Rocket Arena

PlayStation 4/Xbox One/Windows. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 12 år av PEGI.

Anmeldelse: Nettbasert skytespill har mange eksplosjoner, men ingen drap. Her gjelder det å sprenge motstanderne ut av banen.

Rocket Arena er et nettbasert skytespill der man som navnet tilsier, skyter raketter mot hverandre. To lag med tre spillere på hver side kjemper om flest poeng. Målet er å skyte motstanderne ut av banen før de slår ut deg.

I spillet velger man helter som alle har unike egenskaper og ferdigheter. På den måten kan også et lag og dets medlemmer komplimentere hverandre ettersom hver helt har egne måter å spille på.

Rocket Arena

Format: PC/Xbox One/PlayStation
Sjanger: Action
Utvikler: Final Strike Games
Utgiver: Electronic Arts

Rocket Arena minner på sett og vis litt om Super Smash Bros – dersom man får for mange treff blir man sprengt ut av arenaen. Det betyr ikke at man dør eller forsvinner ut av spillet av den grunn. I stedet er det fullt mulig å komme tilbake og ta opp kampen igjen!

På det vis holder spillet også intensiteten og interessen oppe. Siden man ikke havner på «benken» når man blir skutt, men heller kan komme tilbake i kampen igjen, slipper man ventingen.

I dette spillet dør man ikke som i mange andre skytespill

Og akkurat det kan være en faktor for foreldre som ønsker skytespill med en litt mildere vinkling. Selv om man allikevel kjemper med skytevåpen.

Rakettskytere er ikke det eneste våpenet man har til hjelp i spillet. Man må lære andre strategier som å dukke unna fiendtlige angrep og bruke hjelpemidler som miner og turbo. Disse må brukes taktisk og til riktig tid.

Spillet har også flere modus å gå løs på. Noe som kan by på variasjon og flere muligheter:

  • Knockout: To lag med tre spillere på hver side kjemper for å få motstanderne ut av banen. Man får poeng når man tvinger motstandere ut av banen. Laget som når angitt poengsum først, vinner!
  • RocketBots: Øv og kjemp mot datastyrte motstandere før du konkurrerer mot mennesker. Kjemp som et lag og overvinn robotene før tiden stopper
  • Rocketball: Inspirert av amerikansk fotball skal man her få ballen i motstanderens mål. Man kan plukke opp rakettballen og løpe med den, kaste den eller skyte den i mål. Laget med mest mål vinner
  • Mega Rocket: En massiv rakett flyr inn på banen. Målet her er å kapre og forsvare et område for å vinne.
  • Treasure hunt: Her kan man vinne ved å holde fast i en skattekiste over tid, eller ved å plukke opp mynter som dukker opp på banen

I tillegg kan man spille gjennom en opplæring, øve i treningsmodus og skreddersy spillmodus med egne regler.

Ved spillslipp er det mulig å velge fra ti helter. For hver nye sesong (oppdatering av spillet) slippes en ny helt gratis. På samme måte som med Overwatch, er det mulig å skreddersy heltene med kosmetiske endringer som klær og lignende. Dette kan også kjøpes for ekte penger. Man kan også kjøpe et sesongkort som i Fortnite.

Karaktergalleriet varierer fra slåsskjemper som «Blastbeard». Han kan skyte en rakett som er ekstra kraftig og han har et spesialangrep med en sjokkbølge som ødelegger raketter i nærheten og slår tilbake fiender.

Boone derimot er bedre fra avstand og har en snikskytter-rakett og et spesialangrep som sender en tornado mot fienden. Kayi har en snøkule som sakker ned raketter og hun har en krok som gjør det mulig å forflytte seg eller å gå løs på fiender.

Det er altså et variert karaktergalleri med fotsoldater som alle har unike evner og ferdigheter. Ikke ulikt skytespillet Overwatch.

Bare ved å spille spillet i seg selv vil man låse opp nytt utstyr til spillfigurene og forbedre disse. Men de som er utålmodige kan bli fristet til å kjøpe innhold for ekte penger.

Kartene (arenaene) er også varierte. Her er det vinterlandskap, western, hav og fremtidsinspirerte omgivelser. Hvert område er unikt og byr på strategiske muligheter og veier som må læres.

Det kan være høyder, feller, dekning, tog, «trampoliner», hemmelige veier og mer.

I dette spillet kjemper man både på bakkehøyde og i lufta. Det byr på en enorm intensitet og høyere grad av utfordring, ettersom angrepene kan komme fra hvor som helst. På det vis må man være hurtig, responsiv og nøyaktig for å overvinne fienden. Lagarbeid er så klart også et viktig element.

Ved første øyekast ser Rocket Arena ut som en hybrid av veldig mange andre spill. Det lånes elementer både her og der. Samtidig så blir dette hurtiggående sammensuriet interessant og unikt på mange måter allikevel.

Etter å ha testet ut og prøvd seg frem i spillet litt, ser man at det er potensial for god spillunderholdning.

Kartene på spillet er passe nyanserte slik at de har kriker og kroker som man kan ta fordel av. Det gjelder å bli bedre kjent med stedene slik at man kan lese både feller og nyttiggjøre seg hvert steds egenskaper.

De ulike spillemodusene gir også variasjon. Og man må endre tilnærming og strategi for å få overtaket innenfor hver gren.

I tillegg så er det en grad av samarbeid med venner her.

Kanskje spesielt i modus som Rocketball for eksempel. Andre ganger, er det litt for hektisk til at man rekker å samkjøre med venner. I motsetning til i andre, roligere skytespill som gir større rom og tid for samarbeid.

Egnethet

Rocket Arena har fått anbefalt aldersgrense 12 år av PEGI og er merket vold og kjøp i spill.

I spillet skyter man på hverandre med raketter og eksplosiver. Selv om dette er våpen av kraftig kaliber, så inneholder ikke spillet blod eller gørr. Det er heller ikke fokus på «kills» i og med at spillfigurene kommer tilbake i kampen igjen når de blir skutt ut av arenaen. Derimot er målet å treffe motstanderne for å sprenge de ut av banen, uten at de dør av den grunn.

Dette kan derfor være et mildere alternativ til andre skytespill. Ikke minst med tanke på at spillet inneholder tegneseriegrafikk.

Ellers bør man være obs på at spillet inneholder chattemuligheter. Og her kan det oppstå utfordringer. Man kan slå av muligheten for stemmechat i menyen, men dette er enkelt for barn å skru på igjen.

Man kan også kjøpe innhold i spillet for ekte penger. Dette gjelder kosmetiske kjøp og sesongkort. Foreldre bør derfor sette opp passordmur for kjøp av innhold.

Vanskelighetsgrad:

0-11 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

12-15 år: Spillet inneholder en opplæring som lærer bort det grunnleggende. Ellers er dette et spill som er enkelt å hoppe inn i, men allikevel vanskelig å bli skikkelig god i. Hver helt har unike ferdigheter og en egen spillestil. Taster for ulike manøvreringer/funksjoner i spillet er tydelig synlig på skjermen til all tid.

16+: Spillet kan gi utfordringer for ungdom og voksne. Med nettbaserte kamper er det potensial for å møte motstandere på høyere nivå.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten