American Truck Simulator – Nebraska

Windows/Linux/Mac OS. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 3 år av PEGI.

ANMELDELSE: Knalltøft lastebilspill har fått enda en suveren tilleggspakke med nye byer, motorveier, landemerker og mer. Her settes delstaten Nebraska på menyen.

American Truck Simulator består av et hovedspill (altså selve spillet) og så flere tilleggspakker med innhold som kan kjøpes for ekte penger. Hver tilleggspakke byr som regel på en ny delstat som man kan kjøre i, og noen byr på flere muligheter for frakt og transport.

I denne omgang er det delstaten Nebraska som er blitt lagt til. Og med det har man fått enda en puslespillbit og en del av USA som kan utforskes til hjuls. Nå er det slik at spillet dreier seg fortsatt om å frakte gods fra A til Å og mellom byer og delstater. Og dette er også oppskriften for denne tilleggspakken.

Uten tvil er American Truck Simulator svaret på en meditativ spillopplevelse. For her kan man kose seg og nyte utsikten fra førerhuset, samtidig som man sakte, men sikkert tjener opp penger til å kjøpe nye lastebiler, hovedkvarter og mer.

American Truck Simulator – Nebraska

Format: Windows/Linux/Mac OS
Sjanger: Simulator
Utvikler: SCS Software
Utgiver: SCS Software

Utviklerne har jobbet godt for å gjengi landområdet Nebraska på en troverdig måte. Her er det småbyer, motorveier, industri og landemerker. For de som skulle være lokalkjent i området kan man se ikoniske steder som McConaughy Lake, Archway Monument, malerier (murials) og diverse turistattraksjoner.

Bondegårder står også høyt på listen som en av hovedindustriene i området. Ikke minst de ikoniske siloene i Scottsbluff som er litt av et øyeskue.

Og tilleggspakken byr på en hel gjeng med oppdrag der man kan frakte mais, soyabønner, korn og sukkerroer. Utviklerne har også bakt inn nye animasjoner og muligheter for å lesse på eller av blant annet korn.

Landskapet er på samme måte som spillets forrige utgivelser – godt laget. Man kan utforske tolv byer, deriblant Valentine, Omaha, Lincoln og Norfolk. Her ser man bensinstasjoner, donutbutikker, bilbutikker, moteller og mer som lyser og blinker «USA».

Enten man nyter utsikten fra en rolig landevei eller en travel motorvei, så er det nok å se. I det ene øyeblikket er det bondegårder og åkre så langt øyet ser, andre ganger er det mer bare områder og massive elver.

Det er et godt spekter av bakker, bruer, trafikkryss og mer på veien når man frakter gods fra A til Å. Og ellers kan man nyte så langt øyet ser – åsrygger og ujevne landskap. Nebraska ser fantastisk ut og er gjengitt i en omfattende størrelse.

Utviklerne gjør en solid jobb med å tegne detaljer slik at man får en levende kjøreopplevelse. Det er små elementer som dyr på en bondegård som står på beite, reklameskilt på veikanten og så klart de store, ikoniske monumentene som dukker opp langs veien.

Det betyr at Nebraska blir mer enn bare et sted man kjører gjennom eller forbi. Her er det rett og slett utrolig mye bra å se på ferden. I lag med de tidligere pakkene Oklahoma og Kansas – passer Nebraska inn perfekt.

Bensinstasjoner og stopp langs motorveien ser også bra ut som alltid. Enten man skal fylle drivstoff, reparere kjøretøyet eller ta en hvil – så er det helt superb å reise omkring i denne flotte delstaten.

En suveren pakke med enda mer innhold å leke med for alle som liker dette spillet fra før.

Alle foto: SCS Software

Egnethet

American Truck Simulator har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI.

Vi anbefaler spillet fra ni år på grunn av vanskelighetsgrad. Simulatorsjangeren har gjerne mer avanserte kontrollere og en realistisk tilnærming. Dette er ikke et typisk racingspill der man bare må tenke på gass og brems for å komme først i mål.

Innholdsmessig passer spillet fra tre år med tanke på egnethet. Kollisjoner er minimale og ingen kjøretøy blir særlig skadet ved sammenstøt. Det er heller ikke mulig å kjøre ned fotgjengere og lignende.

Her må man overholde trafikkregler, unngå kollisjoner, tenke på drivstoff og navigere i forskjellige menyer. Det er også en del knapper og taster å tenke på for å kontrollere lastebilene.

Ellers er det mye barn og unge kan lære her om budsjett, trafikk og navigering av biler, kart og mer.

Vær også obs på at man kan kjøpe tilleggspakker med mer innhold til spillet. Blant annet mer dekor og lastebiltyper i tillegg til flere muligheter for å frakte gods, samt områder og byer å kjøre i.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

3-8 år: Kan være utfordrende for barn i denne aldersgruppen. Det er mye å tenke på, flere menyer å holde styr på og kontrollene kan være kompliserte.

9-15 år: Anbefales for denne aldersgruppen. Her kan man kjøre og utforske USA som en ordentlig lastebilsjåfør. Det er mye å se og mye å gjøre med flere timer på veinettet. Og det er noen utrolig stilige lastebiler man kan hoppe i og navigere. Spillet er ikke for vanskelig for denne aldersgruppen, og det er en opplæring i starten som lærer bort det grunnleggende.

16+: Spillet kan også være interessant for ungdom og voksne med mange muligheter for å skreddersy sitt eget transportfirma.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten