oppleves ikke urovekkende.
Les Barnevaktens anmeldelse

Elf

Elf

Amerikansk komedie, 2004
Barnevaktens vurdering: Passer for ungdom

Alven Buddy passer ikke helt inn på Nordpolen, og etter å ha laget kaos drar han til New York for å finne sin biologiske far. Dette er ikke en toppfilm, men det er likevel en sjarmerende og morsom komedie som passer fint i juletiden. Passer best for ungdom.

Fabeldyr og hvor de er å finne

Fabeldyr og hvor de er å finne

Amerikansk/britisk eventyrfilm, 2016
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra 12 år

Historien om Salamander Fisle og hans strabaser med fabeldyr i New York er blitt et knakende godt actioneventyr. Anbefales for barn fra tolv år, og for eldre ungdom og voksne likeså. Filmen er basert på boken med samme navn, og historien finner sted 70 år før Harry Potter sine år på Galtvort.
Les Barnevaktens anmeldelse
Oppfølgerne fra 2018 og 2022 er også på HBO Max
Les Barnevaktens anmeldelse av Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser
Les Barnevaktens anmeldelse av Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter

Dune

Amerikansk eventyr, 2021
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

Regissør Denis Villeneuve har med stilsikker hånd skapt et filmunivers som egner seg svært godt på det store lerretet. Man formelig føler sanden trenge seg inn over alt – skildringen av ørkenen er intens og fascinerende på samme tid. Fargekoloritt, musikk – hele stemningen i filmen er gjennomført fra start til slutt. Det er et dystert fremtidsscenario som skildres, og som et særegent eventyrunivers er Dune et flott eksempel på god filmkunst. Det legges opp til en episk saga i denne svært vellagede storfilmen, men vi synes imidlertid ikke dramaet er veldig engasjerende. Filmen passer nok best for ungdom og voksne som kjenner til universet, karakterene og de ulike grupperingene fra før. Aldersgrensen er tolv år, og vær oppmerksom på at stemningen er dyster og at filmen inneholder en rekke volds- og drapsskildringer.
Les Barnevaktens anmeldelse

Wonder Woman

Wonder Woman

Amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Wonder Woman gjør det god science fiction skal gjøre; fortelle oss noe om den virkelige verden gjennom et underholdende fantasiunivers. Denne antikrigsfilmen gir et spennende innblikk i menneskets natur og ikke minst den kvinnelige hovedpersonens blanding av sårbarhet og styrke. Dette er en meget god superheltfilm, og den viser at kvinnelige helter er det for få av.
Les Barnevaktens anmeldelse

Wonder Woman 1984

Wonder Woman 1984

Amerikansk actioneventyr, 2021
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Spennende og engasjerende superheltfilm der Wonder Woman må redde verden fra kaos og ødeleggelse i fargerike 1984. Filmen har et godt budskap om verdien av sannhet, det å det å være ærlig med seg selv og akseptere realitetene i hvem man er og hva man gjør. I tillegg skildres Diana (Wonder Woman) med en blanding av sårbarhet og styrke, og det er dype personlige ønsker og valg som utgjør vendepunktene i historien. Denne noe mer komplekse og virkelighetsnære hovedpersonen hever filmene om Wonder Woman over de fleste av de andre superheltfilmene. Anbefales for superheltfans fra tolv år.
Les Barnevaktens anmeldelse

San Andreas

Amerikansk actionfilm, 2015
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

San Andreas er en heftig og vellaget katastrofefilm. Den første timen av filmen har en god oppbygging og intensitet, der vi presenteres for hovedpersonene og deres historie samtidig som naturkatastrofen er i emning. Dessverre klarer ikke historien å holde på nerven hele veien, og etter hvert får forholdet mellom hovedpersonen Raymond Gaines og familien mer plass. Det kunne gitt historien dybde, men her har man valgt løsninger som er brukt et utall ganger tidligere – og som oppleves overtydelige og enkle. Som lettbeint underholdning er dette god underholdning, samtidig som filmen kan danne grunnlag for refleksjon og samtale om naturens krefter og vår håndtering av katastrofer.
Les Barnevaktens anmeldelse

Den store Gatsby

Amerikansk drama, 2013
Barnevaktens vurdering: Anbefales fra tolv år

Regissør Baz Luhrmann er kjent for sine overdådige og velkoreograferte filmer, og i The Great Gatsby ser vi en regissør som mestrer sin sjanger til det fulle. Det innebærer at realisme er mindre viktig enn stil – noe som slår mot oss i de storslåtte festscenene, der hip-hop og annen moderne musikk krasjer sammen med 1920-tallets kultur og kostymer i et overdådig og fengslende show. Det hele er et fyrverkeri av en filmopplevelse. Luhrmann er trofast mot store deler av boken, men det er ikke til å komme unna at den energiske stemningen overskygger noe av dramaet.
Les Barnevaktens anmeldelse

King Arthur: Legend of the Sword

King Arthur: Legend of the Sword

Australsk/amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Anbefales for ungdom

Dette actioneventyret er en visuell fryd som anbefales for ungdom, selv om handlinger er noe formelpreget. Det er en klassisk «tilblivelseshistorie», der Arthur gjennom personlig utvikling og kamptrening går fra å være en utspekulert gategutt til å bli en klok konge som kjemper for sitt folk og nasjonen som helhet.
Les Barnevaktens anmeldelse

Kong: Skull Island

Kong: Skull Island

Amerikansk actioneventyr, 2017
Barnevaktens vurdering: Passer fra tolv år

Denne filmen er en actionfest fra begynnelse til slutt, og dersom man liker fartsfylt blanding av spenning og vanvittige kampscener med enorme fantasiskapninger, så er dette midt i blinken. Budskap er det ikke så mye av, men av og til er det greit å se en film som ikke gir seg ut for å være noe mer enn det den er.
Les Barnevaktens anmeldelse

Du finner også filmene i Ringenes Herre-trilogien på HBO Max.