HyperX Pulsefire Dart: Trådløs Gaming-Mus

Gaming-mus til PC/Xbox One og PS4

Anmeldelse: Trådløs gaming-mus sitter godt i hånden og byr på både presisjon, RGB-lys og trådløs tilkobling!

HyperX er eksperter på markedet innen det å levere gaming-utstyr. Fra tastaturer til headsett – er dette en produsent som leverer maskinvare til en prislapp i midtsjiktet. Allikevel, er dette elementer av god, holdbar kvalitet.

Deres Pulsefire Dart er en gaming-mus som byr på trådløs tilkobling. Det vil si at man slipper å drasse på en ledning, men kan istedet bare koble til en mottaker i datamaskinens USB-port. Med det har man øyeblikkelig kontakt og drivere lastes ned og installeres automatisk.

HyperX Pulsefire Dart: Trådløs Gaming-Mus

Kategori: Gaming-mus
Utvikler: HyperX

Tatt ut av esken ser gaming-musen virkelig flott ut. Og strengt tatt som et type utstyr som pryder spillbordet til ungdommen.

Svart og med kurvet form, gjør at denne ikke står ut fra mengden på en ubekvem måte. I bakpartiet lyser HyperX-logoen i valgfrie farger. Hjulet på toppen har også belysning i bunn, og ved et enkelt tastetrykk på musens øvre knapp kan man enkelt bytte på type lys, uten å måtte gå inn i programvare.

Når det gjelder komfort så passer denne fint i hånden. Takket være en kurvet form, «hviler» tommelen på siden av gaming-musen. Ellers er det to knapper som standard i front (høyre og venstre museklikk), hjulet kan også trykkes ned og fungerer dermed som enda en knapp.

En knapp på toppen fungerer til å endre DPI – altså hvor sensitiv gaming-musen er. Så med et tastetrykk kan man enkelt endre hvor sensitiv musen er uten å gå innom programvare. Genialt, om man for eksempel bytter mellom våpentyper i et spill, eller trenger å være ekstra presis i et tegneprogram.

Også har man to sideknapper i venstre flanke. Knappene kan programmeres med HyperX sin egen programvare. Men det er altså kjekt å ha to knapper på siden til ekstrafunksjoner i spill, samtidig som utviklerne ikke har overdrevet antallet knapper heller!

Det er snakk om opptil femti timer med bruk takket være det solide, innebygde batteriet. Timetallet er altså høyt og gir mange timer med gaming. Dette er også et ankerpunkt for barn og unge som glemmer å lade i ny og ne. Denne holder mila med andre ord.

Ellers så er det også intelligent programvare i bruk, slik at musen «hviler» utenom bruk, noe som med all sannsynlighet øker batteritiden. Så snart man rører på musen igjen settes det liv i belysningen igjen. Reaksjonen er øyeblikkelig, og det er ikke noe ventetid.

For lengre perioder der musen skal være avslått, finnes det en egen av og på-knapp på undersiden. Men denne er ikke nødvendig å tenke på i hverdagen. Gaming-musen styrer seg selv. Ellers følger det også med en mini-USB-kabel dersom man ønsker å bruke enheten tilkoblet til datamaskinen.

For eksempel ved tilfeller der batteriet er tomt.

Lading kan skje trådløst, eller via ledning. Pulsefire Dart støtter nemlig HyperX sitt eget ladestativ, ChargePlay Base Qi. Men denne må altså kjøpes separat. Til gjengjeld har man en lader som alltid står klar, hvor det bare er å sette fra seg gaming-musen når den ikke er i bruk.

Er man redd for holdbarhet skal denne enheten tåle opptil femti millioner trykk. Barn og unge kan trykke fra seg, særlig i intensive actionspill. Da kan det være fint å ha en type utstyr som tåler et trøkk. Dette er jo ikke en isbryter, men allikevel en solid enhet som vil kunne vare lenge.

Det kjennes absolutt som god kvalitet med bestandig plast og puter på sidene.

I bruk fungerer musen godt, ja veldig godt faktisk. Pekeren er nøyaktig og flyter fint. Det er god presisjon her, og ingen forsinkelse mellom berøring og respons på skjermen. Gaming-musen har litt tyngde på seg med sine 100 gram. Det gjør at den sitter godt på flaten, og gir passe motstand når man beveger på den.

Det er også «bremseklosser» på undersiden av gaming-musen slik at denne stopper naturlig.

I praksis vil man merke lite forskjell på denne fra en kablet gaming-mus når det gjelder respons og presisjon. Tilkobling via 2,4 ghz fra sender til mottaker fungerer lynraskt. Både til bruk i skytespil der millimeterne teller når man sikter, eller mer komplekse strategispill – denne gamingmusen fungerer optimalt.

Ellers gir det jo stor frihet å spille kabelfritt. Man slipper ledningen, og for noen vil det være et ankerpunkt. Ja, man må tenke på batteritid og lignende. Men det gir mer bevegelsesfrihet med gaming-musen og mindre rot på skrivebordet.

Pulsefire Dart føles og fungerer like godt som en kablet gaming-mus, men uten begrensingene med en ledning. For noen, vil ikke det være en så stor greie, for andre, kan det være deilig å ha minst mulig kluss foran seg.

Det er også nok «omtanke» lagt inn i design til at dette er en gaming-mus som kan brukes med komfort over lang tid. Ergonomi er lagt på arbeidsbenken når denne ble produsert.

Også er det ikke ofte det kommer et produkt som er kompatibelt både med PC, Xbox og PlayStation. Denne kan altså veksles mellom konsoll og datamaskin.

Så dette kan absolutt være barnas neste spilltilbehør til noen solide runder i alt fra Rocket Arena til Civilization!

Egnethet

HyperX Pulsefire Dart Trådløs er et flott PC-tilbehør som sikter mot barn og unge som ønsker å satse ordentlig på e-sport og de som ønsker et fortrinn i spillingen sin. Musen er svært god i bruk, lett å koble opp, og fri for klussete ledninger!

Det finnes absolutt rimeligere varianter for hobbyspillere, men dette er ikke den dyreste på markedet heller. Noen av de åpenbare fordelene med å påkoste seg noen kroner, er at nøyaktighet og respons øker. Alt som skjer i nettbaserte spill foregår utrolig kjapt. En PC-mus og som er utformet riktig, kan være med på å hjelpe på alt fra presisjon til sikteferdigheter i spill.

En billigere, trådløs mus vil potensielt tåle mindre, ha lavere reaksjonstid mellom trykk og det som skjer på skjermen, og mindre presisjon.

Gaming-musen her er enkelt å koble opp med den medfølgende USB-adapteren. Drivere installeres automatisk. Det er enkelt å skifte lysfunksjon ved å trykke på knappen midt på gaming-musen.

Prisen på selve enheten stiller seg i midtre sjiktet for gamingutstyr. Til gjengjeld vil man ha et PC-tilbehør som vil kunne vare lenge. Men om man bør kjøpe dette til barna eller ei, avhenger av formål. Er det ren hobbyspilling, så er det ikke sikkert at det er nødvendig å gå såpass opp i pris. For konkurranse og satsing på e-sport, så kan dette være verdt innkjøpsprisen.

Reklamefilm: