Crash Team Racing Nitro-Fueled

Nintendo Switch/PS4/Xbox One. Barnevakten anbefaler dette spillet fra seks år (på grunn av vanskelighetsgrad).

Go-kart med Crash og vennene hans (og fiendene) er tilbake til konsoller med splitter ny grafikk og nye funksjoner. Kjør i ville hastigheter og konkurrer med venner og familie på samme spillkonsoll eller på nett. Barnevakten anbefaler dette spillet fra seks år (på grunn av vanskelighetsgrad).

Crash Bandicoot er kjent fra en serie med spill som er blitt utgitt til Playstation.

Her møter man Crash som blant annet må kjempe mot doktor Neo Periwinkle Cortex. Som en gren i serien ble også Crash Team Racing utgitt i 1999. Dette som et bilspill der man kontrollerer figurer fra Crash Bandicoot-universet.

I tillegg til å delta i kappløp der det gjelder å komme først i mål, kjører man på kasser der man får ulike hjelpemidler og våpen som man kan bruke på motstanderne. Stilen er altså ikke så veldig ulik Mario Kart 8 Deluxe og Team Sonic Racing.

Felles for disse spillene er at fremfor realisme fokuserer de heller på action, hurtighet og ville baner med feller og snarveier.

Crash Team Racing Nitro-Fueled har flere spillmodus. I Adventure mode skal man spille gjennom flere baner og samle trofeer, nøkler og andre goder langs veien. Det er også en handling her og man skal intet mindre enn redde verden fra skurken Nitros Oxide. Dette er nemlig et ondsinnet romvesen som ønsker å konkurrere mot den raskeste føreren på planeten. Hvis Oxide vinner, skal han gjøre om alle planetens beboere til slaver.

Adventure mode er delt inn i to varianter: Classic og Nitro-fueled. I «classic» velger man en figur og deltar fra start til slutt med denne karakteren. I «nitro-fueled» kan man låse opp nye figurer, kjøretøy og tilpasninger for å bytte mellom disse. Etter hvert som man gjør det godt i løp, får man nye pyntegjenstander, «skins» og andre goder som premier.

Målet er å vinne løp og etter hvert som man vinner disse, åpner det seg opp nye løp i nye verdener. Innimellom disse kan man også konkurrere en-mot-en mot lederskikkelser. Til slutt møter man selveste Oxide naturligvis.

Adventure mode inneholder:

  • Trofeløp: løp med tre runder. Nå førsteplass for å kjempe mot lederskikkelser.
  • Bossutfordring: kjemp mot ledere en-til-en.
  • I CTR-challenge skal man samle bokstavene C, T og R som er fordelt ut på banen.
  • Relikvieløp: kjør så fort du kan før tiden renner ut. Kjør gjennom tidskasser for å midlertidig fryse nedtellingen.

I arkadeløp kan man spille med venner og familie på samme konsoll, alene mot datastyrte motsandere eller på nett med andre. Man kan delta i time trial som dreier seg om å kjøre på best mulig tid. I kampmodus på arenaer der det gjelder å skyte på andre spillere før de treffer deg. Ellers så er det turneringer, arkadeløp og enkeltløp der man kjemper mot andre.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Format: Nintendo Switch/PS4/Xbox One
Sjanger: Bilspill/racing
Utvikler: Beenox
Utgiver: Activision

Spillet har også flere figurer man kan velge fra. Alle har fordeler og svakheter ute på banen.

Crash Bandicoot er spillets helt. Så har man skurken og den gale vitenskapsmannen Dr. Neo Cortex. Dingodile er halvt dingo og halvt krokodille. Coco Bandicoot er den kloke søsteren til Crash. Og i tillegg har man flere figurer på listen som man kan velge. Mange av disse er låst i starten, men blir tilgjengelig utover spillet. Så her er en motivator for å holde seg gående i spillet.

Av hjelpemidler har man skjold og turbo. I tillegg kan man legge ut feller som eksplosiver og feller som gjør at motstanderne snurrer når de kjører på dem. Det er også våpen som missiler og bomber.

Det er også mange fartsfylte og fargerike baner å kjøre på. Her er det sandområder, snø og is, mystiske templer, tropiske øyer og mer. Gokartene kan også tilpasses med valg av farge, klistremerker og annen pynt, samt form på kjøretøyene. I tillegg har spillfigurene «skins» som man kan bytte på. Dette endrer på utseendet til spillfigurene.

Crash Team Racing Nitro-Fueled er et underholdende spill med høyt tempo. Dette passer som et festspill og inneholder humor og en uhøytidelig stemning. Man må ikke være noen ekspert for å forstå gangen i dette spillet, slik at det er relativt enkelt for de fleste å plukke opp og spille.

I og med at flere kan spille på samme skjerm kan man ha det gøy med andre i samme fysiske rom. Dette er et fint flerspillerspill.

Til tross for at spillet opprinnelig er helt fra 1999, har utviklerne gjort en god jobb med å oppdatere grafikken. Det ser på ingen måte banebrytende ut og er ikke like fargerikt og pent tegnet som Mario Kart. Men allikevel, ser dette mer enn bra nok ut. Det er bare å sammenligne med hvor rotete originalspillet ser ut i forhold.

For eksempel er det flere detaljer i bakgrunnen på banene. Dansende pingviner, dinosaurer som flyr ved lavaen. Alt dette er med på å berike det visuelle i spillet.

Spillet har også flere modus som man kan bryne seg på. Historiedelen i adventure gjør at man kan få utbytte av dette spillet selv om man spiller alene. Og det er velkomment at utviklerne har lagt til nye funksjoner, som for eksempel «nitro-fueled» i adventure mode.

Spillmekanikken er også god og kjøretøyene responderer godt til din navigasjon og dine trykk på kontrolleren.

Egnethet

Crash Team Racing Nitro-Fueled har fått anbefalt alder fra 3 år fra PEGI, altså den laveste aldersanbefalingen.

På grunn av spillets vanskelighetsgrad anbefaler vi spillet fra seks år.

Spillet inneholder fargerik grafikk og en lysbetont stemning. Biler kolliderer med hverandre og skyter alt fra raketter til bomber på hverandre, men både kjøretøy og fører fortsetter uskadd kort tid etter.

Dette er et kvalitetsspill som passer godt for både barn og voksne. I og med at vanskelighetsgraden er såpass lav, er terskelen også senket for at også foreldre kan bli med på moroa med barna.

Her kan flere spille på samme skjerm.

Spillet inneholder ikke muligheter for kjøp av innhold for ekte penger.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

3-6 år: Når det gjelder innhold, passer spillet for denne aldersgruppen. Men vi tenker at en del barn kan ha utfordringer med å håndtere kontrollene i spillet, selv om andre vil klare dette fint. Her må man se an erfaring med bilspill og spillkontrollere generelt.

7-11 år: Spillet anbefales for denne aldersgruppen. Her kan man justere vanskelighetsgrad etter eget ønske (easy – medium – hard). Spillet har en høyere vanskelighetsgrad sammenlignet med Mario Kart og Team Sonic Racing for eksempel

12-15 år: Også eldre barn og ungdom kan få utfordringer med dette spillet ved å øke vanskelighetsgraden, spille mot andre på nett eller ved å spille med venner og familie på samme skjerm.

16+: Spillet kan også gi utfordringer for voksne. Her møter man på motstandere fra hele verden med varierende erfaringsbakgrunn.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten